Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Baumit SanovaPrimer 10 L

Válassz kiszerelést!information_mark
10 liter
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: 8 napon belüli szállítás
Cikkszám: 0001IK
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 2499704854039
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Feldolgozásra kész, nagy szilárdságú, környezetbarát, nedvszívás-kiegyenlítő alapozó a Baumit SanovaColor homlokzatfestékhez. Alkalmazható kül- és beltérben. Kifejezetten ajánlott a műemlékvédelem területén.

Leírás és Paraméterek

Feldolgozásra kész, nagy szilárdságú, környezetbarát, nedvszívás-kiegyenlítő alapozó a Baumit SanovaColor homlokzatfestékhez. Alkalmazható kül- és beltérben. Kifejezetten ajánlott a műemlékvédelem területén.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet az ÖNORM B 2230, B 3345 és B 3346 irányelvei szerint. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

Ha található a felületen, távolítsa el a mészfátyolt, a „ levelesen leváló, lepergő részeket, olaj-, lakk rétegeket és diszperziós bevonatokat, rosszul tapadó, málló festékeket. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit MultiWhite).

A termék az alábbi felületeken alkalmazható:

„ meszes vakolatokra és festékekre karbonosodásra feltétlenül figyelni)

„ dörzsölt mész-/cement- és cementvakolatokra

„ betonra és más ásványi alapfelületekre

„ jól tapadó ásványi- és szilikátfestékekre, vakolatokra

Korlátozottan alkalmas:

„ gipszes vakolatokra (próbafelület készítése szükséges!)

Ne alkalmazza az alábbi felületekre:

„ műanyagokra és műgyantákra

„ lakk- és olajos bevonatokra

„ enyves festékekre

„ fára és fémre

„ rugalmas diszperziós bevonatokra

A termék alkalmazása:

A Baumit SanovaPrimer egyaránt használható alapozóként, és a Baumit SanovaColor homlokzatfesték hígítójaként. Alapozóként való felhasználáshoz lassú járású keverővel keverje át alaposan. Hígítsa vízzel, legfeljenn 1:1 arányban, az alapfelület tulajdonságaitól függően. Más termékkel ne keverje. Győződjön meg róla, hogy az alapfelület szilárd és száraz. A Baumit SanovaPrimer alapozót teljes felületen, egyidejűleg, egyenletesen hordja fel pamuthengerrel vagy ecsettel. Erősen nedvszívó alapfelületnél, vagy magas hőmérséklet esetén kétrétegű alapozás javasolt. Egyidejűleg, megszakítás nélkül dolgozzon. A munkamenetek között tartsa be a 6-12 óra várakozási időt.

A Baumit SanovaColor hígítójaként:

1. réteg max. 20 %-os hígítás Baumit SanovaPrimerrel

2. réteg max. 10 %-os hígítás Baumit SanovaPrimerrel

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C fölött legyen a keverés, a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával. A magas hőmérséklet (pl. > +30 °C) a feldolgozási tulajdonságokat megváltoztathatja. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat és készülékeket használat után azonnal mossa el tiszta vízben. Az anyag lúgosan reagál, ezért a szemet és bőrt különösen védeni (védőszemüveg-, kesztyű).

Tárolás

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére