Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Baumit SanovaColor - fehér 14 L

Válassz kiszerelést!information_mark
14 liter
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: 8 napon belüli szállítás
Cikkszám: 0001IL
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 2499704290622
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Feldolgozásra kész, jó páraáteresztő, ásványi kötőanyagú homlokzatfesték a homlokzatok védelmére, ásványi vakolatokra és tapaszokra. Különösen ajánlott a műemlékvédelem területén és a külső- ill. belső felújítási munkálatoknál. Alapozás: Baumit SanovaPrimer alapozóval. A termék elérhető 14 l-es és 5 l-es vödrös kiszerelésben.

Leírás és Paraméterek

Feldolgozásra kész, jó páraáteresztő, ásványi kötőanyagú homlokzatfesték a homlokzatok védelmére, ásványi vakolatokra és tapaszokra. Különösen ajánlott a műemlékvédelem területén és a külső- ill. belső felújítási munkálatoknál. Alapozás: Baumit SanovaPrimer alapozóval. A termék elérhető 14 l-es és 5 l-es vödrös kiszerelésben.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet az ÖNORM B 2230, B 3345 és B 3346 irányelvei szerint. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék az alábbi felületeken alkalmazható:

„ meszes vakolatokra és festékekre (karbonosodásra feltétlenül figyelni)

„ dörzsölt mész-/cement- és cementvakolatokra,

„ betonra és más ásványi alapfelületekre

„ jól tapadó ásványi- és szilikátfestékekre, vakolatokra

Korlátozottan alkalmas:

„ gipszes vakolatokra (próbafelület készítése szükséges!)

Ne alkalmazza az alábbi felületekre:

„ műanyagokra és műgyantákra

„ lakk- és olajos bevonatokra

„ enyves festékekre

„ fára és fémre

„ rugalmas diszperziós bevonatokra

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit MultiWhite). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, Baumit SanovaPrimer vakolatszilárdítóval kell megerősíteni (14 nap várakozási idő). Lakk- és olajréteg, enyves festékmaradványok lemaratása után, valamint a leválasztó olaj maradékok eltávolításához használjon gőzsugarat a felület megtisztítására. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük. A felület erős vagy egyenetlen nedvszívó képessége esetén kezelje azt elő MultiPrimer mélyalapozóval.

A termék alkalmazása:

Felhordás előtt a terméket alaposan keverje át lassú járású keverővel. Első munkamenetben alapozó réteget vigyen fel. Ehhez a SanovaColort hígítsa Baumit SanovaPrimerrel legfeljebb 20 % arányban. Ezután befejezőrétegnek maximum 10 %-os arányban SanovaPrimerrel felhígított SanovaColort hordjon fel. A rétegek közötti 6-12 óra várakozási időt tartson be. Annak érdekében, hogy az illesztések ráfestéseinél a tükröződést elkerülje, a rétegeket egy munkamenetben „friss a frissben” készítse. Ne adjon hozzá semmilyen más anyagot. Mindig egyenletesen és megszakítás nélkül dolgozzon.

A Baumit SanovaColor kézi és gépi felhordásra is alkalmas. Kézi feldolgozás esetén ecsettel vagy hengerrel dolgozzon. Az anyag arra alkalmas airless-géppel szórással is felhordható.

Airless Felhordás:

„ szórófej: 0,025”

„ szórási nyomás: 120 – 150 bar.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C fölött legyen a keverés, a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával. A magas hőmérséklet (pl. > +30 °C) a feldolgozási tulajdonságokat megváltoztathatja. Magas nyári hőmérsékletben a száradási idő megrövidül (a felület megégése lehetséges). A szilárdulást és a kötést az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, valamint egyenetlenné teheti a színárnyalatot.

Figyeljen, hogy egy felületen mindig azonos gyártási számú zsákokat használjon fel, valamint a teljes épületre egyszerre rendelje meg a teljes anyagszükségletet, hogy az egy keveréssel legyártható legyen. Ha mégis különböző gyártási tételekkel dolgozna, mindenképpen keverje össze az anyagot a felhordás előtt az egyenletes szín elérése végett.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat és készülékeket használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

Tárolás

Hűvös, fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére