Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Mapei Mapeguard UM 35 és a Nagyméretű Lapok Kihívásai

Mapei Mapeguard UM 35 és a Nagyméretű Lapok Kihívásai

A Mapei Mapeguard UM 35 egy forradalmi termék a modern építőiparban, amely egyedülálló megoldást kínál a vízszigetelés és a feszültségmentesítés terén. Ez a különleges lemez ideális választás egyaránt a beltéri és kültéri vízszigetelési munkákhoz, legyen szó egy fürdőszoba vízszigeteléshez és feszültségmentesítéshez nagylapos burkolás esetén, vagy egy kültéri fedetlen terasz vízszigeteléséhez és feszültség leépítéséhez egy repedezett, rossz állapotú aljzat esetén.

Miért Különleges a Mapeguard UM 35?

Az utóbbi időszakban a burkolólapok méretbeli növekedése jelentős trenddé vált, amit a gyártástechnika fejlesztése tett lehetségessé. Ez a tendencia arra sarkallta a gyártókat, hogy fejlesszenek ki olyan rugalmasabb csemperagasztókat, amelyek alkalmasak a növekvő méretű lapok stabil rögzítésére. Ennek eredményeként az elmúlt néhány évben piacra kerültek az S1-es (kismértékű alakváltozást tűrő) és az S2-es (nagyobb alakváltozást tűrő) típusú csemperagasztók. Ezek a termékek, alakváltozási képességüknek köszönhetően, különösen alkalmasak a nagyobb méretű burkolólapokhoz, mivel képesek kezelni a burkolat és az alapfelület közötti mozgásokat, így csökkentve azokat a feszültségeket, amelyek például a napfény okozta hőtágulás vagy az alapfelület mozgásai során keletkeznek.

 

A Burkolás Új Korszaka: Mapeguard UM 35 és a Nagyméretű Lapok Kihívásai

A burkolás terén a nagyobb rugalmasság iránti igény egyre növekvő jelentőséggel bír, különösen most, amikor a méteres greslapok és a hatalmas, akár 3 x1,5 méteres vékony porcelánlapok egyre gyakoribbak. Ezt a kihívást olyan rendszerekkel kezelik, amelyek egy önálló, úgynevezett feszültségleépítő réteggel képesek felfogni a keletkező feszültségeket. A Mapei által kínált megoldások közül a Mapeguard UM 35 lemez a legújabb és leguniverzálisabb, amely egy érdes felületű, méhsejtes szerkezetű HDPE rétegből és egy polipropilén szövet hátoldalból áll, alkalmas mozgó dilatációs hézagok feletti átburkolásra anélkül, hogy a lapokat el kellene vágni.

Természetesen a nagy méretű lapok esetében a dilatációs hézagok megjelenítése a burkolatban egyre kevésbé praktikus. Senki sem vásárol óriás lapokat azért, hogy azokat apró darabokra vágja a dilatációs hézagok mentén. Ezért gyakran elvárás, hogy a mozgó dilatációs hézagok fölött a lapok vágása nélkül burkoljunk át, elkerülve ezzel a későbbi laptöréseket. Ha ismerünk és alkalmazunk olyan rendszert, amely alkalmas rejtett dilatációs hézagok kialakítására, akkor előnyös helyzetben vagyunk. Mielőtt azonban ezeket a gyakran költséges rétegeket széles körben alkalmaznánk, fontos megfontolni a célunkat és azt, hogy mely anyagok felelnek meg leginkább ennek. A burkolóanyagok általában rendelkeznek valamennyi rugalmassággal, így minden további réteg, amit a burkolat és az aljzat közé építünk, hozzájárul a feszültség csökkentéséhez. Ezért nem feltétlenül jelent új információt az, hogy egy adott réteg feszültségleépítő. A lényegi kérdés az, hogy a kialakított rétegrend képes-e elviselni a várható elmozdulásokat anélkül, hogy károsodna. Egy-egy rétegrend kialakításakor fontos a részletekre odafigyelni, és a józan ész mellett a felelős gyártói ajánlásokat követve biztonságos megoldásokat alkalmazni. A rugalmasság, a feszültségleépítés és a repedésáthidalás összefüggő fogalmak, de műszakilag nem azonosak.

A Mapeguard UM 35 egyedülálló tulajdonságai révén kiválóan alkalmas repedezett aljzatok kezelésére és a feszültség leépítésére. Ez a termék nemcsak a vízszigetelést biztosítja, hanem a burkolat alatti feszültségeket is képes csökkenteni, így megakadályozva a burkolat repedését és sérülését.

 

Megoldások a Burkolat Dilatációs Kihívásaira

Burkolás esetén a burkolat síkjáig kell vezetni az esztrichben kialakított, nem szerkezeti jellegű dilatációt, mivel ennek elmulasztása esetén a burkolat repedéseket fog mutatni és maga veszi át a dilatációs mozgásokat. A Mapeguard UM 35 lemez beépítése ezt a problémát orvosolja, rejtve tartva a dilatációkat. Továbbá, ez a lemez számos más problémára is megoldást kínál, mint például az esztrichben kialakult repedések felszínre jutásának megakadályozása, a dilatációk elrejtése, vízszigetelés (Mapeguard ST szalag beépítésével), pára kivezetése kültéri vízszigetelésként, mechanikai szilárdság növelése és padlófűtés esetén az egyenletes hőelosztás biztosítása.

A Mapeguard UM 35 beépítése során ajánlott egy kissé folyósabb állagú ragasztót használni, mint például a Keraflex S1, amelybe a lemezt ragasztják, majd nyomórollerrel teljesen beágyazzák. Ezt követően a hidegburkolatot a lapméretnek megfelelő ragasztóval lehet lerakni. Fontos megjegyezni, hogy a dilatáció eltolása ezzel még nem ér véget, mivel a mozgás valahová „eltolódik”, így a közelben lévő fugahézagba rugalmas hézagkitöltőt kell beépíteni, mint például a Mapesil AC, hogy a munkafolyamat teljes legyen.

 

Alkalmazási Területek: Fürdőszobától a kültéri fedetlen teraszokig

A Mapeguard UM 35 tökéletes választás a kültéri teraszok és a fürdőszobák vízszigeteléséhez is. Kiválóan alkalmazható csempézés és burkolás előtt, biztosítva a vízszigetelést és a feszültségmentesítést egyaránt. Ez a termék különösen hasznos lehet olyan helyeken, ahol a burkolat alatti mozgások és feszültségek problémát jelenthetnek

 

Összefoglalás: Miért Válasszd a Mapei Mapeguard UM 35 lemezt?

A Mapei Mapeguard UM 35 egy univerzális megoldást kínál, amely egyaránt biztosítja a vízszigetelést és a feszültségmentesítést. Könnyű telepítése és megbízhatósága miatt ideális választás mindenféle burkolási munkához.

 

Rendeld meg webáruházunkban a Mapei Mapeguard UM 35 feszültségleépítő és repedésáthidaló lemezt, biztosítva a legmagasabb szintű vízszigetelést és feszültségmentesítést burkolási munkádhoz. Vásárolj most, és élvezze a Mapei által kínált minőséget és megbízhatóságot!

Az oldal tetejére