Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Baumit Ratio Glatt L 30 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
30 kg
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: 8 napon belüli szállítás
Cikkszám: 0001HG
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 2499709109646
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Gyárilag előkevert, hőszigetelő alapvakolat kézi és gépi felhordásra ásványi alapfelületekre, beltéri felhasználásra. Különösen kedvező kiadósság jellemzi, meghúzás után nedves szivaccsal visszadörzsölve anyagában glettelhető.

Leírás és Paraméterek

Gyárilag előkevert, hőszigetelő alapvakolat kézi és gépi felhordásra ásványi alapfelületekre, beltéri felhasználásra. Különösen kedvező kiadósság jellemzi, meghúzás után nedves szivaccsal visszadörzsölve anyagában glettelhető.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

Különböző alapfelületek eltérő előkészítést igényelnek. Hőszigetelő vagy normál égetett téglára való felhordáskor az alapfelület nedvszívóképességétől függően (erősen vagy egyenetlenül nedvszívó felületek esetén) hordjon fel nedvszíváskiegyenlítőt 1:3 arányú vízzel történő hígítással. Ezután legalább 12 órát várjon a felhordással. Könnyű- vagy nehéz adalékanyaggal ellátott cementkötésű falazóelemek, hőszigetelő anyaggal kitöltött cementkötésű falazóelemek esetén előkezelés nem szükséges. Ha ásványi kötésű, több rétegű fagyapot és faforgácslemezek, hangszigetelések felületén kell végezni a munkálatokat, akkor alkalmazzon Baumit Előfröcskölőt (VorSpritzer) horganyzott acélhuzalból készült háló beágyazásával erősítve meg a felületet. Tartsa be az ajánlott 21 nap várakozási időt az előfröcskölő felhordása után falak és födém esetében is. Friss a frissbe elv alapján kell felhordani. Anyagszükséglet: kb. 20 kg/m2

Pórusbeton (Ytong) felületén szintén Nedvszíváskiegyenlítő használata ajánlott, viszont ezesetben 1:2 arányú vízzel történő hígítással. Tartson legalább 24 óra várakozási időt, mielőtt megkezdi a vakolást (hőmérséklettől és az időjárástól függően). Beton alapfelületről a zsaluleválasztó olajmaradékot arra alkalmas módszerrel (pl. homokszórás, gőzsugár vagy egyéb felületkezelés (pl. lúgos hatású szappanos lemosás) el kell távolítani. Előregyártott elemeknél a gyártó esetleges utasításait figyelembe kell venni. A felület alapozásához Baumit BetonKontaktot hordjon fel, majd legalább 3 óra várakozás szükséges.

Az összes élnél és a sarkoknál helyezzen el rozsdamentes élvédőszegélyt a vakolás megkezdése előtt, ezáltal megkönnyítve a felhordást. Mielőtt megkezdené a vakolási munkálatokat, az elektromos és gépészeti hornyokat le kell takarni. A korrózióveszélyes részeket kezelje korróziógátló termékkel.

Ne alkalmazza az alábbi felületekre:

meszes festés

A termék alkalmazása:

A felület szükség szerinti nedvesítését követően a Baumit Ratio Glatt L vakolatot vakológéppel hernyóformában a kellő vastagságban fröcskölje fel. Egyengesse el lehúzóléccel, majd elegendő meghúzás után a felületet glettvassal vágja le. Nedvesítést követően filccel vagy simítóval dörzsölje ki. Mindig kövesse a vakológéphez tartozó utasításokat.

Az eltérő anyagok találkozásánál teljes vastagságban be kell vágni a vakolatot kőműveskanállal. Bármilyen további réteg felvitele előtt a Baumit Ratio Glatt L könnyű gipszes vakolatnak teljesen ki kell száradnia. A szükséges alapozás a következő rétegtől függ.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt.

A vakolat közvetlen melegítése tilos! Fűtőberendezések használatakor, különösen, ha gázüzeműek, ügyeljünk az alapos szellőztetésre. A gipsztartalmú vakolatoknál nagyon fontos a folyamatos és egyenletes száradás, így kerülhető el a kiüvegesedett és rosszul nedvszívó felület kialakulása. A kötés és a száradás alatt meg kell akadályozni a vakolat utólagos újranedvesedését (pl. páralecsapódás). Födémeken általában nem szükséges vakolaterősítőt használni. Az elhelyezett felületi vakolaterősítés ugyan nem küszöböli ki teljes biztonsággal a repedések képződésének lehetőségét, de annak kockázatát jelentősen csökkenti.

Tárolás

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Rólunk mondták

Az oldal tetejére