Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Baumit Sanova vakolat W 40 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
40 kg
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: 8 napon belüli szállítás
Cikkszám: 0001I4
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 5997430531035
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Felújító vakolat a WTA előírások szerint, kézi és gépi bedolgozásra. A WTA rendszer felső vakolataként ajánlott.

Leírás és Paraméterek

Felújító vakolat a WTA előírások szerint, kézi és gépi bedolgozásra. A WTA rendszer felső vakolataként ajánlott.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet a mindenkor érvényes előírásoknak megfelelően. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

Mohás, algás, kizöldült felületeket arra alkalmas szerrel (pl. Baumit FungoFluid felújító oldat) meg kell tisztítani. A károsodott falazati fugákat kb. 2 cm mélyen ki kell kaparni és le kell zárni (pl. Baumit Sanova vakolat W-vel). A Baumit Sanova vakolat W felhordása előtt az alapfelületet Baumit SanovaVorspritzer előfröcskölővel kell ellátni, majd arra Baumit puffer vakolatot kell felhordani (Baumit Sanova Rendszer WTA szerint), vagy közvetlenül az előfröcskölőre felhordani a Baumit Sanova vakolat W-t. Amennyiben puffer vakolatot is használ, az előfröcskölés legyen 50 %-os fedéssel, abban az esetben viszont, ha nem használ, 100 %-os fedést alkalmazzon. Az alapfelület sótartalmától függően különleges előkezelés szükséges. Kisebb mértékű sókivirágzás esetén egy rétegben, különben pedig több rétegben hordja fel a vakolatot. Munkahézagokat, fugákat, lyukakat az erre alkalmas anyaggal (pl. Baumit Sanova vakolat W) ki kell tölteni.

A termék alkalmazása:

A Baumit Sanova vakolat W habarcs bekeverése lehetséges az építkezéseknél általában használatos keverőkben, zsákonként kb. 12 liter víz hozzáadásával. A keverési idő függ a keverő fajtájától, szabadesésű keverőben 5-8 percig, kényszerkeverőben 3-5 percig keverje. A vakolósávokat Baumit Sanova vakolat W-ből készítse. A Baumit Sanova vakolat W felhordható megfelelő felszereléssel ellátott (utókeverő) vakológéppel (pl. Rotoquirl D8-1,5 köpeny). Az anyagot hernyóformában hordja fel a felületre. Ha a Baumit Sanova vakolat W-t Baumit Sanova puffer vakolatra hordja fel, úgy ajánlatos először egy vékony Baumit Sanova vakolat W réteget acélsimítóval felhúzni. Erre azután a szokásos módon vakolókanállal lehet vakolni. A Baumit Sanova vakolat W legnagyobb vakolatvastagsága 40 mm. Az egyes vakolatrétegek felületét közvetlenül a meghúzás után fel kell érdesíteni, kivéve a legfelső felületet, ha azt dörzsölt vagy kapart felülettel készül. A Baumit Sanova vakolat W vastagsága a Baumit Sanova puffer vakolaton legalább 15 mm legyen. A Baumit Sanova vakolat W legnagyobb vakolatvastagsága 40 mm. Egyrétegű Baumit Sanova vakolat W vastagsága legalább 20 mm. Több rétegben történő felhasználásnál az első Baumit Sanova vakolat W vastagsága legalább 10 mm legyen, és a következő réteg felhordása előtt legalább 7 nap várakozási időt kell tartani.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a keverés, a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Más termékkel ne keverje. Csak tiszta - vezetékes – vizet használjon. A friss vakolatfelületeket a gyors kiszáradástól meg kell védeni (pl. legalább 2 napig nedvesen kell tartani). Minden további réteg felhordása előtt be kell tartani 10 nap/vakolatcentiméter várakozási időt.

A felújító rendszerek hatékonyságának időtartama lényegesen függ az alapfelület nedvesség utánpótlásától és a sótelítettségtől, ezért a felújítással egyidejűleg célszerű utólagos talajnedvesség elleni szigetelést készíteni.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére