Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Lakkok, Csónaklakkok, Parkettalakkok

Termék szűrés

-

Termék összehasonlító

Loading...

Védd fafelületeid fára való lakkjainkkal!

A fafelületek otthonunkban sokféleképpen jelennek meg, a bútoroktól kezdve a padlókon át egészen a falburkolatokig kül és beltéren egyaránt, melegséget és eleganciát adva a térnek. Ennek a gyönyörű és sokoldalú anyagnak a megóvása azonban elengedhetetlen a kopás, karcolások, szennyeződések és a nedvesség által okozott károsodások ellen. Webáruházunkban különféle fára való lakkokat kínálunk, amelyek nemcsak védelmet nyújtanak, hanem díszítik is a fafelületeket. Legyen szó parketta felújításáról, bútorokról, lambériáról, falburkolatokról vagy lépcsőkről, nálunk minden szükséges termék megtalálható. A tartós, kopásálló parkettalakk, a számos kiszerelésben és fényességi fokban elérhető beltéri lakk, csónaklakkok, bútorlakkok és a csúszásgátló lépcsőlakkok is.

Rendezés:

Az oldószeres termékek tartósságukkal és magas fényükkel tűnnek ki, míg a vizes bázisú bevonat szagtalan, gyorsan száradó és könnyebb használatuk révén kínál alternatívát. A lakk kiválasztáskor vedd figyelembe a felület típusát és igénybevételét, a kívánt fényességet, valamint a lakk tartósságát. Az előkészítéstől a többrétegű felhordáson át a rendszeres karbantartásig minden szükséges információt és tanácsot megtalálsz a termékinformációk között, hogy fafelületeid hosszú távon megőrizzék szépségüket.

Csónaklakkok

A csónaklakk, vagy hajólakk, egy speciális, tartós bevonat, amely külső fafelületek szélsőséges körülmények közötti védelmére lett kifejlesztve. Ennek köszönhetően a fa ellenáll a napfény, eső, szél és a víz káros hatásainak. A lakk vízállósága megakadályozza a nedvesség felszívódását, megelőzve ezzel a fa korhadását és deformálódását. Az UV-állóság révén védi a fa színét és struktúráját az elszíneződéstől. A lakk rugalmassága lehetővé teszi a fa mozgását a hőmérséklet változásai közben anélkül, hogy a bevonat megrepedne. A csónaklakk kopásállósága miatt ideális választás magas igénybevételű területeken. A használatakor lényeges az alapos előkészítés, a többrétegű felvitel és a rendszeres karbantartás. A csónaklakk alapvető a hajók, teraszok, kerti bútorok és egyéb kültéri faelemek hosszú távú védelmében, megőrizve azok szépségét és állagát. Termékeink között megtalálod a magasfényű Lazurán csónaklakkot vagy a Sadolin Yacht lakkot.

Parkettalakk

Egy esztétikus padló az otthonosság záloga, így ha a parkettán kopás vagy károsodás jelei mutatkoznak, itt az ideje a felújításnak. A régi parketták újjávarázsolása csiszolással és lakkozással nem csak visszaadja eredeti fényüket, de élettartamukat is meghosszabbítja. A felújítási folyamatban kulcsfontosságú a sérült részek cseréje és a védelem biztosítása egy extra réteggel, amely megőrzi a padló állagát. A parkettalakkok, különösen a nagy igénybevételnek kitett területeken, vastag védelmi réteget biztosítanak, amely könnyen tisztítható és a személyes ízlésnek megfelelően választható fényességgel rendelkezik.

"Hagyományos", oldószeres parkettalakkok

Az oldószeres lakkok, mint a kétkomponensű Supralux Gemini, az egykomponensű Supralux Monolakk, Sadolin Samba Parkettalakk és a Trilak által kínált Lazurán Prémium lakk, régóta elismertek a fafelületek védelmében. Ezek a termékek különösen jól alkalmazhatóak a régi parketták felújításához, ahol a tartósság és az ellenálló képesség kulcsfontosságú. Az alapozó használata nélkülözhetetlen lépés, amikor lakkokkal dolgozunk, mivel ez nem csak a fa nem kívánatos elszíneződését csökkenti, hanem javítja a lakk tapadását és egyenletes alapot biztosít a felhordáshoz. Az első alapozó réteg különösen fontos a csiszolást követően, hogy minimalizálja az olyan problémákat, mint a visszamaradó viaszok vagy a fa természetes oxidációjának hatásai.

Vizes bázisú parkettalakkok

A vízbázisú parkettalakk, mint az FACTOR Aqua Parkettalakk vagy a Remmers és Sadolin termékek, kevésbé terhelik a környezetet alacsony VOC-tartalmukkal és enyhébb illatukkal. Ezek a lakkok, különösen a poliuretán alapú változatok, gyorsan száradnak és tartós védelmet nyújtanak a parkettának és más fafelületeknek. Könnyű használatuk és gyors száradási idejük miatt előnyösek a felújítási projektek során, ahol fontos a munkafolyamatok zavartalan haladása. További előnyük, hogy sokoldalúan alkalmazhatóak, így a maradék anyag sem vész kárba.

A parkettalakk választásakor fontos a padló alapos előkészítése, a többrétegű felhordás és az alapozó használata, hogy a végeredmény egyenletes és tartós legyen.

Beltéri fa lakkok

Beltéri fa lakkok kiemelik és védik a fa felületek természetes szépségét, miközben ellenállóbbá teszik azokat a kopás, karcolások és a nedvesség káros hatásaival szemben. Két fő típusuk van: az oldószeres és a vizes bázisú lakkok. Az oldószeres lakkok, mint például a Trinát beltéri lakk, tartósak és ellenállóak, de erős szaguk és a használatukhoz szükséges körültekintés miatt nehezebb velük dolgozni. Ezzel szemben a vizes bázisú lakkok, mint a Lazurán univerzális beltéri lakk, szagtalanok és gyorsan száradnak, így könnyebb velük a munka.

A Trinát lakk selyemfényű és magasfényű, átlátszó változatban kapható, egykomponensű, jó fedőképességgel és könnyű csiszolhatósággal rendelkezik. A Lazurán lakk szintén többféle fényességben elérhető, jól terül és gyorsan szárad, valamint ellenáll a háztartási tisztítószereknek.

Lakk spray

Az oldószeres lakk spray-k, mint a Schuller Prisma Color Színtelen, matt vagy magasfényű lakk, gyors és praktikus védelmet nyújtanak fafelületeknek. Egyszerű használhatóságuk, egyenletes fedésük és a könnyű tisztításuk miatt kedveltek. A használatkor ügyelni kell a termék felrázására, a megfelelő távolságból való szórásra és a rétegek vékonyan történő felvitelére, száradási idők betartásával. A SCHULLER PRISMA lakk ideális választás azoknak, akik a fa természetes színét megőrizve keresik a tartósságot és védelmet beltéri és külső felületeken.

Az oldal tetejére