Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Baumit UnoRed 25 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
25 kg
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: 8 napon belüli szállítás
Cikkszám: 0001HQ
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 5945752003822
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Könnyű, beltéri, előkevert perlittel könnyített gipszes kézi vékonyvakolat. Beltéri felhasználásra.

Leírás és Paraméterek

Könnyű, beltéri, előkevert perlittel könnyített gipszes kézi vékonyvakolat. Beltéri felhasználásra.

karton_info A termék csak kartonra rendelhető X db/karton

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. A közölt útmutatások szabványosan megépített falazatokra vonatkoznak. A legfontosabb feltétel a zárt fuga.

Égetett tégla alapfelületen nedvszíváskiegyenlítő használata szükséges, ha a felület erősen, vagy egyenetlenül nedvszívó. A Baumit Grund nedvszívás-kiegyenlítőt 1:2 - 1:3 arányú vízzel történő higítással hordja fel, majd tartsa be a megfelelő várakozási időt (legalább 12 óra, időjárástól függően). Pórusbeton (Ytong) alapfelület esetén hasonlóan járjon el, a Baumit Grundot 1:2 arányban hígítva, majd legalább 24 óra várakozási időt betartva. Cementkötésű falazóelemeken való munka esetén előkezelés nem szükséges. Ha betonra dolgozik, a munkálatok megkezdése előtt távolítson el a felületről minden zsaluleválasztóolaj-maradékot, vagy felületkezelést. Ha előregyártott elemekről van szó, kövesse a gyártó utasításait. Az UnoRed felhordása előtt Baumit BetonKontaktot hordjon fel a felületre, majd tartsa be a minimum 3 órás várakozási időt. Ásványi kötésű, több rétegű fagyapot és faforgácslemezek, hangszigetelések esetén előfröcskölésre és vakolaterősítő háló beépítésére van szükség. Használjon Baumit VorSpritzert és horganyzott acélhuzalból készült hálót vagy Baumit Vakolaterősítő Hálót. Az előfröcskölőt friss a frissben elv alapján hordja fel, majd 21 nap várakozási idő szükséges.

A vakolási munkák megkezdése előtt minden élt és sarkot lásson el rozsdamentes vakoló élvédőkkel. Vakolóprofilok használataszükséges a pontos vakolatvastagság és sík felület elérésének érdekében (min. 10 mm, max. 25 mm/réteg).

A termék alkalmazása:

A Baumit UnoRed bekeveréséhez megfelelő méretű vödörre vagy habarcsládára lesz szüksége. Zsákonként kb. 15 liter tiszta vízbe szórja bele a poranyagot (25 kg/zsák), majd hagyja állni 3-5 percig. A megfelelő keverőberendezéssel (pl. Quirl) keverje a masszát addig, amíg csomómentes, krémes állagú végeredményt kap. A megfelelő konzisztencia beállításához kis mennyiségű víz hozzáadható.

Hordja fel az anyagot, majd „H” kartecsnivel húzza simára minimum 10 mm, maximum 25 mm rétegvastagságban. Pihentesse 10 percig, és elegendő meghúzás után egy 600 mm-es glettelő lepkével vágja le ujjpróbát követően. Nedvesített filc vagy szivacs simítóval dörzsölje fel 50-60 perc után. Ha sima felület elérése a cél, ennek érdekében a kikeményedés után enyhén nedvesítse a felületet, vizes szivaccsal dörzsölje át és glettvassal simítsa el. Amennyiben valamilyen okból, például az alapfelület egyenetlensége miatt több rétegben szükséges a Baumit UnoRed gipszes vakolat felhordása, akkor friss a frissbe módszerrel, 10-20 perccel az első réteg felhordását követően vigye fel a következő réteget. Egy rétegben a maximális vastagság 25 mm lehet. Tökéletesen sima felület eléréséhez a Baumit FinoBrilliant vagy Baumit FinoBello használata javasolt.

Az elektromos berendezések és a vakolatlécek rögzítéséhez, valamint az alap esetleges nagyobb egyenetlenségeinek kisimításához, ill. a hézagok kitöltéséhez kizárólag gipsz alapú anyagokat használjon.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. A vakolatot közvetlenül ne melegítse! Ha használ fűtőberendezést, különösen gázüzemű fűtőberendezés esetén ügyeljen az alapos szellőztetésre, a karbonátosodás miatt. A kötés és a száradás alatt meg kell akadályozni a vakolat utólagos újranedvesedését (pl. páralecsapódás). A gipsztartalmú vakolatoknál nagyon fontos a folyamatos és egyenletes száradás, így kerülhető el a kiüvegesedett és rosszul nedvszívó felület kialakulása.„ A csempézendő felületet nem kell filccel simítani és dörzsölni. Bármilyen további réteg felvitele előtt a Baumit UnoRed gipszes vakolatnak teljesen ki kell száradnia. A szükséges alapozás a következő rétegtől függ. Meszes festésre nem megfelelő.

Tárolás

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 9 hónapig.␍

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Rólunk mondták

Az oldal tetejére