Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 

Baumit PremiumPrimer Vakolatalapozó 20 KG

Válassz kiszerelést!information_mark
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: 10 napon belüli szállítás
Szállítási díj: 2.599 Ft
Cikkszám: 0001GK
Egységár: 1.789,50 Ft/kg
Gyártó: Baumit
Vonalkód: 9004329253964
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
Emelt minőségű, kiváló fedőképességű, feldolgozásra kész alapozó, amely ajánlott nedvszívás-kiegyenlítő és tapadás-elősegítő rétegként bármely Baumit vékonyvakolat alá. Kifejezetten javasolt a Baumit StyleTop, NanoporTop és openTop vakolatok alapozójaként. A termék elérhető 25 kg-os és 5 kg-os vödrös kiszerelésben.

Leírás és Paraméterek

Emelt minőségű, kiváló fedőképességű, feldolgozásra kész alapozó, amely ajánlott nedvszívás-kiegyenlítő és tapadás-elősegítő rétegként bármely Baumit vékonyvakolat alá. Kifejezetten javasolt a Baumit StyleTop, NanoporTop és openTop vakolatok alapozójaként. A termék elérhető 25 kg-os és 5 kg-os vödrös kiszerelésben.

Felhasználás

Alapfelület:

Mielőtt a termékkel dolgozni kezdene, alaposan vizsgálja meg az alapfelületet. Az alap legyen mentes a portól, kosztól, cementfátyoltól, fagytól, nedvességtől, sókivirágzástól. Fontos a jó teherbírása, és hogy a felületet ne gyengítsék laza részek. Víztaszító felületen ne használja.

A termék az alábbi felületeken alkalmazható:

„ hőszigetelő rendszerek ragasztótapasz rétegére

„ mész, mész-cement és cement vakolatokra

„ beton és más ásványi alapfelületekre (tapaszokra)

„ régi, jó tapadású ásványi, szilikát- és diszperziós alapozókra és vakolatokra

„ mész-gipsz, gipsz-mész és gipsz vakolatokra

Ne alkalmazza az alábbi felületekre:

„ friss mészvakolatokra

„ műanyagokra, lakkozott felületekre ill. olajos és enyves festékekre

Az alapfelületről mechanikus úton távolítsa el a málló, kiálló részeket, a rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget, az esetleges kivirágzást. Ha felületben hibák vannak, azokat helyileg üvegszövettel, megfelelő tapasszal korrigálja (például Baumit StarContact). Ha a felület krétásodna, vagy erősen porlik, mechanikusan tisztítsa meg. Lakk- és olajréteg, enyves festékmaradványok lemaratása után, valamint a leválasztó olaj maradékok eltávolításához használjon gőzsugarat a felület megtisztítására. A gőzsugár hatékony lehet a penészes vagy elalgásodott felület gondozására is, de erre speciális tisztítószert is alkalmazhat, amilyen például a Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat. Ha szennyeződések találhatóak az alapfelületen, Baumit ReClean tisztítószerrel megszabadulhat tőlük.

A termék alkalmazása:

A Baumit PremiumPrimer alapozót felhordás előtt lassú járású keverővel alaposan keverje át. Ha a megmunkálási konzisztencia eléréséhez szükséges, maximum 5 % vízzel hígítható. Más terméket ne adjon hozzá. Győződjön meg róla, hogy az alapfelület száraz és szilárd. Az anyagot ecsettel vagy hengerrel hordja fel a felületre. Dolgozzon a teljes felületen egyidejűleg, megszakítás nélkül. Kétrétegű felhordás esetén (pl. különböző nedvszívású felületek) minden munkafázis között tartsa be a megfelelő várakozási időt: min. 24 óra.

Az ideális eredmény elérése érdekében ügyeljen a következő körülményekre. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C és +30 °C között legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta vizet használjon. Óvja a munkafolyamat közben és a kötés ideje alatt a felületet az időjárás viszontagságaitól, a napsugárzástól, erős széltől, esőtől, például állványvédő háló használatával.

A szilárdulást és a kötést a magasabb hőmérséklet gyorsítja, míg az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom késlelteti a műszaki paraméterekben feltüntetett adatokhoz képest, ezt vegye figyelembe a többi munkamenet szempontjából. Minden további réteg felhordása esetén a 24 órás várakozási időt be kell tartani. A megadott várakozási idők +20 °C és 60%-os relatív páratartalom mellett értendők.

Munka közben a szemeket, a bőrt és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvni szükséges. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal le kell mosni bő vízsugárral, ne várjon a száradásig. A szerszámokat használat után azonnal mossa el tiszta vízben.

Tárolás:

Hűvös fagymentes helyen, napfénytől védve bontatlanul tárolható; felhasználható gyártástól számított 12 hónapig.

Veszélyességi és biztonsági előírások:

Az 1907/2006 számú (2006. XII.18.) EU Parlamenti és Európa Tanácsi határozat (II. sz. melléklet, 31. pontja) szerint a részletes veszélyességi besorolást a termék biztonsági adatlapja tartalmazza. A biztonsági adatlap letölthető a www.baumit.hu honlapról, vagy a gyártótól igényelhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Rólunk mondták

Az oldal tetejére