Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

7.990 Ft
Menny.:db

Jub Nivelin Diszperziós Vödrös kész glett 25kg -Jub

Válassz kiszerelést!information_mark
25 kg
7.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 0003LX
Egységár: 319,60 Ft/kg
Gyártó: Jub
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:

Jub Nivelin Diszperziós Glett: Előkevert gépi-kézi glett

A Jub Nivelin diszperziós glett ideális választás beltéri falak és mennyezetek kiegyenlítésére. Egyszerűen felhordható kézzel vagy géppel, és tökéletesen megtapad különböző felületeken, mint a gipszkarton, mész- vagy cementvakolatok. A glett kitölti a felületi hibákat, így előkészítve azt a festésre. Gyárilag előkészített, tixotróp állaga miatt az airless szórógépekkel való használat előtt alaposan meg kell keverni.

Leírás és Paraméterek

A Jub Nivelin diszperziós glett beltéri fal- és mennyezeti felületeinek kiegyenlítésére használható glettanyag. A Nivelin diszperziós glettanyag kézzel és géppel egyaránt könnyen felhordható. Kisebb bemélyedéseket, repedéseket, lyukakat, réseket is kitölthetünk vele. A kiegyenlített felületek alkalmasak bármely diszperziós falfestékkel való festésre A Jub Nivelin diszperziós glettanyag jól megtapad a mész-, mészcement, vagy cement alapú finom vakolatokon és gipszkarton lemezeken is, de problémamentes vakolatlan beton felületek, vakolatlan porobeton falak, szálerősítésű cement lemezek, forgácslapok stb. simítására is alkalmas. Már lefestett felületekre is felhordható, de csak abban az esetben, ha a meglévő bevonatok vízben nem oldhatók és jól tapadnak a felületre. A glett előkészítése: Jub Nivelin diszperziós glett gyárilag előkészített kiegyenlítő anyag, bármilyen utólagos előkészítés nem szükséges. Mivel állaga tixotróp, az anyag felszívása az „airless” szórógép szívófején keresztül csak akkor lehetséges, ha azt alaposan megkeverjük, mielőtt a gép szívófejét a glettanyagot tartalmazó kannába vagy a tartályba helyezzük.

Kiszerelés 25 kg
Felhordás ecsettel, hengerrel vagy megfelelő szóró berendezéssel. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

Felhasználás

A felület előkészítése:

A felület legyen szilárd, száraz és tiszta, gyengén tapadó részektől, portól, vízben könnyen oldódó sóktól, zsíros foltoktól és egyéb szennyeződésektől mentes. A port és egyéb nem tapadó szennyeződéseket leporszívózzuk, vagy lekeféljük, a le nem bomlott olajmaradványokat pedig forró víz-vagy gőzsugárral lemossuk a betonfelületről.

A már festett felületekről távolítsunk el a vízben oldható festékrétegeket, valamint olajfestékkel festett, lakkozott vagy zománcfestékkel bevont részeket. A falpenésszel fertőződött felületeket a kiegyenlítő anyag felhordása előtt mindenképp fertőtlenítsük.

Az újonnan felhordott vakolatokat a felhordott rétegvastagság cm-enként legalább 7-10 napig szárítjuk a dekorációs vakolat felhordását megelőzően, új betonfelületek esetén pedig dekorációs vakolat felhordása csak a betonozást követően legalább egy hónap elteltével lehetséges (a felületek feltüntetett száradási ideje normál körülmények esetén érvényes: T = +20 ºC, levegő rel. páratart. = 65 %).

A kiegyenlítő anyag felhordása előtt az alapozó bevonat felhordása kötelező. Javasoljuk a vízzel hígított mélyalapozó használatát, melyet festőhengerrel vagy kőműves-ecsettel hosszúszőrű, teddy-hengerrel vagy textil festőhengerrel, vagy szórással hordunk fel. A kiegyenlítő anyag felhordását normál körülmények között (T = +20 ºC, levegő rel. páratart. = 65 %) az alapozó bevonat felvitelét követően 6 óra elteltével kezdhetjük el.

A glett felhordása:

Az anyagot rendszerint két rétegben visszük fel, ahol az egyes rétegek vastagsága nem haladja meg az 1-2 mm-t, a kétrétegű felhordás együttes vastagsága pedig a 3 mm-t. Az anyagot géppel – szórással vagy kézzel – rozsdamentes acél simítóval – visszük fel. A szórással történő felhordásra a 180-200 bar munkanyomású és 0,035” átmérőjű fúvókával rendelkező festékszórók a legmegfelelőbbek, a csigás vagy dugattyús festékszóró alkalmazásának optimális paramétereit próba alapján határozzuk meg, miközben betartjuk a gyártók utasításait. Az anyag megmunkálási felületen történő eloszlatásához és a felesleges anyag eltávolításához használjunk rozsdamentes acél simítót, amivel próbáljuk meg minél jobban elsimítani a felületet. A második réteg felhordása előtt az elsőt, és ugyanígy a másodikat, illetve a záró réteget finom csiszolópapírral megcsiszoljuk. A csiszolás történhet kézzel vagy géppel. Ha bonyolultabb dekorációs megmunkáláshoz készítjük elő a felületeket, használjunk 180-220-as csiszolópapírt, egyébként pedig használjunk 150-180-as számút.

A kiegyenlítő anyag felhordása csak megfelelő körülmények között, illetve kedvező mikroklimatikus feltételek mellett végezhető: a levegő és a falfelület hőmérséklete ne legyen +5 ºC-nál alacsonyabb vagy +35 ºC-nál magasabb, a levegő relatív páratartalma pedig ne legyen 80%-nál magasabb. Becsült, illetve átlagos anyagszükséglet kétrétegű felhordás esetén: 1,5 – 2,0 kg/m2

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére