Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Hőálló festékek és radiátor zománc

Termék szűrés

-

Termék összehasonlító

Loading...

Hőálló zománcfesték: Tartós és esztétikus megoldás radiátorokhoz és fűtőtestekhez

A hőálló zománcfestékek és radiátorzománcok kiemelkedő szerepet játszanak a radiátorok, fűtőtestek és más hőtermelő felületek esztétikus megjelenésének és tartósságának megőrzésében. A hagyományos festékekkel ellentétben, - amelyek nem bírják a magas hőmérsékletet-, a hőálló zománcfestékek kiválóan ellenállnak a forróságnak, és hosszú távon megőrzik színüket és fényüket.

Rendezés:

Radiátorok és konvektorok festése

A hőnek kitett fémfelületek, mint például a radiátorok, kazánok és csővezetékek, hőálló festéket igényelnek. A hőálló festékek és radiátor zománcok kategóriában szereplő termékek mindegyike kiváló hőállósággal rendelkezik, minimum 100 °C-os hőmérsékletet is kibírnak. A festékek tartós és hosszan tartó védőréteget képeznek a felületeken, ellenállnak a magas hőmérsékletnek, nem hólyagosodnak fel és nem sárgulnak be. Ennek köszönhetően a festett felületek hosszabb ideig megőrzik szépségüket, esztétikus megjelenésüket.

Újítsd fel rozsdás és besárgult radiátoraid!

Idővel a régi radiátorok fehér bevonata sárgulhat, továbbá karcolódások vagy rozsda is megjelenhet rajtuk. A radiátorok festése, különösen a panelradiátoroké, könnyebb, mint gondolnád és egy festéssel teljesen átalakíthatod a megjelenésüket. Amikor a radiátor felújításához készülsz, legfontosabb, hogy a megfelelő típusú festéket válaszd. Népszerű termékünk a Trinát Termol Radiátorzománc, egy magas hőmérsékletnek ellenálló radiátor festék, ami kifejezetten radiátorok, bojlerek és csővezetékek festésére lett kifejlesztve. Akár 100°C-os hőmérsékletet is kibír, rugalmas összetétele megakadályozza a repedést a hő hatására, jól tapad a felületen és ellenáll a kisebb ütéseknek is. Magasfényű felületet biztosít, amely hő hatására sem sárgul be. Amennyiben nagyobb hőnek kitett felületek szeretnél festeni, a Prisma Tech Heat hőálló spray és a Trinát Hőálló spray kiváló választás. A termékek alkalmasak kályhák, kandallók, kipufogócsövek, kazánok, grillek és más, nagy hőmérsékletnek kitett felületek festésére. Akár 600°C-ig ellenáll a hőnek, a korróziónak.

Ecset vagy spray: Hogyan fessünk radiátort?

A hőálló festék és radiátor zománcok felvitelekor dönthetsz az ecset vagy a spray festék között, attól függően, hogy milyen körülmények között dolgozol. Az ecsettel történő festés ideális, ha a radiátor a helyén marad a festés során, és különösen akkor ajánlott, ha nagyobb figyelmet fordítasz a részletekre. A radiátor spray és hőálló aeroszolok használata gyorsabb és egyszerűbb munkát biztosít, de csak akkor ajánlott, ha rendelkezésre áll megfelelően szellőző helyiség, és a festendő felület körül is megfelelően letakartál mindent. Amennyiben radiátor spray használata mellett döntenél, a különböző színárnyalatokban elérhető Schuller Prisma Tech Radiátor spray és a fehér Trinát Radiátor Spray a legjobb választás.

Mikor használj alapozót?

Sokan azt gondolják, hogy a hőálló festések használata előtt alapozó réteget kell felvinni, de a mai festéktechnológiák már lehetővé teszik, hogy közvetlenül a fémre fessünk. Ennek ellenére mindig érdemes ellenőrizni a kiválasztott festék felhasználását. A legtöbb esetben két réteg felvitele gyakran javasolt a legjobb eredmény érdekében.

Ne feledkezz meg a csiszolásról!

A radiátor festése előtt nem szabad megfeledkezni a csiszolás fontosságáról sem. A csiszolás elősegíti a festék jobb tapadását a felületen és egyenletesebb, simább bevonatot érhetsz el. Egy közepes szemcséjű csiszolópapír tökéletes erre a célra, és bár ez az előkészületi lépés kicsit több időt igénybe vehet, a végén minden bizonnyal megéri az erőfeszítést.

Kérdéseiddel bátran fordulj hozzánk, szakértő munkatársaink készséggel áll rendelkezésedre a legjobb választás érdekében.

Az oldal tetejére