Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

5.890 Ft
Menny.:db

Baumit Sanova Szárító vakolat MonoTrass / Einlagen Trassputz 25 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
25 kg
5.890 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 0001I5
Egységár: 235,60 Ft/KG
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 5997430531134
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Egyrétegű, szálerősítéses fehér trassz-mész vakolat kézi és gépi feldolgozásra, régi épületek felújítási munkáihoz külső és belső térbe. Könnyű vakolat 1 mm-es szemcsenagysággal.

Leírás és Paraméterek

Egyrétegű, szálerősítéses fehér trassz-mész vakolat kézi és gépi feldolgozásra, régi épületek felújítási munkáihoz külső és belső térbe. Könnyű vakolat 1 mm-es szemcsenagysággal.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

Verje le a régi vakolatot a látható nedvességhatár felett legalább 1 méterrel. Ha a vakolat sóterhelt, akkor azonnal teljesen el kell távolítani. Algás, mohás felületeket kezeljen FungoFluid felújító oldattal. Ha vannak károsodott falazati fugák, kaparja ki őket kb. 2 cm mélységben, majd töltse ki alkalmas vakolattal, például Baumit Sanova MonoTrass. Használjon előfröcskölőt, amennyiben kézi felhordással fog dolgozni, rosszul vagy egyenetlenül nedvszívó alapfelületeken, esetleg a régi falazatot változó vastagságban kell bevakolni, vagy ha kültérben dolgozik. Megfelelő előfröcskölő termék a Baumit SanovaPre.

A termék alkalmazása:

A vakolatot zsákonként 5-6 liter vízzel az építkezéseken általában használt keverőben keverje be. Szabadesésű keverőben a keverési idő 5-6 perc, kényszerkeverőben 3-5 perc legyen. Keverőszállal (Quirl) történő keverés nem megengedett. A Sanova MonoTrass vakolat géppel és kézzel is feldolgozható. Gépi felhordás megfelelő géppel történhet (pl. PFT G4, D 6/3 köpennyel, utókeverő nélkül). A szükséges vakolatsávokat Baumit SanovaMonoTrass vakolatból készítse. Mindig kövesse a géphez tartozó utasításokat. A következő leírás szerint végezze a felhordást a különböző paramétereknek megfelelő felületeken:

Beltérben, szabványos, sík felületű falazat esetén, ahol a nedvesség és a sóterhelés csekély mértékű, a vakolatvastagság legyen 10 - 20 mm (egy rétegben), előfröcskölés nem szükséges.

Kül- és beltérben, egyenetlen vagy kő falazat vagy bármi hasonló esetén, alacsony vagy közepes sóterhelés mellett, 20 mm-es vakolatvastagságig (egy rétegben) használjon SanovaPre előfröcskölőt 60 % fedéssel, betartva a várakozási időt, majd hordja fel vakológéppel a vakolatot. Ha vastagabb vakolat indokolt a felületen, de legfeljebb alacsony mértékű sóterhelés van jelen, akkor az előfröcskölést hasonlóan kell ellátni, viszont a vakolatot egyszerre legfeljebb 25 mm vastagságban hordja fel, érdesítse vízszintesen vakolatfésűvel. Majd a várkozási időt betartva hordjon fel egy második réteg Sanova MonoTrass vakolatot 5-7 mm vastagságban.

Ha 30 mm feletti vakolatvastagság szükséges, vagy közepes fokú nedvesség és fokozott sóterhelés van jelen, akkor az előzőekhez hasonlóan járjon el, de a két réteg vakolat felhordása között vakolatcentiméterenként 7 nap várakozási időt tartson be, valamint az első 2-3 napban tartsa nedvesen a felületet.

Sóterhelés nélküli, egyenetlen kő vagy nem kő falazaton 100 % fedésű előfröcskölést alkalmazzon.

Végül felhordási módtól függetlenül filccel dörzsölje el a felületet.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Minden további vakolatréteg felhordása előtt vakolatcentiméterenként legalább 7 nap várakozási időt kell betartani.

Befejező rétegnek alkalmas minden Baumit beltéri festék, homlokzatfesték és vékonyvakolat, azonban javasolt az ásványi alapú termékek használata, hogy biztosított legyen a vakolat zsellőző képessége. A felújító rendszerek hatékonyságának időtartama lényegesen függ az alapfelület nedvesség utánpótlásától és a sótelítettségtől, ezért a felújítással egyidejűleg célszerű elvégezni az utólagos talajnedvesség elleni szigetelést.

Tárolás

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére