Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

2.090 Ft
Menny.:db

Trinát Mestertapasz 200 ML -Trilak

Válassz kiszerelést!information_mark
2.090 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 000AGV
Egységár: 10,45 Ft/ML
Gyártó: Trilak
Vonalkód: 5996281055158
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:

Matt, jól csiszolható alkidgyanta kötőanyagú tapasz. Gyorsan szárad, kemény és vízálló. Max. 0,2 mm rétegvastagságban hordható fel egy rétegben. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz.

  • Fa és fémfelületek felületi egyenetlenségeinek kitöltésére használható   
  • Gyorsan szárad, kemény, vízálló, könnyen felhordható és csiszolható

Leírás és Paraméterek

Oldószeres tapasz fa- és fémfelületekre

Elérhető kiszerelés 125 ml, 200 ml, 0,5 liter, 1 liter és 2,5 liter

Alkalmazási terület

MEGFELELŐEN ELŐKÉSZÍTETT KÜL- ÉS BELTÉRI FAFELÜLETEK ÉS ACÉLFELÜLETEK EGYENETLENSÉGEINEK KITÖLTÉSÉRE ALKALMAZHATÓ.

Színek száma / színezhetőség

FEHÉR SZÍNBEN

Külső megjelenés

MATT FEHÉR, EGYENLETES.

Anyagszükséglet / kiadósság

5 m²/L

Felhordás módja

KENŐKÉSSEL VAGY SPATULÁVAL.

   
Száradási idő

4 ÓRA

Hígíthatóság

A TERMÉKET A FELDOLGOZÁS ELŐTT ALAPOSAN KEVERJÜK FEL. A TRINÁT MESTERTAPASZ FELHASZNÁLÁSRA KÉSZ ÁLLAPOTBAN KERÜL FORGALOMBA. A SZERSZÁMOK TISZTÍTÁSÁRA ÉS AZ ELCSEPPENÉSEK ELTÁVOLÍTÁSÁRA AZOK MEGSZÁRADÁSA ELŐTT SZINTETIKUS HÍGÍTÓ VAGY LAKKBENZIN ALKALMAS.

Kiszerelés Kiszerelés:Fehér 0,5 liter, 1 liter, 5 liter
Felhordás Kenőkéssel vagy spatulával
Anyagszükséglet 5 m²/liter
Rétegszám felület függő
Száradási idő 4 óra

Felhasználás

Az alkalmazás feltételei:


Az alapfelület előkészítése:

A felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet.

 

Új fafelületek előkészítése:

A fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Trinát mester tapasszal kell átvonni, majd ismét csiszolni és portalanítani. Ezután a szokásos módon építhető fel a Trinát bevonatrendszer.

 

Új vas és acélfelületek előkészítése:

Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belüL, fessük át Trinát korróziógátló alapozóvaL, majd ennek száradását követően hordjunk fel Trinát mestertapaszt. Mindkét termék alkalmazásánál kövessük a termékismertetőben leírtakat.

 

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Ha a felület 20 %-nál nagyobb mértékben sérült, a teljes felületet fessük át Trinát mester alapozóvaL, majd száradás után és a zománcréteg felhordása előtt finoman csiszoljuk meg a felületet. Portalanítás után lehet a zománcréteget felhordani. Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk eL mechanikai úton. Ha a felület több, mint 20 %-a korrodált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát korróziógátló alapozóvaL, majd Trinát mestertapasszal egyenlítsük ki a felületi hibákat.

 

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

 

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

A terméket +5 és + 30°C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Kapcsolódó termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére