Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 
5.390 Ft
Menny.:db

Trinát Mester Alapozó 0,75 L -Trilak

Válassz kiszerelést!information_mark
0,75 liter
5.390 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 000AGR
Egységár: 7.186,66 Ft/L
Gyártó: Trilak
Vonalkód: 5995061614332
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:

Matt, megfelelően terülő, jól csiszolható alkidgyanta kötőanyagú festék. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz.

  • Professzionális minőségű, kiváló fedőképességű, nagy fehérségű, könnyen csiszolható alapozófesték
  • Fafelületek alapozó festésére használható
  • Fémfelületek közbenső rétegenként ajánljuk
  • Trinát Korróziógátló alapozó felvitelét követően

Leírás és Paraméterek

Matt, fehér, oldószeres alapozó és közbenső festék fa- és fémfelületekre

Magasfényű, megfelelően terülő, alkidgyanta kötőanyagú színtelen lakk. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz. Megfelelően előkészített natúr vagy pácolt beltéri fafelületek bevonataként alkalmazható.

Elérhető kiszerelés  0,75 l, 5 l

Alkalmazási terület   Megfelelően előkészített kül- és beltéri fafelületek alapozójaként és acélfelületek közbenső bevonataként alkalmazható

Színek száma/színezhetőség   Fehér színben

Külső megjelenés   Matt fehér, egyenletes, esztétikus felületű

Anyagszükséglet/kiadósság   11 m²/L

Felhordás módja   Ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani

Rétegszám   1 réteg

Száradási idő   2 óra

Hígíthatóság   A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Trinát Mester alapozó felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség ecsettel történő felhordáshoz max. 2%, préslevegős szóráshoz max. 10% Trinát szintetikus hígítóval hígítsuk. A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt szintetikus hígító vagy lakkbenzin alkalmas.

 

Kiszerelés 0,75 liter, 5 liter
Felhordás Ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.
Anyagszükséglet 11 m²/liter
Rétegszám 1
Száradási idő 2 óra

Felhasználás

Az alkalmazás feltételei:

Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet.

 

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Trinát mester alapozóval kell alapozni, majd ismét csiszolni és portalanítani.

 

Új vas és acélfelületek előkészítése:

Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belüL, fessük át Trinát korróziógátló alapozóvaL, majd ennek száradását követően közbenső rétegként hordjunk fel Trinát mester alapozót. Mindkét termék alkalmazásánál kövessük a termékismertetőben leírtakat.

 

Javasolt rétegfelépítés:

Korróziógátló alapozás 1 réteg Trinát korróziógátló alapozó min. 40 μm száraz rétegvastagságban. Közbenső festés belső térben 1 réteg, külső térben 2 réteg Trinát mester alapozó rétegenként 40 μm száraz rétegvastagságban. Befejező réteg Trinát mesterzománc 1 rétegben min. 30 μm száraz rétegvastagságban.

 

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Ha a felület 20 %-nál nagyobb mértékben sérült, a teljes felületet fessük át Trinát mester alapozóvaL, majd száradás után és a zománcréteg felhordása előtt finoman csiszoljuk meg a felületet. Portalanítás után lehet a zománcréteget felhordani. Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk eL mechanikai úton. Ha a felület több, mint 20 % korrodált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát korróziógátló alapozóvaL, majd Trinát mester alapozóval.

 

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

 

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

A terméket +5℃ és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére