Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 
6.290 Ft
Menny.:db

Baumit Fino Fill 20 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
6.290 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 0001JF
Egységár: 314,50 Ft/kg
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 2499699329956
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Beltéri gipszes kézi glettvakolat 1–30 mm-es vastagságban. Kifejezetten alkalmas betonfelületek és durva alapvakolatok kiegyenlítésére. Pórusbeton falazatok-vékonyvakolataként is használható közbenső alapozóréteg nélkül.

Leírás és Paraméterek

Beltéri gipszes kézi glettvakolat 1–30 mm-es vastagságban. Kifejezetten alkalmas betonfelületek és durva alapvakolatok kiegyenlítésére. Pórusbeton falazatok-vékonyvakolataként is használható közbenső alapozóréteg nélkül.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja. A fém részeket, amelyek korrózióveszélyesek, kezelje megfelelő, tartós védelemmel. Takarja le a vakolás megkezdése előtt az elektromos és gépészeti szerelvényeket nyílásait.

A termék az alábbi felületeken alkalmazható:

beton, kész betonelemek

mész-, cement- és gipszvakolatok

nyers falazatok

mészhomoktégla

pórusbeton, gázbeton

A termék alkalmazása:

Megfelelő méretű keverőedényt használjon a termék kikeveréséhez. A Baumit FinoFillt szórjon tiszta vízbe addig, amíg kis halmokban ki nem látszik a vízből. Hagyja szikkadni 3-5 percig, majd lassú járású keverővel keverje csomómentes állagúra. Ez után már ne adjunk száraz anyagot a keverékhez, mert az csomósodást okoz. Hordja fel a terméket 1-30 mm vastagságban, majd rozsdamentes glettvassal vagy felületi simítóval húzza le. Ha ennél nagyobb (> 30 mm) rétegvastagság a cél, akkor azt egy második réteg felhordásával érheti el. Ezt friss a frissre technikával vigye fel. Eltérő anyagú falszerkezetek, illetve nagyfelületű födém és fal találkozásánál teljes vastagságban be kell vágni a vakolatot kőműveskanállal.

Simább felület eléréséhez a glettvakolatot a kikeményedése után enyhén nedvesítse meg, dörzsölje át vizes szivaccsal, és glettvassal simítsa el. A tökéletesen sima felületképzéshez válassza a Baumit FinoBrilliant vagy FinoBello termékeit.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C fölött legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Nem alkalmas csempeburkolat alá. A vakolat közvetlen melegítése tilos! Fűtőberendezések használatakor, különösen, ha gázüzeműek, ügyeljünk az alapos szellőztetésre. A gipsztartalmú vakolatoknál nagyon fontos a folyamatos és egyenletes száradás, így kerülhető el a kiüvegesedett és rosszul nedvszívó felület kialakulása. A kötés és a száradás alatt meg kell akadályozni a vakolat utólagos újranedvesedését (pl. páralecsapódás).

Javasolt szerszámok:

elektromos keverőgép, megfelelő méretű keverőedény, kőműveskanál, simító, glettvas, simító deszka. A szerszámokat használat után alaposan meg kell tisztítani.

Bármilyen, kereskedelemben kapható beltéri diszperziós festékkel festhető.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére