Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Baumit NHL SuperFino Glätte 20 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
20 kg
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: 8 napon belüli szállítás
Cikkszám: 0001IE
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 9004329210912
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Természetes színű NHL-bázisú simítóanyag kézi és gépi feldolgozásra, új és történelmi épületekben glettelt felületek készítéséhez, külső és belső térben. Szemcseméret 0,1 mm.

Leírás és Paraméterek

Természetes színű NHL-bázisú simítóanyag kézi és gépi feldolgozásra, új és történelmi épületekben glettelt felületek készítéséhez, külső és belső térben. Szemcseméret 0,1 mm.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet a szabványoknak megfelelően. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit StarContact). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, Baumit ReCompact vakolatszilárdítóval kell megerősíteni. A felület nedvszívó képességétől függően kezelje azt elő. Az enyhén nedvszívó felületekhez a termék műszaki adatlapja FubgoFluid oldatot javasol. Erősen nedvszívó alap a felület megégéséhez vezethet, tehát ezt elő kell nedvesíteni.

A termék alkalmazása:

A Baumit NHL SuperFino Glätte bekeveréséhez megfelelő méretű vödörre vagy habarcsládára lesz szüksége. A terméket szórja zsákonként kb. 10 liter tiszta vízbe, majd hagyja beiszapolódni 5-10 perc alatt. Ezután megfelelő keverő berendezéssel keverje csomómentes, krémes állagúra.

A termék kézzel és géppel egyaránt feldolgozható. Kézi bedolgozás esetén az anyagot acélsimítóval hordja fel a felületre, majd húzza el. Hagyja szilárdulni, eközben még lehetséges anyag hozzáadása. A teljes kikeményedés után (a páratartalomtól és a felület nedvszívó-képességétől függően kb. 2 óra múlva) húzza át a felületet valamivel hígabb konzisztenciájú anyaggal, hogy ezáltal nagyon finom felületet kapjon eredményül. Tiszta vízzel nem szabad átsimítani.

Gépi bedolgozáshoz keverje a poranyagot pasztaállagúra megfelelő keverőgéppel, majd egy arra alkalmas anyagtovábbító berendezéssel (pl. Strobl Strobot 401 S, Pft Ritmo, PFT Swing, PFT N2 stb.) szórja fel. Húzza el acélsimítóval. Ezt követően a munka menete megegyezik a kézi felhordás menetével. Minden további réteg felhordása előtt tartsa be az ajánlott 5 napos várakozási időt. Szilikát kötőanyagú festékek használata előtt a várakozási idő kb. 4 hét.

Ajánlott zárórétegek:

Kültérben: Baumit SanovaColor, Baumit NanoporColor, Baumit SilikonColor, Baumit SilikatColor

Beltérben: Baumit KlimaColor

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Nem alkalmas csempeburkolat alá. A vakolat közvetlen melegítése tilos! Fűtőberendezések használatakor, különösen, ha gázüzeműek, ügyeljünk az alapos szellőztetésre a karbonátosodás miatt. Ne melegítse közvetlenül a glettelt felületet, valamint óvja a közvetlen napsugárzástól. A rosszul szellőző helyiségekben elegendő friss levegőről gondoskodni kell. Ügyeljen rá, hogy fagyban vagy fagyveszély esetén a terméket ne használja. Semmilyen adalék nem keverhető hozzá.

Tartsa be az érvényben lévő feldolgozási útmutatókat és irányelveket. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

Tárolás

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére