Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 
4.590 Ft
Menny.:db

Trinát Aqua Univerzális Alapozó 0,75 L -Trilak

Válassz kiszerelést!information_mark
4.590 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 000ABF
Egységár: 6.119,99 Ft/L
Gyártó: Trilak
Vonalkód: 5996281056889
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:

Matt, megfelelően terülő, jól csiszolható akrilgyanta kötőanyagú vízzel hígítható festék.

  • Nagy Fedőképességű, könnyen csiszolható, vizes bázisú alapozó festék
  • Száradása gyors, nem jár oldószeranyaggal    
  • Kiválóan tapad az alapfelülere és biztosítja a ráfestett fedőfesték tapadását     
  • Kemény- vagy puhafa, forgácslap, farostlemez alapozó festésére     
  • Fémfelületek közbenső rétegenként ajánljuk Trinát Aqua alapozó felvitelét követően

Leírás és Paraméterek

Matt, fehér, vízzel hígítható alapozó és közbenső festék fa- és fémfelületekre

Elérhető kiszerelés  Fehér 0,75 l és 2,5 l

Alkalmazási terület   Megfelelően előkészített kül- és beltéri fafelületek, kemény PVC felületek alapozójaként és acélfelületek közbenső bevonataként alkalmazható. Alkalmas gyermekjátékok festésére is. 

Színek száma/színezhetőség   Fehér színben

Külső megjelenés   Matt, fehér, egyenletes, esztétikus felületű

Anyagszükséglet/kiadósság   9 m²/L

Felhordás módja   Ecsettel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani

Rétegszám   1-2 réteg

Száradási idő   4 óra

Hígíthatóság   A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Trinát Aqua univerzális alapozó felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség ecsettel történő felhordáshoz max. 2%, préslevegős szóráshoz max. 10% tiszta vízzel hígítsuk. A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt vízet, megszáradás után aromás oldószereket tartalmazó hígítót használjunk.

Kiszerelés 0,75 Liter és 2,5 Liter
Felhordás Ecsettel vagy szórással. A szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.
Anyagszükséglet 9 m²/liter
Rétegszám 1-2
Száradási idő 4 óra

Felhasználás

Az alkalmazás feltételei:

Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet.

 

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Trinát aqua univerzális alapozóval kell alapozni, majd ismét csiszolni és portalanítani.

 

Új vas és acélfelületek előkészítése:

Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belül, fessük át Trinát aqua korróziógátló alapozóval, majd ennek száradását követően közbenső rétegként hordjunk fel Trinát aqua univerzális alapozót. Mindkét termék alkalmazásánál kövessük a termékismertetőben leírtakat.

 

Javasolt rétegfelépítés:

Korróziógátló alapozás: 1 réteg Trinát aqua korróziógátló alapozó min. 40 μm száraz rétegvastagságban.

Közbenső festés belső térben: 1 réteg, külső térben 2 réteg Trinát aqua univerzális alapozó rétegenként 40 μm száraz rétegvastagságban.

Befejező réteg: Trinát aqua zománcfesték család terméke 1 rétegben min. 30 μm száraz rétegvastagságban.

 

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Ha a felület 20 %-nál nagyobb mértékben sérült, a teljes felületet fessük át Trinát aqua univerzális alapozóval, majd száradás után és a zománcréteg felhordása előtt finoman csiszoljuk meg a felületet. Portalanítás után lehet a zománcréteget felhordani. Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk el mechanikai úton. Ha a felület több, mint 20 % korrodált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát aqua korróziógátló alapozóval, majd Trinát aqua univerzális alapozóval.

 

Kemény PVC felületek előkészítése:

A kemény PVC felületeket a tisztítsuk meg a szennyeződésektől, festés előtt finom csiszolóvászonnal csiszoljuk meg, majd portalanítsunk. Az így előkészített felület festhető Trinát aqua univerzális alapozóval. Egyéb műanyag felületek festése előtt végezzen próbafestést.

 

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

 

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

A terméket +5 ℃ és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére