Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

6.290 Ft
5.391 Ft
Megtakarítás: 899 Ft 14%
Az akció időtartama: 2024. 03. 01. - 2024. 06. 16.
Menny.:db

Trinát Selyemfényű Zománcfesték 100 Fehér 1 L Fehér 100 -Trilak

Válassz zománcfesték színt!
Válassz kiszerelést!information_mark
6.290 Ft
5.391 Ft
Megtakarítás: 899 Ft 14%
Az akció időtartama: 2024. 03. 01. - 2024. 06. 16.
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 000AEG
Egységár: 5.391,01 Ft/L
Gyártó: Trilak
Vonalkód: 5995061563722
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:

Selyemfényű, megfelelően terülő, alkidgyanta kötőanyagú zománcfesték. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz.

  • Nagy fedőképességű, dekoratív selyemfényű átvonófesték   
  • Nagyon jól terül

Leírás és Paraméterek

Selyemfényű, oldószeres zománcfesték fa- és fémfelületekre

Elérhető kiszerelés  Fehér és gyárilag színezett változatban 1 l, 2,5 l és 5 l Gépi színezéshez 1 l, és 5 

Alkalmazási terület   Megfelelően előkészített kül- és beltéri fa- és acélfelületek bevonataként alkalmazható

Színek száma/színezhetőség   Fehér és 4 gyárilag lekevert színben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők. A Trinát Kolor selyemfényű zománcfesték színkeverőgépen több ezer színárnyalatban keverhető

Külső megjelenés   Selyemfényű fehér vagy színes egyenletes, esztétikus felületű

Anyagszükséglet/kiadósság   15 m²/L

Felhordás módja   Ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani

Rétegszám   1-2 réteg

Száradási idő   24 óra

Hígíthatóság   A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Trinát selyemfényű zománcfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség ecsettel történő felhordáshoz max. 2%, préslevegős szóráshoz max. 10% Trinát szintetikus hígítóval hígítsuk

extra_infok A képernyőn megjelenő színek a valóságtól eltérhetnek.
Kiszerelés Fehér és gyárilag színezett változatban 1 liter, 2,5 liter és 5 liter, gépi színezéshez 1 liter, és 5 liter
Felhordás Ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.
Anyagszükséglet 15 m²/liter
Rétegszám 1-2
Száradási idő 24 óra

Felhasználás

Az alkalmazás feltételei:

Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet.

 

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Trinát univerzális alapozóval kell alapozni, majd ismét csiszolni és portalanítani.

 

Új vas és acélfelületek előkészítése:

Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A Zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belüL, fessük át Trinát korróziógátló alapozóvaL, majd ennek száradását követően közbenső rétegként hordjunk fel Trinát univerzális alapozót. Mindkét termék alkalmazásánál kövessük a termékismertetőben leírtakat.

 

Javasolt rétegfelépítés:

Korróziógátló alapozás 1 réteg Trinát korróziógátló alapozó min. 40 μm száraz rétegvastagságban. Közbenső festés belső térben 1 réteg, külső térben 2 réteg Trinát univerzális alapozó rétegenként 40 μm száraz rétegvastagságban. Befejező réteg Trinát selyemfényű zománcfesték 1 rétegben min. 30 μm száraz rétegvastagságban.

 

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk eL mechanikai úton. Ha a felület több, mit 20 % korrodeált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk mechanikus eljárássaL, vonjuk át Trinát korróziógátló alapozóvaL, majd Trinát univerzális alapozóval.

 

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

 

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő

 

A terméket +5℃  és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Kapcsolódó termékek

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére