Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

10.490 Ft
Menny.:db

Jub Jupol Next Beltéri Falfesték Matt Fehér 15 L -Jub

Válassz falfesték színt!information_mark
 
Válassz kiszerelést!information_mark
15 liter
10.490 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 0003M0
Egységár: 699,33 Ft/L
Gyártó: Jub
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:

Jub Jupol Next beltéri falfesték

A A Jub Jupol Next egy kiváló minőségű, matt beltéri falfesték, amely kiváló fedőképességével, kimagasló fehérségével és pára- és légáteresztő képességével biztosítja a tökéletes esztétikai megjelenést minden beltéri falfelületre.

Leírás és Paraméterek

Jupol Next Beltéri Fehér Falfesték

A Jupol Next egy kiváló minőségű, matt beltéri falfesték, amely kiváló fedőképességével, kimagasló fehérségével és pára- és légáteresztő képességével biztosítja a tökéletes esztétikai megjelenést minden beltéri falfelületre.

Kiváló fedőképesség és fehérség

A Jupol Next kiváló fedést biztosít, matt felülete nem fényfoltosodik és nem hajlamos sufnisodásra. Kiemelkedő fehérségének köszönhetően a falak ragyogóan fehérek lesznek.

Pára- és légáteresztő

A Jupol Next pára- és légáteresztő, így a falak természetes módon lélegezhetnek, ami megakadályozza a penész és az algaképződést. A falak így egészségesek és komfortosak maradnak.

Egyszerű felhordás

A Jupol Next könnyen felhordható, jól hengerelhető és szórható. Az anyag könnyen kezelhető, így a festés gyors és egyszerű.

Alkalmazási Területek

Új és korábban már festett, vakolt, glettelt vagy gipszkarton, beltéri fal- és mennyezeti felületek festésére egyaránt alkalmas.. A Jub Jupol Next ellenáll a szokásos tisztítószerekkel történő tisztításnak, kiváló fedőképessége és tartóssága miatt így bármilyen helyiségben megállja a helyét.

Összegzés

A JUPOL Next polimer kötőanyagok vizes diszperzióján alapuló kiváló fedőképességű és kivételes fehérségű, környezetbarát, matt beltéri falfesték. Bevonata könnyen hengerelhető, szagtalan, magas pára- és légáteresztő képességű, mosásálló és színezhető. Alkalmas új és korábban már festett, vakolt, glettelt vagy gipszkarton beltéri falés mennyezeti felületek dekoratív festésére. A száraz filmréteg jó páraáteresztő képességű, a fal természetes szellőzését nem gátolja. Megfelelő felületet képeznek a finomvakolatok, kiegyenlítő anyagokkal simított felületek, rusztikus papír- és flies tapéták, rusztikus üvegszálas tapéták, gipszkarton és szálerősítésű cement lapok, forgácslapok, vakolatlan beton, stb. Felhordása lehetséges jól tapadó régi diszperziós bevonatokra és jól tapadó dekorációs vakolatokra is. A termékre jellemző a rendkívül alacsony illékony szerves anyag tartalom, nem tartalmaz lágyítószereket és nehézfémeket. A megszáradt filmréteg kiváló fedőképességű, jó páraáteresztő-képességű és teljesen matt megjelenésű. Továbbá ellenálló a nedves dörzsöléssel szemben, így a nem túlságosan rátapadt szennyeződést általános háztartási tisztítószer oldatba mártott nedves ruhával letörölhetjük a festett felületekről. Azokban a helyiségekben, ahol a levegő magas relatív páratartalma miatt nagyobb valószínűséggel keletkezik kondenzvíz, és emiatt a sarkokban, a szekrények mögött és egyéb helyeken nagyobb valószínűséggel jelennek meg a különböző penészfajták (konyhák, fürdőszobák és egyéb szaniterhelyiségek, mosóhelyiségek, éléskamrák stb.), a fal- és mennyezetfelületek dekorációs védelme érdekében a festékhez hozzáadhatunk 5 – 7,5 % (50 – 75 ml/l) penészgátló adalékot.

extra_infok A képernyőn megjelenő színek a valóságtól eltérhetnek.
Kiszerelés 15 liter
Felhordás ecsettel, hengerrel vagy megfelelő szóró berendezéssel. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.
Anyagszükséglet akár 185m2/réteg/15 l-es kanna
Rétegszám 2
Száradási idő 2 óra

Felhasználás

A felület előkészítése

A felület legyen szilárd, száraz és tiszta – gyengén tapadó részektől, portól, olaj- és zsírmaradványoktól és egyéb szennyeződésektől mentes. Az újonnan felhordott vakolatokat és kiegyenlítő anyagokat normál körülmények között (T = +20 °C, levegő rel. páratart. = 65%) vastagság-milliméterenként legalább 1 napig hagyjuk száradni, illetve érni, betonfelületek esetén pedig a száradási idő legalább egy hónap. A festett felületekről eltávolítjuk a vízben könnyen és gyorsan oldódó festékrétegeket és olajfesték bevonatokat, lakkokat, zománcfestékeket. A falpenésszel fertőződött felületeket a festést megelőzően mindenképp fertőtlenítsük. Az első alkalommal történő festést megelőzően alapozó bevonat alkalmazása kötelező. Javasoljuk a vízzel hígított Akril emulzió (Akril emulzió : víz = 1 :1) használatát, a bonyolultabb és kevésbé jó minőségű felületek (kevésbé jó minőségű gipszkarton lemezek, gipszvakolatok, szálerősítésű cement lapok, forgácslapok és vakolatlan beton felületek) esetén pedig a vízzel hígított JUKOL Primer (JUKOL Primer : víz = 1 : 1) használatát. Az alapozó bevonatot festőecsettel, vagy kőműves ecsettel, vagy hosszúszőrű teddy-hengerrel vagy textilhengerrel visszük fel, de felvihetjük szórással is. Normál körülmények között (T = +20 °C, levegő rel. páratart. = 65%) az alapozó bevonat felhordását követően 6 (AKRIL emulzió), illetve 12 (JUKOL Primer) óra elteltével kezdhetjük el festést.sa előtt fontos hogy hagyjuk megfelelően kiszáradni az első réteget, ez garantálja a szín és a fedés egyenletességét. A Héra Prémium esetében ez általában 2-4 órát vesz igénybe, de a szobahőmérséklettől és páratartalomtól függően változhat. Használat után a csomagolást légmentesen zárjuk vissza.

A festék elkészítése

Használat előtt a festéket csupán alaposan átkeverjük, amennyiben szükséges, a konzisztenciának megfelelő technikával és a felhordási feltételeknek megfelelően vízzel hígítjuk maximum 15%-ig (fehér és az 1001-es bázisból kikevert színárnyalatok estén), vagy maximum 10%-ig (a 2000-es bázisból kikevert színárnyalatok esetén). FIGYELEM! A festék fedőképessége a hígítással csökken! A zárófelület (pontosabban: minden olyan felület, amelyet ugyanazzal a színárnyalattal festünk) átfestéséhez szükséges festéket egy megfelelően nagyméretű edényben kiegyenlítjük. Az olyan nagy felületek esetén, amikor ezzel a módszerrel technikailag nem megoldható az egy réteghez szükséges festékmennyiség, a kiegyenlítésre használt edényben először összekeverünk legalább három kannányi festéket. Amikor az így elkészített festék egyharmadát elhasználjuk, egy újabb festéket öntünk az edénybe, és jól összekeverjük a többivel stb. Az ugyanabból a gyártási sarzsból származó fehér festékeket, amelyeket nem hígítottunk, nem szükséges kiegyenlíteni. A festék bárminemű „javítása” (színezőanyagok hozzáadása, hígítás, stb.) festés közben tilos. Az egyes felületek lefestéséhez szükséges festékmennyiséget a felületek mérete és az átlagos anyagszükséglet alapján számítjuk ki, ill. becsüljük meg, speciális esetben pedig egy megfelelő nagyságú tesztfelületen történő méréssel határozzuk meg az anyagszükségletet.

A festék felhordása

A festéket diszperziós festékek felhordására alkalmas hosszúszőrű teddy-hengerrel illetve textil festőhengerrel (a szőrök illetve a szálak hossza 18-20 mm; használható természetes vagy műszőrme illetve különböző szintetikus szálakból – poliamid, dralon, vestan, nylon, perlon vagy poliészter – készült textil), festőecsettel vagy szórással, két rétegben visszük fel 4-6 órás (T = +20 °C, levegő rel. páratart. = 65%) időkülönbséggel. Hengerrel történő felhordás esetén alkalmazzunk megfelelő lehúzó rácsot. Az egyes falfelületeket a fal egyik szélétől a másikig megszakítás nélkül fessük. A standard hosszúszőrű festőhengerrel vagy szórópisztollyal nem hozzáférhető felületeket (belső és külső sarkok, vájatok, szűk spaletták, stb.) megfelelő ecsettel vagy az adott feltételeknek megfelelő kisebb festőhengerrel mindig előre dolgozzuk ki. A festés csak megfelelő körülmények között, illetve kedvező mikroklimatikus feltételek mellett végezhető: a levegő és a felület hőmérséklete ne legyen +5 ºC-nál alacsonyabb vagy +35 ºC-nál magasabb, a levegő relatív páratartalma pedig ne legyen 80%-nál magasabb.

A festett felületek karbantartása és felújítása

A festett felületek különösebb karbantartást nem igényelnek. A nem rátapadt port és egyéb nem tapadó szennyeződéseket leseperhetjük vagy leporszívózhatjuk. A rátapadt port és egyéb foltokat pedig az általában használt univerzális háztartási tisztítószeroldatba mártott nedves ruhával vagy szivaccsal történő enyhe dörzsöléssel távolítsuk el, majd tiszta vízzel mossuk le a felületet. Azokon a felületeken, amelyekről a szennyeződéseket vagy a foltokat a fent feltüntetett módon nem tudjuk eltávolítani, alkalmazzunk felújító festést, mely újabb festék felhordását jelenti két rétegben, a 'Festék felhordása' fejezetben leírtak szerint. Kevésbé szennyezett felületek felújító festéséhez általában egyetlenegy réteg is elegendő. Felújító festés esetén alapozó bevonat alkalmazása általában nem szükséges.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére