Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 
6.990 Ft
Menny.:db

Baumit Glema Brilliant 20 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
20 kg
6.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 2.799 Ft
Cikkszám: 0001JH
Egységár: 349,50 Ft/kg
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 9004329217454
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Kül- és beltérben egyaránt használható, kézi és gépi felhordású hófehér glettanyag 0-3 mm-es vastagságban (akár nullára lehúzható). A W4-es terhelési osztályig nedves helyiségekben is alkalmazható.

Leírás és Paraméterek

Kül- és beltérben egyaránt használható, kézi és gépi felhordású hófehér glettanyag 0-3 mm-es vastagságban (akár nullára lehúzható). A W4-es terhelési osztályig nedves helyiségekben is alkalmazható.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek.

 

A termék az alábbi felületeken alkalmazható:

beton

mész-, cement vakolat

ásványi alapfelületek

 

Ne alkalmazza az alábbi felületekre:

gipszkötésű alapfelületek

 

Ha a felületen repedések, lyukak, egyenetlenségek találhatóak, azokat a termék használata előtt töltse fel és egyenlítse ki Baumit GlemaFill vastagglettel. A várakozási időt tartsa be. Ha az alapfelület nedvszíóképessége egyenetlen, vagy túl magas, akkor érdemes nedvszíváskiegyenlítővel kezelni (1:2 ill. 1:3 arányban tiszta vízzel hígítva). A későbbi repedések elkerülése végett nagy (min. 6 méter) összefüggő felületeken alkalmazzon üvegszövet csíkokat. A laza, kiálló részeket, nem tapadó elválasztó rétegeket, a port mechanikai úton távolítsa el. Ha koszos, leválasztóolajos a felület, nagynyomású tisztítóval távolítsa el, majd várja meg a felület száradását. Teherbíró betonfelületeken közvetlenül simítható, alapozó használata nélkül. Teherbíró vakolatok esetén mindenképpen várja ki a száradási időt (10 nap/vakolatcentiméter), mielőtt felhordaná a GlemaBrilliantot. Más bevonatokon mindenképpen érdemes mintafelület képzése (adott esetben tapadószilárdsági értékek meghatározásával). A krétás és könnyen porló alapfelületet kezelje Baumit MultiPrimer vagy SanovaPrimer alapozóval.

 

 

A termék alkalmazása:

A terméket szórja tiszta vízbe, majd járatos keverőgéppel keverje csomómentes, krémes állagúra. Pihentesse 5 percig, majd keverje át még egyszer. Ne adjon hozzá semmilyen adalékanyagot. Ha az glett már kötésnek indult, semmi esetre sem szabad visszahigítani. Légmentesen lezárt vödörben 16 órán át, szabad levegőn 2-3 órán át marad feldolgozható.

 

Gépi feldolgozáshoz használhat Airless-szórógépet, valamint járatos keverőpumpát az alapfelületre való felszóráshoz. További informávióért kövesse a munkaeszközre vonatkozó utasításokat. A gép és a tömlő tisztítása nem szükséges ha az állási idő kisebb, mint 16 óra. Csupán a szárazanyag tartályt töltse fel és fedje le. A szórófejet vízzel teli vödörben védje a kiszáradástól. Csak két- vagy többnapos szünet (pl. hétvége) esetén szükséges tisztítani.

 

A Baumit GlemaBrilliantot 2-3 mm vastagságban hordja fel a felületre, majd húzza le rozsdamentes glettvassal vagy felületsimítóval. A lehúzás könnyebben megy, amikor az anyag felülete már enyhén megszáradt. Miután az első réteg kikeményedett (kb. 2-5 óra), felhordhat egy második, vékony réteget víz hozzáadása nélkül. Ne lépje túl a 3 mm maximális összvastagságot.

 

Optimális feldolgozás esetén a létrehozott felület sima, hófehér, kiváló minőségű lesz. Különösen sima felület eléréséhez, ha szükséges, 24 óra elteltével a száraz, kikeményedett GlemaBrilliant réteg csiszolható. Felületi csiszolás esetén a festés megkezdése előtt Baumit Mélyalapozót (1:1 arányú hígításban) használjon. Festésre 2-3 nap várakozás után kerülhet sor. Beltérben Baumit KlimaColor festék használatát ajánljuk, szükség esetén EasyPrimer alapozóval kiegészítve. Kültérben a befejező réteget készítse elő Baumit MultiPrimerrel (1:1 arányban vízzel hígítva), majd használjon a felületre Baumit GranoporColor, SilikonColor, PuraColor, vagy NanoporColor festéket.

 

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával.

 

A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegyük figyelembe a többi munkamenet szempontjából. A megadott várakozási idők +20 °C és 65%-os relatív páratartalom mellett értendők.

 

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig.

 

 

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére