Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

15.890 Ft
Menny.:db

Baumit BetoFill 30 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
30 kg
15.890 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: 8 napon belüli szállítás
Cikkszám: 0001IQ
Egységár: 529,67 Ft/KG
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 9004329240827
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Felhasználásra kész, egykomponensű, betonra jól tapadó, magas minőségű, ásványi adalék tartalmú, fagy- és jégoldósó-álló betonjavító habarcs, kézi felhasználásra. Kül- és beltérben alkalmazható. Függőleges és vízszintes felületekre is felhordható. Vasbetonszerkezetek javítására, élek kialakítására, vasbeton homlokzatok helyreállításakor és átlagos szilárdságú épületrészek (pl. erkélyek felületének, lemezeinek, sarkainak, előre gyártott betonelemek és homlokzatok) javítására szolgál.

Leírás és Paraméterek

Felhasználásra kész, egykomponensű, betonra jól tapadó, magas minőségű, ásványi adalék tartalmú, fagy- és jégoldósó-álló betonjavító habarcs, kézi felhasználásra. Kül- és beltérben alkalmazható. Függőleges és vízszintes felületekre is felhordható. Vasbetonszerkezetek javítására, élek kialakítására, vasbeton homlokzatok helyreállításakor és átlagos szilárdságú épületrészek (pl. erkélyek felületének, lemezeinek, sarkainak, előre gyártott betonelemek és homlokzatok) javítására szolgál.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja. (Tapadó-húzó szilárdság: 1,5 N/mm2).

Az extrém vastagságú, nem hordképes rétegeket távolítsa el megfelelő eszközzel, ilyenek például a régi bevonatok, kipárolgás-gátlók, stb. A szennyeződések eltávolítására alkalmas lehet a homokszórás, vagy a nagynyomású víz. A sima felületet is el kell távolítani, mert a terméket érdes felületen kell használni. A betonban a kavicsok legyenek jól láthatóak. A javítani kívánt területet egy 5 mm mély vágással ki kell körbe jelölni. Az így előkészített alapfelületet lehetőleg 24 órával, de minimum 2 órával korábban a habarcs felhordása előtt megfelelő módon elő kell nedvesíteni és nedvesen tartani. A felületnek mattnedvesnek kell lennie. A tócsa képződést kerülni kell.

A termék az alábbi felületeken alkalmazható:

-beton

-vasbeton

Ne alkalmazza az alábbi felületekre:

„-fa

-fém

„-műanyag

„-víztaszító alapfelületek

A termék alkalmazása: :

A Baumit BetoFill bekeverésekor zsákonként 5,0-5,25 liter tiszta vizet mérjen ki megfelelő méretű keverőedénybe, és folyamatos gépi keverés mellett a vízhez adja hozzá a port. A keverést addig folytassa, amíg homogén, csomómentes állagú anyagot kap. Csak egész zsákot szabad bekeverni. A keverési idő kb. 3 perc, majd 2-3 perc pihentetés után újra át kell keverni az egészet. Ha szükséges, ezen a ponton még lehetőség van a megfelelő konzisztencia elérése érdekében egy kevés víz hozzáadására, de a megadott, zsákonkénti maximális vízszükségletet semmi esetre se lépje át.

A kézi feldolgozás a következőképpen történhet. A fent említett módon előkészített mattnedves felületre vigyen fel Baumit BetoHaft tapadásjavító habarcsot, tapadóhidat képezve. Következő rétegként a Baumit BetoFill felhordható nedves a nedvesre eljárással a felületre.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C és +30 °C között legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például párazáró ponyva használatával. Magasabb hőmérsékletnél az utókezelés ideje meghosszabbodik. Egyéb adalékszerek és adalékok – pl. fagyásgátló, homok – hozzákeverése tilos! Ha az anyag már kötésnek indult, ne adjon hozzá se további vizet, se por állagú BetoFillt.

Minőségbiztosítás: EN 1504-3:2006 3 osztály (Statikailag jelentős helyreállításra megfelelő)

A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegyük figyelembe a többi munkamenet szempontjából. A megadott várakozási idők +20 °C és 60%-os relatív páratartalom mellett értendők.

Javasolt szerszámok:

elektromos keverőgép, megfelelő méretű keverőedény, kőműveskanál, glettvas.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Rólunk mondták

Az oldal tetejére