Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Közvetlenül a rozsdára

Termék szűrés

-

Termék összehasonlító

Loading...

Hogyan fessünk rozsdás felületeket egyszerűen?

Éppen a rozsdás felületeidet nézegeted, és nem tudod, milyen festéket használj? Vagy azon tűnődsz, hogy közvetlenül lehetséges a rozsdás felületre festeni? Nem kell ezen törnöd a fejed, lehetséges új külsőt adni rozsdás felületeidnek anélkül, hogy órákat kellene eltöltened a rozsdamaró használatával, az azt követő csiszolással és alapozással. Rozsdás felületeid egyszerűen átfestheted. A "Közvetlenül a rozsdára" kategóriánkban található festékek pontosan erre a célra lettek kifejlesztve: hogy megkönnyítsék a munkádat és új életet leheljenek a rozsdás felületekbe.

Rendezés:

Unod a rozsdás tárgyak előkészítését a festéshez?

Unod már a rozsdás fém tárgyakat a kertedben vagy a házad körül? A rozsda eltávolítása, a csiszolás és alapozás sok időt és energiát igényel. Ha nem bírod kivárni a folyamatot, van egy jó hírünk! A "közvetlenül a rozsdára" kategóriában megtalálható termékeink pontosan erre kínálnak megoldást!

Ezek a festékek úgy lettek kifejlesztve, hogy használatakor nincs szükség alapozóra, a festendő felületet nem szükséges teljesen lecsiszolni és alapozni, közvetlenül a rozsdára felkenhető, de így is különlegesen tartós védelmet biztosítanak. A webáruházunkban kapható speciális rozsdafestékek segítségével könnyedén megszabadulhatsz a rozsdától és újjá varázsolhatod a fémet.

Tényleg működnek a "közvetlenül a rozsdára" festékek?

Igen! A kategória népszerű termékei számtalanszor bizonyítottak. A legismertebb márka, a Hammerite speciális összetételének köszönhetően megakadályozza a fémfelületek ismételt átrozsdásodását. A pigmentjei különlegesen tartós védelmet biztosítanak a festett felületnek, megállítva a rozsda elterjedését és korróziógátló tulajdonságaik révén hosszú távon megőrzik a fémfelületek épségét és esztétikai megjelenését. Az általános fémfestéktől eltérően, a Hammerite használatakor nincs szükség alapozóra, közbenső rétegre, hígítóra.

Hogyan fessek közvetlenül rozsdás fémre?

A felületet nem szükséges fémtisztára csiszolni, nincs szükség alapozóra, elég csupán a régi pattogzó festéket eltávolítani a festendő felületről. Egyszerűen távolítsd el a laza rozsdát egy durva csiszolópapírral vagy drótkefével. A meglévő jól tapadó rozsda festéséhez nincs szükség alapozóra, közbenső rétegre, a festéket elegendő csupán 2 vastag rétegben felhordani.

Szükséges alapozó vagy fedőfesték?

Nem! A "közvetlenül a rozsdára" alkalmazható festékek önmagukban is kiválóan működnek, hiszen alapozóként, fedőfestékként és rozsdásítóként is szolgálnak. A festékek korróziógátló pigmentjei különlegesen tartós védelmet biztosítanak a festett felületnek. A zománcfestékekkel ellentétben a Supralux Antirozsda vagy Hammerite használatakor nincs szükség alapozóra.

Mindig végezz próbafestést!

Mielőtt az egész felületet lefestenéd, teszteld a festéket egy rejtett részen! Ha az első órában a festék felhólyagzik, távolítsd el, és válassz másikat. Amennyiben nem látsz semmilyen reakciót, akkor közvetlenül a rozsdás felületre festhetsz. Távolítsd el a pergő rozsdát és a régi pergő festéket a festés előtt.

Tippek a tökéletes eredményhez:

  • Használj jó minőségű ecsetet a festéshez. Keskenyebb ecsetet használj korlátokhoz, szélesebbet pedig nagyobb tárgyakhoz, mint például egy fémkerítés.

  • A legjobb eredmény érdekében két réteg festéket vigyél fel a felületre, és hagyd megszáradni.

  • A festékek dupla védelmet nyújtanak: taszítják a vizet, megakadályozva a felületi károsodást, és korrózióálló formulájuk megakadályozza a rozsda újbóli kialakulását, így fém tárgyaid tartósan szépek maradnak.

Festés rozsdára - lépésről lépésre

A rozsdás felületek festése egyszerűbb, mint gondolnád! Kövesd ezt a könnyen érthető útmutatót, és szabadulj meg a rozsdától saját kezűleg!

Mire van szükséged:

  • Drótkefe vagy csiszolópapír

  • Festőszalag és fólia

  • Speciális rozsdafesték (választható színben)

  • Festőhenger, ecset vagy szórópisztoly

1. lépés: A felület előkészítése

A festés megkezdése előtt elengedhetetlen a rozsdás felület megfelelő előkészítése. Távolíts el a laza rozsdát és a régi pattogzó festéket drótkefével vagy csiszolópapírral. Csak a meglévő jól tapadó rozsda maradjon a felületen!

2. lépés: A felület tisztítása

Használj szappanos vizet a felület tisztításához és zsírtalanításához. Ez eltávolítja az olajat, zsírt és szennyeződést a fémről. A festés előtt hagyd teljesen megszáradni a felületet.

3. lépés: A környező terület védelme

Fedj le mindent festőszalaggal és fóliával a festendő területen kívül, hogy megakadályozd a nemkívánatos festékfröccsenéseket. A Hammerite sűrű állagának köszönhetően nem csöpög le.

4. lépés: Válaszd ki a rozsdafesték színét!

Válassz ki a megfelelő színű rozsdafestéket a kínálatunkból! Ezek a speciális festékek közvetlenül a rozsdára tapadnak, és számos színben és fényes vagy kalapácslakk felületben kaphatók.

5. lépés: Alapozás (opcionális)

A legtöbb helyzetben nincs szükség alapozóra elég csupán a kategória termékeit használod. Minden esetben ellenőrizd a festék használati útmutatóját, hogy szükség van-e speciális alapozásra a festendő felülettől függően, pl könnyűfémek, horganyzott felületek.

6. lépés: A rozsdafesték felhordása

Itt az ideje a rozsdafesték felvitelének! A legjobb eredmény érdekében használj festőhengert, ecsetet a festék felhordásához. A festéket a fémfelületre minimum 2 vastag rétegben felhordani ajánlott. Minden egyes réteg alkalmazása után fontos, hogy hagyd a festéket teljesen megszáradni, mielőtt a következő réteget felvinnéd.Kerüld a túl vastag festékréteg felvitelét.

7. lépés: Száradási idő

A festék teljes száradása után ügyelj a fémfelület tisztaságára és szárazságára. A por és szennyeződés ronthatja a festék minőségét és a szépséget.

Most már készen állsz a rozsdás fém tárgyak festésére anélkül, hogy órákat töltenél a csiszolással! Bármilyen kérdésed van, ne hezitálj kapcsolatba lépni velünk!

Az oldal tetejére