Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Baumit MANU 1 25 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
25 kg
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 0001HM
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 5997430522187
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Mész-cement alapvakolat kézi felhordásra, külső és belső felhasználásra. Ideális vakolat közepes érdességű vakolatfelületek készítésére. Min. vakolatvastagság külső térben 20 mm, belső térben 10 mm.

Leírás és Paraméterek

Mész-cement alapvakolat kézi felhordásra, külső és belső felhasználásra. Ideális vakolat közepes érdességű vakolatfelületek készítésére. Min. vakolatvastagság külső térben 20 mm, belső térben 10 mm.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja. Az alábbiakban közölt útmutatások szabványosan megépített falazatok esetén értendők, de mindezekkel együtt is a legfontosabb alapfeltétel a falazatoknál a zárt fuga.

Homlokzati felületeken mindig használjon alapfelület előkészítés céljára előfröcskölést, erre használhatja a Baumit VorSpritzer előfröcskölő terméket. Mély fugák esetén, vagy 25 mm-t meghaladó vakolatvastagság eléréséhez mindenképpen két rétegben történő felhordás javasolt, friss a frissbe elv szerint, közvetlenül egymás után. Ha a két munkamenet mégsem azonnal egymás után következne, az első réteget érdesítse fel a második felhordása előtt.

A termék az alábbi felületeken alkalmazható:

Égetett tégla

Könnyűbetonból vagy betonból készült falazóelem

Pórusbeton (pl. Ytong)

Beton

Ásványi kötésű fagyapot és könnyű farostlemezek

Ne alkalmazza az alábbi felületekre:

Ásványi kötésű faforgács és könnyű faforgács lemezek

Fagyapot és farostlemezekre való vakolásnál használjon az előfröcskölés mellett vakolaterősítő hálót is, és ebben az esetben legalább 15 mm vakolatvastagság szükséges. Faforgács lemezekre a MANU 1 használata nem javasolt.

Égetett tégla alapfelületen előnedvesítés szükséges a falazat nedvszívóképessége szerint, majd egy van két rétegben hordható fel a vakolat. Könnyűbetonból vagy betonból készült falazóelemek és beton esetén teljes takarású előfröcskölés (Baumit Előfröcskölő) kell. Más előkészítésre nincs szükség. Pórusbetonon dolgozva az alapos nedvesítést követően hagyja elegendő ideig száradni a felületet ahhoz, hogy vízfilm ne maradjon a felületen (legalább fél órát).

A termék alkalmazása:

A Baumit MANU 1 kikeveréséhez megfelelő méretű keverőedényre, habarcsládára lesz szüksége. A termék kikeverhető kézzel, vagy az építkezéseknél általában használatos szabadesésű keverőben. Mindig egész zsákokat keverjen egyszerre, zsákonként kb. 5-6 liter víz hozzáadásával. A keverési idő kb. 5 perc legyen.

A kikevert habarcsot kőműveskanállal vagy simítóval hordja fel a felületre. Igény szerint dörzsölje be egy alkalmas, például polisztirol simítóval a kötés kezdete után.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Más anyaggal ne keverje a terméket. A friss vakolatot meg kell védeni a gyors kiszáradástól, ezért az erős széltől és a tűző naptól óvni kell a felületet.

Várakozási idő: vakolatcentiméterenként 10 nap, Baumit GranoporTop ill. Baumit GranoporColor felhordása előtt 4 hét.

Amennyiben a Baumit MANU 1 alapvakolatként került felhordásra, durván elhúzva, befejező rétegként Baumit Nemes Vakolat ajánlott, Baumit UniPrimer univerzális alapozóval alapozva. Ha viszont dörzsölt felületű vakolatot készített, akkor a Baumit GranoporTop jó választás lehet szintén UniPrimerrel alapozva.

Tárolás

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletesveszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Rólunk mondták

Az oldal tetejére