Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Zománcfesték

Termék szűrés

-

Termék összehasonlító

Loading...

Zománcfestékek - Tartós védelem, ragyogó színek

Védd meg és díszítsd fémfelületeidet zománcfestékeinkkel! Széles színválasztékunk és fényességi fokozataink révén tökéletesen illeszkednek bármilyen elképzeléshez, miközben tartós védelmet nyújtanak a nedvesség, karcolások és UV-sugárzás ellen. Akár matt, selyemfényű vagy ragyogóan fényes felületet szeretnél, nálunk megtalálod a tökéletes zománcfestéket! Fémfelületeken kívül más felületeken is alkalmazhatod őket, így egyedivé teheted otthonod minden szegletét. A zománcfestékek használata egyszerű: ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal is felhordhatod őket. Válassz az oldószeres, vizes bázisú vagy univerzális zománcfestékek közül, és bízd magad szakértőinkre, akik bármikor segítenek a megfelelő termék kiválasztásában!

Rendezés:

A zománcfestékek szerepe a fémfelületeken

A kezeletlen fémek rozsdásodnak. A zománcfesték védi a fémfelületeket a nedvességtől, a szennyeződésektől és a karcolásoktól. Díszítő funkciója révén szépíti a tárgyakat. Kül- és beltéri fémfelületek (pl. kerti bútor, radiátor, kerítés) festésére is alkalmas.

Tartósság és védelem

Fémfelületek esetében a legtöbb zománcfestéket a megfelelően előkészített, már korrózióvédő alapozóval bevont fémfelületekre javasolt felhordani. A Trinát korróziógátló alapozó az átvont fémfelületek korrózióját jelentősen lelassítja, biztosítva ezzel a kezelt felületek hosszú távú védelmét és tartósságát.

Bizonyos zománcfestékek, mint például a fa és fémfelületek festéséhez egyaránt alkalmazható Trinát magasfényű zománcfesték, speciális vízlepergető adalékot is tartalmaz, így tovább növelve az UV-sugárzás és a kémiai anyagok elleni védelem hatékonyságát.

A Trinát Korróziógátló alapozóval és Trinát Zománcfestékkel kezelt felületek akár évtizedekig is megőrzik fényüket és struktúrájukat.

Esztétikai megjelenés

A fémfelületek festése során nem csupán a tartósság, de az esztétikus megjelenés is kiemelt fontosságú. A zománcfestékek színválasztéka és a fényességi fokozatok változatossága számtalan lehetőséget kínál:

  • A matt zománcfestékekkel elegáns, finom megjelenést érhetünk el. Kovácsoltvas kerítések festése valamint bútorok átfestése esetén a Trinát Matt Zománc és a Trinát multiTOP 9in1 fedőfesték az egyik legjobb választás.

  • A selyemfényű változatok egyensúlyt teremtenek a diszkréció és a finom ragyogás között. Ajtók és ablakok festéséhez ideális választás a Trinát Aqua Unitop Selyemfényű Fedőfesték és a Trinát Selyemfényű Zománc.

  • A magasfényű zománcok lenyűgöző fényhatást és intenzív színmélységet biztosítanak. A legismertebb termékünk a Trinát Magasfényű Zománc, amely több gyárilag lekevert színben és magasfényű fehér változatban is elérhető.

Zománcfesték színválaszték

Bármi legyen is a stílusod vagy a színpreferenciád, webáruházunk zománcfestékek kategóriájában garantáltan rátalálsz az ideális árnyalatra. Legyen szó a 100 fehér tisztaságáról, a tojáshéj finomságáról, nálunk minden színben találsz választást. Ha valami igazán modernre vágysz, a RAL 7016 antracit zománcfestékeinkkel igazán egyedi és stílusos megjelenést kölcsönözhetsz fémfelületeidnek.

Oldószeres zománcfesték fa és fémfelületekre

Az oldószeres zománcfesték fa és fémfelületekre egyaránt alkalmazható. Felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, a felület gyors száradását az oldószer párolgása biztosítja.

A kül és beltéri fa felületet esetében a fafelületek korhadását megelőzve, a megfelelő tapadás Lazurán univerzális alapozóval és Trinát univerzális alapozóval biztosítható.

Fémfelületek esetében a korróziógátló alapozó késlelteti az átvont fémfelületek korrózióját. A felhordás módja oldószerálló ecsettel, lakkhengerrel történhet, javasolt 2 réteg felhordása.

Ismert oldószeres típusok közé tartozik a Trinát magasfényű zománcfesték és a gyors száradású Coror Rapid zománcfesték.

Vizes bázisú zománcfesték fa és fémfelületekre

A vizes bázisú zománcfestékek környezetkímélő alternatívát nyújtanak, mivel kevesebb oldószert tartalmaznak. A gyors száradási idő és az enyhe festékszag a belső térben végzett munkák során előnyös lehet.

Kül és beltéri felületek esetében a vizes bázisú zománc ugyan olyan tartós bevonatot képez mint oldószeres változataik. Az felületek alapozásához vizes bázisú alapozókat is találsz.

Ha nem büdös, környezetkímélő megoldást keresel, a Trinát multiTOP 9in1 és a Trinát Aqua uniTOP zománcfestékek ideális választást jelentenek, és még gyerekjátékok festésére is használhatóak. :)

Zománcfestékek: Nem csak fémekre!

A zománcfestékek nem csupán fémfelületek védelmére használhatjuk. Kiválóan alkalmasak ablakkeretek, ajtók, korlátok, védelmére és díszítésére.

Megoldásokat találsz akár otthonodban barkácsolsz, akár profi felhasználóként ipari környezetben keresel megoldásokat.

A kiváló tapadású, Trinát Aqua uniTOP nem csupán fém és fafelületen, de műanyagon is használható. A Trinát multiTOP 9in1 rézre, horganyzott acélra, téglára, alumíniumra, vagy akár csempére is felhasználhatod.

Néhány példa a zománcfestékek sokoldalú felhasználására:

  • Otthon: Bútorok, radiátorok, kerítéselemek felújítása és védelme, kül és beltéri fa és fémfelületekre

  • Fa felületek: Ajtók, ablakok, kerítések festése

  • Ipari környezet: Gépek, berendezések, tartályok védelme

Trinát zománcfestékek: a legismertebb termékek

A Trinát zománc termékcsalád különböző festékekkel rendelkezik, amelyek sokoldalúan használhatók különböző felületeken, beleértve a fát, fémet, és még sok mást. A Trinát festékek előnye sokoldalúságukban, a könnyű felhasználhatóságukban, a gyors száradási időben, és a különböző felületekhez való alkalmazkodóképességükben rejlik. Ez teszi őket ideális választássá különféle festési munkákhoz.

Felület előkészítése és festési tippek

A zománcfestékek felhordása előtt fontos, hogy a felület száraz, tiszta és zsírmentes legyen. A felület hibáit Trinát mestertapasszal javíthatod. A zománcfestékek általában 1 2 réteg felhordásával biztosítják a legjobb eredményt. A felhordás módja, a rétegek száma és a száradási idő az adott zománcfesték paramétereitől függően változhat, ezért felhasználás előtt mindig javasoljuk a termékismertető elolvasását.

Ipari termékek

Az ipari zománcok akár extrém ipari környezetben is megállják helyüket.

Legkedveltebb ipari zománcfestékünk az Egrokorr Alvikorr, ami nem csak ipari környezetben, de otthon is remekül használható. Elsősorban könnyű- és színesfémekre (alumínium, sárga- és vörösréz, horgany, ón, ónozott és horganyzott felületek) fejlesztettük ki, de acélfelületeken is kiválóan teljesít.

Az ipari kétkomponensű poliuretán zománcok rendkívül tartósak és ellenállóak. Két összetevőből állnak: gyantából és edzőből. Keveréskor kemény, rugalmas bevonatot képeznek.

  • Gépek és berendezések: Védelmet nyújt a kopásnak, karcolásnak, vegyszereknek és oldószereknek.

  • Tartályok és csővezetékek: Véd a nedvességtől, rozsdától, korróziótól és UV-sugárzástól.

  • Padlók és falak: Tartós és ellenálló bevonatot képez ipari környezetben.

  • Hidak és acélszerkezetek: Védelmet nyújt a korróziótól és az időjárási hatásoktól.

Legyen szó beltéri vagy kültéri használatról, matt, selyemfényű vagy magasfényű bevonatokról, nálunk a legváltozatosabb színkínálatból válogathatsz, az elegáns fehértől a modern antracitig. Ne várj tovább, válaszd a tartósságot és a minőséget, és varázsolj új életet fémfelületeidre zománcfestékeinkkel!

Az oldal tetejére