Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Baumit MANU 4 40 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
40 kg
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 0001HN
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 5997430522194
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Mész-cement alapvakolat, hagyományosan kézi felhordásra, durván lehúzva külső és belső felhasználásra.

Leírás és Paraméterek

Mész-cement alapvakolat, hagyományosan kézi felhordásra, durván lehúzva külső és belső felhasználásra.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja. Az alábbiakban közölt útmutatások szabványosan megépített falazatok esetén értendők, de mindezekkel együtt is a legfontosabb alapfeltétel a falazatoknál a zárt fuga.

A vakolás megkezdése előtt helyezzen el élvédő szegélyt a feldolgozás megkönnyítése céljából az összes élnél és saroknál. Az élvédő szegélyek rögzítéséhez használjon Baumit SpeedFix gyorsan kötő ragasztót. Gipsszel való ragasztás tilos. Mielőtt megkezdené a vakolási munkálatokat, az elektromos és gépészeti hornyokat zárja le a használt vakolathabarccsal.

Homlokzati felületeken mindig használjon alapfelület előkészítés céljára előfröcskölést, erre használhatja a Baumit VorSpritzer előfröcskölő terméket.

A termék alkalmazása:

A Baumit MANU 4 vakolatot zsákonként 6-8 liter víz hozzáadásával keverje megfelelő állagúra szabadesésű keverővel keverve 3-5 percig, vagy átfolyó keverő használatával. A kész anyagot kőműveskanállal csapja fel, majd durván lehúzva vagy dörzsölve képezzen felületet.

Mély fugák esetén, vagy 25 mm-t meghaladó vakolatvastagság eléréséhez mindenképpen két rétegben történő felhordás javasolt, friss a frissbe elv szerint, közvetlenül egymás után. Ha a két munkamenet mégsem azonnal egymás után következne, az első réteget nedvesítse be a második felhordása előtt. Kerámiaburkolat alatt használjon vezetősínt, amely segít a vakolat lehúzásában.

A vakolathabarccsal lezárt elektromos vagy gépészeti hornyoknál, valamint eltérő építőanyagok találkozásánál vagy vegyes falazatoknál használjon rabichálóval erősített előfröcskölést, vagy üvegszövet hálóval készített tapaszréteget. Az eltérő anyagok találkozásánál teljes vastagságban be kell vágni a vakolatot kőműveskanállal.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A frissen vakolt felületet legalább 2 napig nedvesen kell tartani, a falazati anyag gyártójának előírásait betartva. Minden további réteg felhordása előtt a várakozási idő 10 nap vakolat-centiméterenként. Csempeburkolat ragasztása előtt a felületet nem kell kidörzsölni.

Közvetlenül a durván lehúzott Baumit MANU 4 vakolatra befejező rétegként Baumit Nemesvakolat használható, Baumit UniPrimer alapozóval előkészítve. A Baumit MANU 4 vakolatra simítórétegként alkalmasak a Sanova finom vakolat, a Baumit Uni vakolatrendszer tagjai, majd UniPrimer alapozás után Baumit NanoporTop, SilikonTop, StarTop, SilikatTop, GranoporTop vékonyvakolatok vagy Baumit Nemesvakolat extra/special használhatóak. Az így kapott felület festhető lesz Baumit NanoporColor, SilikonColor, SilikatColor, StarColor, GranoporColor festékekkel.

Tárolás

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Rólunk mondták

Az oldal tetejére