Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Baumit MPI 25 / GV 25 Gépi vakolat 40 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
40 kg
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: 8 napon belüli szállítás
Cikkszám: 0001HH
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 5997430517039
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Mész-cement gépi alapvakolat valamennyi belső térbe, beleértve a nedves üzemű helyiségeket is.

Leírás és Paraméterek

Mész-cement gépi alapvakolat valamennyi belső térbe, beleértve a nedves üzemű helyiségeket is.

karton_info A termék csak kartonra rendelhető X db/karton

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

Az alábbiakban közölt útmutatások szabványosan megépített falazatok esetén értendők, de mindezekkel együtt is a legfontosabb alapfeltétel a falazatoknál a zárt fuga.

Homlokzati felületeken mindig használjon alapfelület előkészítés céljára előfröcskölést, erre használhatja a Baumit VorSpritzer előfröcskölő terméket. Mély fugák esetén, vagy 25 mm-t meghaladó vakolatvastagság eléréséhez mindenképpen két rétegben történő felhordás javasolt, friss a frissbe elv szerint, közvetlenül egymás után. Ha a két munkamenet mégsem azonnal egymás után következne, az első réteget érdesítse fel a második felhordása előtt.

A termék az alábbi felületeken alkalmazható:

Égetett tégla

Könnyűbetonból vagy betonból készült falazóelem

Pórusbeton (pl. Ytong)

Beton

Ásványi kötésű fagyapot és könnyű farostlemezek

Ne alkalmazza az alábbi felületekre:

Ásványi kötésű faforgács és könnyű faforgács lemezek

Fagyapot és farostlemezekre való vakolásnál használjon az előfröcskölés mellett vakolaterősítő hálót is, és ebben az esetben legalább 15 mm vakolatvastagság szükséges. Faforgács lemezekre az MPI 25 használata nem javasolt.

Égetett tégla alapfelületen előnedvesítés szükséges a falazat nedvszívóképessége szerint, majd egy van két rétegben hordható fel a vakolat. Könnyűbetonból vagy betonból készült falazóelemek és beton esetén teljes takarású előfröcskölés (Baumit VorSpritzer) kell. Más előkészítésre nincs szükség. Pórusbetonon dolgozva az alapos nedvesítést követően hagyja elegendő ideig száradni a felületet ahhoz, hogy vízfilm ne maradjon a felületen (legalább fél órát). A megfelelő várakozási időket mindig tartsa be.

Kültérben való felhasználás esetén előfröcskölés mindig, belül csak beton-, fagyapot- és pórusbeton felületeken szükséges.

A vakolás megkezdése előtt helyezzen el élvédő szegélyt a feldolgozás megkönnyítése céljából az összes élnél és saroknál. Az élvédő szegélyek rögzítéséhez használjon Baumit SpeedFix gyorsan kötő ragasztót. Gipsszel való ragasztás tilos. Mielőtt megkezdené a vakolási munkálatokat, az elektromos és gépészeti hornyokat zárja le a használt vakolathabarccsal. Ezeken a helyeken használjon erősítő hálót. Az eltérő anyagok találkozásánál teljes vastagságban be kell vágni a vakolatot kőműveskanállal. Kerámiaburkolat alatt használjon vezetősínt, amely segít a vakolat lehúzásában. Falfűtésen való alkalmazás esetén kövesse a részletes műszaki leírást és a fűtőrendszerhez tartozó utasításokat.

A termék alkalmazása:

A Baumit MPI 25 az építkezéseken használatos bármelyik vakológéppel (pl. PFT G4, S48, S58, M3 vagy hasonló vakológépekkel) felhordható. Vakolás előtt győződjön meg róla, hogy a gép nem tartalmaz semmiféle gipsz tartalmú anyagmaradékot. Fröcskölje fel az anyagot hernyóformában, majd lehúzó léccel egyengesse el. Ujjpróbáig húzza le, végül megfelelő simítóval dörzsölje el. Ha a felület egyenetlensége vagy más ok többrétegű felhordás követel meg, akkor az első réteg vastagsága ne haladja meg a 25 mm-t, és a felületét vízszintesen vakolatfésűvel érdesítse meg. A második réteget 24 óra elteltével, 5-7 mm vastagságban hordhatja fel. A második réteg felületét dörzsölje ki. 30 mm-nél nagyobb összvastagság nem ajánlott a hosszú száradási idő miatt.

Vakológép üzembe helyezésnél (legalább 5,5 kW teljesítmény szükséges) ügyeljen arra, hogy a habarcstömlő cementiszappal elő legyen nedvesítve. Mindig kövesse a vakológép műszaki utasításait.

Csempézendő felületeket nem szabad besimítani.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Ha használ fűtőberendezést, különösen gázüzemű fűtőberendezés esetén ügyeljen az alapos szellőztetésre, a karbonátosodás miatt. A frissen vakolt felületet 2 napig tartsa nedvesen. Minden további réteg felhordása előtt a várakozási idő: 10 nap/vakolatcentiméter. Baumit GranoporTop használata esetén 4 hét a várakozási idő.

A lehetséges befejező rétegekről tájékozódjon a gyártó honlapján a műszaki lapon.

Tárolás

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 6 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Rólunk mondták

Az oldal tetejére