Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Zománc festék

Termék szűrés

-

Termék összehasonlító

Loading...

Zománcfesték: a tartós védelem ereje

A zománcfesték nem csupán színt visz a fa felületre, hanem hosszan tartó védelmet is nyújt azok számára. A zománccal festett felületek ellenáll a nedvességnek, a gombásodásnak és UV sugárzásnak.

Karcolás-, és kopássálló tulajdonságai miatt fából készült tárgyak festése esetén gyakran azokon a területeken alkalmazzák a termékeket, ahol a használat során erősebb igénybevétel éri felületet. Gondoljunk csak a napi rendszerességgel használt étkezőasztalra, ablakokra vagy az otthonunkba belépéskor az első benyomást keltő bejárati ajtóra.

Rendezés:

Alkalmazási terület

Online áruházunkban és két miskolci festéküzletünkben széleskörű termékválasztékkal biztosítjuk, hogy minden kül és beltéri fa felületre megfelelő védelmet találj. Kiválóan alkalmazhatók olyan területeken, ahol a felületek a nedvességnek vannak téve, mivel ezek a termékek bizonyos mértékű penészgátló tulajdonságokkal rendelkeznek. Legyen szó fa vagy fém tárgyakról, a zománcok többsége kiválóan megfelel ezekre a felületekre.

Oldószeres vagy vízbázisú?

Kínálatunkban megtalálhatók a hagyományos oldószeres, valamint a környezetbarát vizes bázisú változatok is. A Trinát zománcfesték oldószeres formulája vízlepergető adalékokat tartalmaz, amelyek megóvják a bevonatot a korhadástól.

A vizes bázisú Trinát Aqua Unitop, Multitop 9in1 és a Trinát Aqua Zománc akrilgyanta-kötőanyagot tartalmaz, ami gyors száradást és tartós színmegőrzést biztosít UV-sugárzással szemben, anélkül, hogy idővel besárgulna. Vizes alapjának köszönhetően szagtalan és biocidoktól mentes, így kiválóan alkalmas gyermekjátékok és bútorok védelmére.

Magasfényű, selyemfényű és matt felület

A zománcok esetében három fő fényességi fokozat közül választhatsz: matt, selyemfényű és magasfényű.

A matt bevonat ideális választás, ha diszkrét és elegáns megjelenést szeretnél, miközben a hibákat és egyenetlenségeket is elrejti. A Tökéletesen matt felülethez kiváló választás a Trinát Multitop 9in1 és A Trinát Aqua Unitop Matt termékek.

A selyemfényű zománcfesték a matt és fényes festékek legjobb tulajdonságait ötvözi, kellemes fényt biztosítva a felületnek. Ideális ajtók, ablakok, bútorok és olyan felületek festésére, ahol egy kis fényt szeretnél elérni. A Trinát Aqua Unitop Selyemfényű és a Trinát Selyemfényű zománcok gyakran keresett termékek ebben a kategóriában.

A magasfényű zománcfestékkel kiemelhetjük a felületek szépségét, tükörfényű megjelenést kölcsönözve nekik. Könnyen tisztítható, különösen jól mutat ajtókon, ablakokon. A Trinát magasfényű zománcok és a Trinát Aqua Unitop Magasfényű termékek a ideális választás fényes felületek eléréséhez.

Festékek, ami mindent tudnak

Több minden festenél egyszerre, vagy bizonytalan vagy a választásban? Univerzális zománcfestékeink megoldják a problémát! Ezek a forradalmian új termékek alapozó és fedőfestékek egyben, kül- és beltérre is használható, és többféle felületen is alkalmazhatóak.

A Trinát MultiTop 9in1 termékünk akár 9 féle felületre is alkalmazható. Akár fa, fém, műanyag, horganyzott acél, alumínium, réz vagy akár betonról van szó, a vízbázisú bevonat tökéletesen matt eredményt képez.

A Trinát Aqua uniTOP tökéletes választás fa, fém, műanyag és egyéb felületek festésére. Gyorsan szárad, vízbázisú, könnyen felhordható, és kiváló fedőképességgel rendelkezik. A festék ellenáll a kopásnak, a karcolásoknak és az időjárási viszontagsá goknak.

Színválaszték

A fehér zománcfestékek mellet a színes zománcfestékek széles választékában reméljük megtalálod a saját stílusához és ízléséhez illő árnyalatot, legyen szó akár merész, élénk színekről, vagy természetes, visszafogott bézs árnyalatokról. A Trinát Zománcfesték színek például több mint 20 előre kevert áranyalatban elérhetőek, de színkeverő gépeink segítségével bármilyen árnyalatot kikeverünk fél perc alatt!

Modern minimalizmus: Szürke és antracit színek

A modern és minimalista stílus kedvelői a szürke árnyalatok és RAL 7016 antracit színű termékek, mint a Trinát Aqua Unitop, a Trinát Multitop 9in1, a Dunaplaszt Kerítésfesték, a Coror Rapid, Alvikorr garantálják a biztos választást.

Felhasználás

Felhasználása előtt fontos megfelelően előkészített alapfelület. A festendő felületet meg kell tisztítani a portól, szárazra kell törölni, és ügyelni kell a fa megfelelő nedvességtartalmára, ami nem haladhatja meg az 5%-ot.

Fontos, hogy fémfelületek festése esetén korróziógátló alapozó használat javasolt, mint például a Trinát korróziógátló alapozó. Bővebben ezekről a termékekről a korróziógátló alapozók fémfelületekre kategóriánkban találsz. A zománcfesték fa felületek festése esetén az egyenletes szívóképesség univerzális alapozó használatával biztosítható. Festés előtt és közben is szükséges a termék alapos átkeverése. Ecsettel, hengerrel vagy szóróberendezéssel egyenletesen felvihető, az eszközök tisztítása oldószeres festék esetén hígítóval történik.

Legalább két réteg felvitele ajánlott, a rétegek közötti száradási idő oldószeres termékek esetében általában 12 óra, vízbázisú zománcok esetén ez jelentősen csökken. A festett felület 24 óra elteltével használatba vehető. A túl vastag réteg felhordása kerülendő, mivel ez a száradási idő meghosszabbodását, a bebőrösödött réteg alatt a festék pedig puha maradhat.

Változtasd meg fa felületeid egy ecsetvonással!

Ne hagyd, hogy a fafelületek idő előtt megkopjanak vagy károsodjanak! Legyen szó matt, selyemfényű vagy magasfényű bevonatról, fehér vagy színes zománcokról, kiváló termékeket kínálunk hogy fa felületeid, bútoraid és nyílászáróid új életre keljenek. Bármilyen kérdésed bármelyik terméket illetően, lépj kapcsolatba velünk elérhetőségeink bármelyikén! Örömmel segítünk!

Az oldal tetejére