Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

6.290 Ft
Menny.:db

Baumit Fino Bello 20 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
6.290 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 0001JD
Egységár: 314,50 Ft/KG
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 5945752001668
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Beltéri fehér univerzális kézi gipszes glettanyag 0–10 mm-es vastagságban. Optimális választás mész-cement, cement- és gipszes vakolatokra, betonfelületekre, gipszkartonszerkezetek hézagkitöltésére (üvegszövet hézagerősítő szalaggal) és teljes felületére.

Leírás és Paraméterek

Beltéri fehér univerzális kézi gipszes glettanyag 0–10 mm-es vastagságban. Optimális választás mész-cement, cement- és gipszes vakolatokra, betonfelületekre, gipszkartonszerkezetek hézagkitöltésére (üvegszövet hézagerősítő szalaggal) és teljes felületére.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. A laza részeket, festékrétegeket, olaj-, zsír- és egyéb szennyeződéseket távolítsa el a felületről. A repedéseket ék alakúra szélesítse ki.

 

A termék az alábbi felületeken alkalmazható:

„ betonfelületekre

„ nem zsugorodó mész-cement és cement vakolatokra

„ gipszkarton lapokra

„ diszperziós festékekre

A felületről a korábbi, nem kellő szilárdságú festékréteget távolítsa el csiszolással, majd ne feledkezzen el a felület portalanításáról. A fém részeket, amelyek korrózióveszélyesek, kezelje megfelelő, tartós védelemmel. Ha az alapfelület, amelyen a terméket használni kívánja, erősen vagy egyenlőtlenül nedvszívó, akkor nedvszíváskiegyenlítő használata szükséges, ami után min. 12 óra várakozási időre van szükség. Kevésbé vagy nem nedvszívó alapfelületek esetén alapozzon Baumit Betonkontakttal. Takarja le a vakolás megkezdése előtt az elektromos és gépészeti szerelvényeket nyílásait.

 

Ne alkalmazza az alábbi felületekre:

„ fára

„ faforgácslapokra

„ fémre

„ műanyag-, olajos-, enyves-, agyag-, meszelt felületekre

 

A termék alkalmazása:

Megfelelő edényben, a szükséges mennyiségű vízbe (12,5l/ 20 kg-os zsák, 3,25 l/ 5 kg-os zsák) szórja bele a teljes zsák Baumit FinoBellot, majd hagyja 3-5 percig ázni az anyagot. Ezután következhet a gépi keverés, ameddig csomómentes állagot nem kap. Keverés után már ne adjunk száraz anyagot a masszához (csomósodás veszélye).

 

A glettanyagot rozsdamentes glettvassal húzza fel a felületre. Az első munkamenetben jól fedve gletteljen, 0-10 mm-es rétegvastagságban. Nagyobb vastagságok, vagy nagyobb repedések esetén indokolt a kétrétegű felvitel, ilyenkor a második réteget az alig meghúzott első rétegre visszük fel, vagyis „nedves a nedvesre”, a rétegek egymáshoz való kötését elősegítendő.

 

Szilárdulás után (kb. 12 óra) lágyabb konzisztenciájú anyaggal glettelje át újra. A bekevert anyag kb. 70-90 percig felhasználható. A tökéletesen sima felület érdekében a száradás után csiszolja át, portalanítsa, és végül ezután a felület festhető.

 

Gipszkarton hézagkitöltésére használjon hézagerősítő csíkot a Baumit FinoBelloval együtt. Burkolatok alá ne használja a terméket, valamint vinyl és nehéz üvegszövet tapéták alá sem ajánljuk. Ilyenkor használjon inkább Baumit GlemaBrilliant glettet.. Ha felújításhoz vagy vakolatok kitöltéséhez használja a glettanyagot, ügyeljen rá, hogy a elhordott anyag minimális vastagsága 1 mm legyen, mivel a hézagoló 0 mm-re húzása az anyagból hirtelen nedvesség elvonással jár és az anyag túl gyorsan köt és kiég, ami a későbbiekben a gipszanyag lepattogzását eredményezi.

 

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C és +30 °C között legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon.

 

Ajánlott befejező rétegek a Baumit Divina termékcsalád termékei (Pro, Classic, Eco), valamint más akril/szilikon festékek. Mész-, vízüveg- és szilikát alapú festékeket ne használjon.

Javasolt szerszámok:

elektromos keverőgép, megfelelő méretű keverőedény, simítóeszközök (spatulya, spakli, szivacs, csiszoló).

 

 

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig.

 

 

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére