Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Favédő szer, Faolaj és Faápoló festékek

Termék szűrés

-

Termék összehasonlító

Loading...

Újítsd fel, ápold és védd meg a fafelületeket

A fa egy időtlen és elegáns anyag, ám gondoskodást igényel. Az időjárásnak kitett, védtelenül hagyott fafelületek az idő múlásával elveszíthetik vonzerejüket és ellenálló képességüket. A webáruházunk által kínált favédő és ápoló termékekkel hatékonyan óvhatod meg fából készült tárgyaid – legyen szó kerti bútorokról, kerti garnitúrákról, teraszokról vagy más fafelületekről – a kopástól és egyéb károsodásoktól. A kínálatunkban található faolajak, faápolók, fa felújító szerek, fa viasz és wax bevonatok segítségével megőrizheted a fafelületek eredeti szépségét és tartósságát.
Rendezés:

A favédelem és faápolás fontossága

A fa egy élő anyag, amely a külső behatások hatására idővel elöregszik, elveszti színét, szürkévé és sérülékennyé válik. A favédő szerek, amelyek közül legismertebb a Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer, a Sadolin Base Fakonzerváló alapozó és a Xyladecor Xylamon Impregnáló, megakadályozzák a gombák, rovarok és a nedvesség okozta károkat. A favédelemhez tartózó termékeket az alábbi alkategóriánkban találod: Alapozás, Impregnálás. A faápoló olajok táplálják a fát, rugalmassá teszik és megőrzik gyönyörű színét. A faalapozók megfelelő impregnálást biztosítanak a lazúrozáshoz vagy lakkozáshoz.

Faolajok bútorokra és járófelületre

A faolaj egyedülálló, természetes alapú favédőszer, amely mélyen behatol a fa szerkezetébe, megőrizve annak természetes szépségét, anélkül hogy filmréteget képezne a felszínén. A faolajok ezen tulajdonság biztosítja, hogy az olajozott felületek könnyen fenntarthatóak legyenek: egyszerű tisztítással és rendszeres ápolással, olajozással a fa hosszú éveken át megőrzi eredeti pompáját. Egyaránt alkalmazhatóak mérettartó és nem mérettartó felületeken, legyen szó akár beltéri, akár kültéri használatról. Az olajkezeléssel ellátott fafelületek nemcsak hogy megőrzik természetes megjelenésüket és erezetüket, de emellett UV-védelmet és vízlepergető tulajdonságot is kapnak, így hosszabb ideig őrzik meg szépségüket és funkciójukat. Színválasztékunk bőséges, így biztosan mindenki megtalálja a tökéletes árnyalatot a tervezett munkához,  a lazúrok színválasztékához hasonlóan. A faolaj felhasználása egyszerű, ám fontos az előkészítés: a felületet alaposan pormentesíteni és csiszolni kell az olaj felvitele előtt. Kiemeljük, hogy a korábban lakkal, lazúrral vagy zománccal kezelt felületekről a régi bevonatot gondosan el kell távolítani a legjobb eredmény érdekében. A felhordáshoz ecsetet ajánlunk, mivel ez biztosítja a legjobb eredményt, és fontos, hogy a felhordás után az esetleges olajfelesleget azonnal távolítsuk el, elkerülve a "tócsásodást".

Fa viaszok és waxok

A fa viasz egy természetes anyag, védőréteget képez a fa felületén, víztaszítóvá és fényessé teszi. Népszerű termékeink, mint a Remmers Keményviasz és a Remmers Viaszlazúr használata a faolajok alkalmazásához hasonlóan egyszerű. Először meg kell tisztítani a fa felületét, ehhez a Remmers Mélytisztószert vagy beszürkült felület esetén a Remmers Szürkülés Eltávolító szert ajánljuk. A megfelelően előkészített felületre fel kell vinni a viaszt egy puha, szöszmentes ronggyal és bedörzsölni a fa pórusaiba. A kezelt felület víztaszítóvá válik, így megvédi a nedvességtől, a penésztől és a gombától. A fa viasz használható bútorok, padlók, falburkolatok és más fafelületek kezelésére.

Beltéri keményviasz bevonatok

Kifejezetten beltéri fa- és parafapadlók, lépcsők, valamint a tömörfa bútorok védelmére és ápolására lett tervezve. A szennyeződéstaszító keményviaszolaj a hagyományos viaszokhoz hasonlóan mélyen felszívódnak a fa szerkezetébe, kiemelve a faanyag természetes megjelenését és erezetét, megőrizve annak természetes textúráját és szinét. A keményviaszolaj kezelt felület hosszú élettartamú és a mindennapos használatból adódó kihívásoknak ellenállóvá válik. A termék kiválóan ellenáll a szokásos háztartási tisztítószereknek is, így biztosítva, hogy a kezelt felületek hosszú ideig megőrizzék szépségüket és funkciójukat.

A Kültéri fa nyílászárók ápolása

A kültéri fa nyílászáróink időtálló szépségének és épségének megőrzése érdekében elengedhetetlen a rendszeres és alapos karbantartás. A környezeti hatások, mint a szmog, a por, a napsütés és a csapadék, folyamatosan próbára teszik a faanyagot és annak védőrétegét. A festékréteg önmagában nem elegendő a fa szerkezetének hosszú távú védelmére; a nyílászárók élettartamának növelése érdekében alapvető fontosságú a rendszeres tisztítás és ápolás.  A webáruházunkban megvásárolható fa nyílászáró ápolók, mint a Remmers Ápoló Készlet Fa Ablakokhoz és a Remmers Ápoló Készlet Fa Ajtókhoz minden szükséges eszközt és anyagot tartalmaznak, amelyek a festékréteg tisztítását, megújítását és táplálását teszik lehetővé, így hozzájárulva a nyílászárók hosszabb élettartamához. Az ápolási folyamat először a tisztítást, majd az olajos kezelést foglalja magában. A speciális tisztítószer eltávolítja a szmogot és port. Ezt követően az ápolószer táplálja a fát és növeli annak vízlepergető és ellenálló képességét. Tisztításkor finom mozdulatokkal vigyük fel a szert, majd puha ruhával töröljük szárazra. Az olajos ápolószert is óvatosan dolgozzuk be, ügyelve arra, hogy ne használjunk túl sokat és ne nyomjuk erősen a ruhát. Az ápolást ne végezzük esős vagy napsütéses időben, és fehér vagy csontszínű nyílászáróknál kerüljük az oldószeres szereket a sárgulás elkerülése végett; itt vizes bázisú olajok a megfelelőek. Csak ép festékrétegre alkalmazzuk az ápolószereket, hogy nyílászáróink hosszú távon megőrizzék állapotukat.

WPC padló és bútor impregnálása

A speciálisan kifejlesztett WPC impregnáló olaj tökéletes választás a fa-műanyag-kompozit (WPC) felületek védelmére és ápolására. A Remmers WPC Oldószerbázisú Impregnáló Olaj hatékonyan véd a szennyeződések és a fakulás ellen. Legyen szó WPC teraszokról vagy WPC kerti bútorokról, termékünk biztosítja a  védelmet a nedvességgel és a külső szennyeződésekkel szemben.

Konyhai Munkalapok kezelése

A beltéri fa munkalapok esetében elengedhetetlen az olajozás, hogy ellenállóvá váljanak a víznek és a baktériumoknak. A Remmers Beltéri munkalap olajjal nagyszerű eredményt érhetsz el. Az munkalap olajjal kezelt felület nem vízálló, ezért nem ajánlott hosszabb ideig hagyni a kiömlött folyadékokat anélkül, hogy feltörölnénk, de eddig a munkalapjaink ellenálltak a víznek, kávénak, gyümölcslének, és még a vörösbornak is anélkül, hogy maradandó károsodást okozna. A fából készült konyhapult ápolása három-hat hónaponként ajánlott. Fontos hogy az olaj nem védi a munkalapokat a hőtől, ezért mindig használj alátétet vagy konyharuhát a forró edények alá, ne helyezze őket közvetlenül a munkalapra.

Vásároljon favédő és ápoló anyagokat online a Borsodfesték webáruházában:

A Remmers, Sadolin, Bondex és Lazurán márkájú favédő és ápoló termékek különösen ajánlottak, amennyiben a fa természetes szépségét és struktúráját szeretnéd kiemelni, miközben védeni szeretnéd a különböző környezeti hatásokkal szemben Válaszd a különböző faápolási termékeink közül!

Az oldal tetejére