Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Baumit Sanova finom vakolat / Sanova Feinputz 40 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
40 kg
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: 8 napon belüli szállítás
Cikkszám: 0001I8
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 5997430531165
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Természetes fehérségű, felújító rendszereken alkalmazható víztaszító simító vakolat, kézi felhordásra, külső és belső felhasználásra, új épületeknél is.

Leírás és Paraméterek

Természetes fehérségű, felújító rendszereken alkalmazható víztaszító simító vakolat, kézi felhordásra, külső és belső felhasználásra, új épületeknél is.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet a mindenkor érvényes szabványok szerint. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A finomvakolat felhordását megelőző javítási munkálatok során kifejezetten arra ügyeljen a Baumit SanovaFeinputz szempontjából, hogy minden szerves réteget gondosan távolítson el. Az alapfelületet fajtája és nedvszívóképessége szerint, valamint az időjárási hatásoknak megfelelően gondoskodjon a felület előnedvesítéséről.

A termék alkalmazása:

A Baumit SanovaFeinputz habarcsot az építkezéseknél általában használatos szabadesésű keverőben kell megkeverni. Először adagoljon zsákonként kb. 9 liter vizet a keverőgépbe, és csak utána a száraz habarcsot. Keverje csomómentes, homogén állagúra. A habarcsot kőműveskanállal vagy simítóval lehet felhordani. A kötés kezdete után egy alkalmas simítóval (pl. polisztirol) dörzsölje be.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a keverés, a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Ne keverje más termékkel. Bedolgozhatósági idő: 2,5 óra. A friss vakolatot meg kell védeni a gyors kiszáradástól (pl. utónedvesítés).

Amennyiben további rétegek felhordása szükséges, minden további réteg felhordása előtt minimum 7 nap várakozási időt kell tartani. A Baumit SanovaFeinputz nem hordható fel kikeményedett Baumit SanovaPutz S nehéz vakolatra!

A Baumit SanovaFeinputz más fedőréteg nélkül is alkalmazható, de egyenletes bedörzsöléssel közvetlenül festhető felület készíthető vele. Befejező rétegnek alkalmas minden Baumit beltéri festék, kültérben pedig a Baumit vékonyvakolatok és homlokzatfestékek. Ezzel együtt mégis ajánlott az ásványi festékek, vékonyvakolatok, homlokzatfestékek használata, hogy ezáltal biztosítva legyen a vakolat páraáteresztő és lélegző képessége. Ilyenek például a Baumit NanoporColor és SilikatColor. A festékek és a vékonyvakolatok feldolgozását minden esetben a termék érvényben lévő adatlapja és a feldolgozási irányelvek szerint kell elvégezni és adott esetben javasolt mintafelület készítése.

A felújító rendszerek hatékonyságának időtartama lényegesen függ az alapfelület nedvesség utánpótlásától és a sótelítettségtől, ezért a felújítással egyidejűleg célszerű utólagos talajnedvesség elleni szigetelést készíteni.

Tárolás

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére