Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Salétromos Falak: Utólagos Szárítóvakolatok, Falszárítás

Salétromos Falak: Utólagos Szárítóvakolatok, Falszárítás

A salétromos fal lehangoló látványt nyújt, azonban az esztétikai hiba a legkisebb probléma. A nedvesedés nyomán a falakba felszívódó víz tered enged a penészgomák letelepedésének ami penészes falak kialakulásához és a a vakolat, festék lepergéséhez is vezethet..  A folyamatos nedvesség nyirkos érzetet kelt, és a legkevésbé sem egészséges. Tüdőbetegeknek, asztmásoknak kifejezetten kockázatos ilyen közegben tartózkodni.

Mit tehetünk a salétromos falak ellen?

Vízszigetelés hiánya és a Salétromos Falak. Mi Történik A Fal Átnedvesedése esetén?

A salétromos falak jelentős kockázatot jelentenek mind az épület szerkezetére, mind a benne élők egészségére nézve. A falak nedvesedése sürgető intézkedést igényel, mivel a probléma nem csak az épület állapotát rontja, hanem egészségügyi problémákat is okozhat.  A salétromos falak kialakulásának oka gyakran a hiányzó vagy sérült vízszigetelés, ami lehetővé teszi a talajvíz bejutását a falakba. A víz, amely akár 1,5 méter magasságig is feljuthat a falakban, káros ásványi anyagokat hordoz, amelyek kivirágzásokat okoznak a falon, és dohos szagot árasztanak. A falak nedvességtartalma növeli a helyiségek páratartalmát, ami kedvez a penész és gomba kialakulásának. A nedves falak károsítják a beltéri faszerkezeteket és a bútorokat, a dohos szag pedig a textíliákba is beszivárog. A vízszigetelés hiánya vagy károsodása tehát allergiát, asztmát, ízületi és reumás panaszokat is okozhat.  A nedves vakolat idővel leválik a falról, a burkolatok repedeznek, ami további jele a vízszigetelési problémáknak. A helyzetet súlyosbíthatja a rossz klíma és az elégtelen fűtés, valamint a nedves falak jó hővezető képessége, ami növeli a fűtésszámlát.

A megoldás a nedvesedő falak utólagos szigetelése, mivel az esztétikai javítások, mint a szobafestés, csak ideiglenes megoldást jelentenek. A gombás, átnedvesedett vakolatot cserélni kell.

 

Problémák Megoldása Talajvíz és Talajnedvesség Ellen: Külső és Belső Falak Vízszigetelése

A 20. és 21. századi épületek, valamint a régebbi korok építményei esetében is gyakran szembesülünk a talajvíz és a talajnedvesség okozta problémákkal. Ezek a körülmények az épületek alacsonyabban elhelyezkedő falrészein jelentkeznek, néha csak kisebb esztétikai zavarokat okozva, de gyakran komoly szerkezeti károsodásokat is előidézve. A helyes felújítási módszerek kiválasztásához elengedhetetlen a problémák forrásának azonosítása.A károsodások típusa sok információt szolgálhat, de az épület szerkezetének ismerete is nélkülözhetetlen. Fontos szempont, hogy az adott épület alatt található-e pince, mivel a talajvíz jelenlétének és szintjének meghatározásához gyakran szükség van talajmechanikai vizsgálatokra. Az épület és környezetének megfelelő vízelvezetése kiemelt jelentőséggel bír, amelyben a Mapei termékei segítséget nyújtanak, megoldva a vízelvezetés és a földalatti szerkezetek szellőztetését.

A pincefalazatok külső oldali szigetelése ritka, de megvalósítható, ha a falazat körüljárható és kiásásra alkalmas. Ebben az esetben a bitumenes lemezek alkalmazhatóak. A belső oldali vízszigetelés gyakoribb megoldás, amikor a külső szigetelés nem kivitelezhető.

 

Szárítóvakolatok: Hatékonyan Kezelik A Salétromos Falak Problémáját

Ezek a termékek ellenállnak a falazatban lévő sóknak, elősegítik a nedvesség eloszlását és a falazatban lévő víz elpárolgását. A megfelelő termék kiválasztása és használata kulcsfontosságú a probléma megoldásában.

A probléma gyökereinek kezelése után kezdődhet a tünetek kezelése. A falazatok szárítóvakolattal történő felújításához a Baumit (Baumit Monotrass Szárító vakolat) és Mapei (Mapei Poromap Vakolat) vakolatrendszerei alkalmazhatóak. Ezek a vakolatok kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek a makropórusok és puccolános adalékok révén. A vakolatok befejezése különféle szemcseméretű és simaságú simítókkal történhet, mint például a Baumit Klímaglett.

 

Festés: Lég és Páraáteresztő Festékek, Szilikon és Szilikát Vakolatok

A befejező réteg festéséhez számos színben kapható lég és páraáteresztő festékek, mint például a Trilak Héra Szilikát Homlokzat és beltéri falfesték, Héra Mészfesték terméke. Kültéren igény esetén festés helyett lég és páraáteresztő szilikon vagy szilikát vakolat is használható.

 

Mindezek alapján a webáruházunk nem csupán egyes problémákra kínál megoldást, hanem a teljes körű helyreállításban is segítséget nyújt, olyan kiemelkedő gyártók termékeivel, mint a Mapei és Baumit.

Az oldal tetejére