Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

6.990 Ft
Menny.:db

Baumit Fino FinishExpert 1-5MM 20 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
20 kg
6.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 000B05
Egységár: 349,50 Ft/KG
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 5996597240064
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Felhasználásra kész, kiváló minőségű, kézi és gépi kitöltő glettanyag, beltéri felhasználásra, 1-5 mm-ig. Beltérben, ásványi alapfelületeken: cement, mész-cement, gipszes durva alapvakolatokon, monolit vasbeton oldalfalakon és mennyezeteken, előre gyártott betonelemek felületén.

Leírás és Paraméterek

Felhasználásra kész, kiváló minőségű, kézi és gépi kitöltő glettanyag, beltéri felhasználásra, 1-5 mm-ig. Beltérben, ásványi alapfelületeken: cement, mész-cement, gipszes durva alapvakolatokon, monolit vasbeton oldalfalakon és mennyezeteken, előre gyártott betonelemek felületén.

Felhasználás

Alapfelület:

Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja. A szennyeződéseket és oldószer maradványokat el kell távolítani.

 

A termék az alábbi felületeken alkalmazható:

cement, mész-cement és gipszes vakolatok

gipszblock falazóelemek

gipszkarton szerkezetek

betonfelületek

előregyártott betonelemek

dörzsölt felületi kialakítású belső vakolatok

A termék használata előtt a felületen található nagyobb egyenetlenségeket mechanikusan távolítsa el. Ha a felületen nyílások, lyukak, vagy nagyobb repedések találhatóak, akkor hézagtömítő anyaggal zárja le azokat (például Baumit FinoFill, Baumit FinishMax). Ha friss vakolaton tervezi használni a glettanyagot, ügyeljen a várakozási idők pontos betartására.

 

A termék alkalmazása:

A Baumit FinishExpert kézi felhordásra és gépi szórásra egyaránt alkalmas, felhasználásra kész állapotú termék. Gépi feldolgozás esetén kövesse a vonatkozó utasításokat. Kézzel rozsdamentes acélsimítóval vigye fel a terméket az alapfelületre két rétegben. A rétegek vastagsága ne legyen nagyobb 1-2 mm-nél, valamint a két réteg összvastagsága se haladja meg a 3 mm-t. Durva felületen nagyobb anyagszükséglettel számoljunk. A termék száradási ideje 2-8 óra a hőmérséklettől, a rétegvastagságtól és a levegő nedvességtartlamától függően.

 

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Más termékkel ne keverje. A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegyük figyelembe a többi munkamenet szempontjából. A megadott várakozási idők +20 °C és 60%-os relatív páratartalom mellett értendők. A szemet, a bőrfelületet, valamint a bevonandó felületek környezetét megfelelően védeni kell, különösen az üveget, kerámiát, klinkert, natúrkövet, lakkot és fémet. Ha mégis a felületre kerülne, nem szabad megvárni, hogy megkeményedjen, hanem azonnal vízzel le kell mosni. A szemmel való érintkezés esetén bő vízzel alaposan öblítse ki, és forduljon orvoshoz. A szerszámokat rögtön használat után vízzel tisztítsa le. A kikeményedett anyagot a helyi és a hatósági előírások szerint, építési hulladékként kell eltávolítani.

 

Kiszáradás után festhető vagy tapétázható. Ajánlott beltéri diszperziós festékek például Baumit Divina Eco és Baumit Divina Classic. A befejező réteg felvitelekor az arra vonatkozó műszaki leírást vegye figyelembe.

 

 

Tárolás:

Hűvös fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

 

 

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére