Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Baumit UniPutz / Uni vakolat 25 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
25 kg
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 0001HP
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 5997430522217
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Univerzális mész-cement vakolat kézi bedolgozásra, mindenféle alapra külső és belső felhasználásra, alapvakolatként és simítóvakolatként.

Leírás és Paraméterek

Univerzális mész-cement vakolat kézi bedolgozásra, mindenféle alapra külső és belső felhasználásra, alapvakolatként és simítóvakolatként.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja. Legfontosabb alapfeltétel a falazatoknál a zárt fuga.

Ha homlokzati felületen akarja a terméket felhasználni, az alapfelület előfröcskölése mindig szükséges, ehhez használhat Baumit VorSpritzer terméket. Amennyiben a fugák mélyek, vagy a szükséges vakolatvastagság a 25 mm-t meghaladja, mindenképpen két rétegű felhordás javasolt, közvetlenül egymás utáni menetben friss a frissre elv szerint. Ha nem azonnal egymás után végzi el a két folyamatot, az első réteget fel kell érdesíteni.

A Baumit UniPutz használata nem ajánlott ásványi kötésű faforgács és könnyű faforgács lemezekre.

Különböző alapfelületek más és más előkészítést igényelhetnek. Ásványi kötésű fagyapot és könnyű farostlemezeken az előförcskölés mellett vakolaterősítő háló használata is szükséges, valamint a vakolat vastagsága minimum 15 mm legyen. Ehhez 20x20 – 25x25 mm, 1 mm méretű pontheggesztett, horganyzott drótháló használata javasolt, majd tartsa be a 21 napos várakozási időt. Az égetett tégla felületet elő kell nedvesíteni, a falazat nedvszívó-képessége által indokolt mértékben. Beton, vagy könnyűbetonból készült falazóelemek esetén az előfröcskölésen túl nincs további teendő. A pórusbeton (pl. Ytong) felületeket alaposan át kell nedvesíteni, majd annyira hagyni megszáradni, hogy már ne legyen vízfilm a felületen (legalább fél óra). Gépészeti hornyokat, nagyobb falazatfugákat, lyukakat stb. megfelelő mész-cement habarccsal (pl. UniPutz) tömítse. Ezeken a helyeken valamint eltérő építőanyagok találkozásánál érdemes erősítő hálót használni a falazat gyártójának előírása szerint.

A termék alkalmazása

A Baumit UniPutz bekeveréséhez gondoskodjon megfelelő méretű habarcsládáról, mert mindig teljes zsákokat kell egyszerre bekeverni. A termékhez adjon kb. 5,6 liter vizet, majd kézzel, vagy építkezéseknél általában használatos szabadesésű keverőben alaposan keverje meg, legalább 5 percen keresztül.

A habarcsot kőműveskanállal vagy simítóval lehet felhordani. Igény szerint a kötés kezdete után egy alkalmas simítóval (pl. polisztirol) dörzsölje be. Kerámiaburkolat ragasztása előtt a felületet nem szabad kidörzsölni.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a keverés, a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Az átlagosnál magasabb páratartalom illetve a +5 °C-nál alacsonyabb hőmérséklet esetén a kötési idő jelentősen meghosszabbodhat. A frissen vakolt felületet 2 napig nedvesen kell tartani. Nem szabad közvetlen sugárzó hőhatásnak kitenni. Ha használ fűtőberendezést, különösen gázüzemű fűtőberendezés esetén ügyeljen az alapos szellőztetésre, a karbonátosodás miatt. A felületet direkt napsütéstől, erős széltől és az esőtől óvni kell (pl. állványvédő háló használatával). Ellenkező esetben az anyag még a kötés befejeződése előtt elveszíti a kötéshez szükséges víztartalmát, s így a kötés csak részlegesen vagy egyáltalán nem következik be. Ha a kötés megtörténte előtt a felületet nedvesség éri (pl. hajnali páralecsapódás, eső stb.), vagy a felhordott réteget az alapfelület felől jelentős páraterhelés éri, akkor a kötés akár le is állhat, s az anyagban vándorló pára ill. nedvesség kioldhatja a friss felület kötő- és adalékanyagait. Az előírt várakozási idők be nem tartása esetén a felhordott anyag mögött rekedt nedvesség a kész felületet súlyosan károsíthatja, bizonyos esetekben akár hosszabb idő eltelte után. Minden további réteg felhordása előtt vakolatcentiméterenként 10 nap várakozási időt tartsunk.

Csak tiszta vizet használjon, és semmilyen más adalékanyagot ne keverjen a termékhez.

Tárolás

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Rólunk mondták

Az oldal tetejére