Felhasználás
Kézi felhasználás esetén a szükséges vízmennyiséget öntsük egy edénybe, és lassan szórjuk bele a glettet (1 kg gletthez kb. 6,5 dl víz szükséges). Rövid beszívódási idő után csomómentes péppé keverjük össze a masszát. Mindig tiszta vizet, tiszta edényeket és szerszámokat használjunk, mert az esetlegesen belekeveredő korábban már megkötött gipsz maradványok a habarcs kötésidejét jelentősen befolyásolhatják. Idegen anyagot ne keverjünk hozzá! Durva felületi egyenetlenségek, és repedések esetén első ütemben a nagyobb hibákat javítsuk ki, majd a második ütemben tegyük a felületet egyenletessé. Hézagoláshoz sűrűbb, gletteléshez hígabb állagú habarcsot keverjünk. Igényes felületek képzéséhez ajánlott a kétszeri glettelés. Különösen sima felületeket érhetünk el, ha a már keményedő gipszet egy szivacslap segítségével benedvesítjük, és még egyszer átgletteljük. Az elkészült felület száradási ideje a hőmérsékleti körülményektől és az alapfelület nedvszívó képességétől függően eltérő lehet. Felhasználása +5oC és +35oC közötti hőmérséklet esetén javasolt.