Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Krétafesték, mi is a "chalk paint"

Krétafesték, mi is a "chalk paint"

Szeretsz festeni, de nem rajongsz az előkészületekért? Akkor a krétafesték neked való! Ez a sokoldalú termék bármilyen felületen megállja a helyét, legyen szó bármilyen tárgyról, ráadásul a legtöbb esetben a csiszolás is és alapozás is elhagyható. Vízbázisú, környezetbarát, matt vagy selyemfényű felületet biztosít, így régi bútoraid gyorsan és egyszerűen újíthatod fel. Könnyen használható és vissza csiszolható, így a régi, koptatott hatás pár óra alatt megvalósítható.

A krétafestékek tökéletesen illeszkednek a shabby chic stílushoz, lehetővé téve virágminták alkalmazását, a rusztikus stílusú faanyagok kiemelését, környezetbarát módon felújított bútorok festését, a vintage hangulat megteremtését, finom pasztell színek használatát, vagy például az eklektikus dekoratív elemek megjelenítését is.

Mire használhatok krétafestéket?

A krétafesték vízbázisú, könnyen felhasználható festék, ami a legtöbb a legtöbb otthoni tárgy festésére felhasználható. Fából készült bútoraidat, kerti faházad, beton, tégla és egy tárgyak dekorációjára is alkalmas. Selyem-matt felülete tökéletes alapot biztosít a kreatív kikapcsolódáshoz, amit még viaszolással vagy lakkozással is fokozhatsz.

Melyiket terméket válaszd?

A webáruházunkban megvásárolható Bondex Garden Colors, egy vízbázisú, pár óra alatt száradó fedőlazúr, amely mind beltéri és mind kültéri használatra kiváló. Zselés állaga révén egyszerűen használni anélkül, hogy csepegne. A selyem-matt, lágy pasztell színek nem csak fokozzák a fa természetes szépségét, hanem meg is óvja azt az időjárás viszontagságaitól, miközben UV-védelmet is nyújt a festett felületeknek. Ha fémfelületeken dolgozol, akkor korróziógátló alapozót kell használnod először, hogy megóvd a felületet a korróziótól. Tégla és beton esetében pedig a Héra Falfix mélyalapozó a megfelelő választás. Ha egy korábban már kezelt felületet szeretnél megújítani, akkor először távolítsd el a laza részeket, és utána egy alapos csiszolással készítsd elő a további lépésekhez.

Miért a Bondex Garden Colors?

 

  • A legtöbb esetben elfelejtheted a csiszolást és alapozást

  • Bármilyen felületen használhatod: fa, fém, valamint kisebb beton és téglafelületek dekorációs célú festéséhez is alkalmas

  • Könnyedén felhasználható, így a kezdőknek is tökéletes választás.

  • Selyem-matt hatás: ideális vintage és rusztikus hangulatú terekhez.

  • Kültéren lakkozás nélkül is időjárásálló

A Krétafesték használata

A krétafesték használata gyerekjáték. Keverd fel, és már festhetsz is. Nincs szükség bonyolult előkészületekre, csak arra figyelj hogy ha a felület koszos vagy zsíros, tisztítsd meg vízzel. A krétafesték sűrű, így inkább több vékony rétegben dolgozz vele. A száradás után dönthetsz a waxolás vagy vizes lakkozás mellett, attól függően, milyen végeredményre vágysz.

 

Shabby chic, vintage és rusztikus hangulatú terek

A shabby chic stílus igazán közel áll a vintage és rusztikus világhoz, hiszen ezek a stílusok gyakran összemosódnak és egymásra épülnek, könnyű őket összetéveszteni. De ha jobban beleásod magad a részletekbe, láthatod a finom különbségeket!

Amikor a shabby chic és a vintage kerül szóba, sok közös vonást találsz, de mégsem ugyanazok. A shabby chicben az elegancia keveredik egy kis kopottsággal, és erősen érezhető benne a francia vidéki stílus hangulata. Fő színei a fehér és a halvány pasztellszínek, árasztva a romantikát és a nőiességet.

A vintage stílus: változatos, játékos és merész

A vintage viszont sokkal változatosabb és egy kicsit rendezetlenebb, ami azt jelenti, hogy többféle elemet tud magába foglalni. Jellemző rá a virágminta, a játékosság, és a régi, vagy úgy tűnő bútorok és kiegészítők merész keveréke. A bútorok általában régiek és kopottak, de a színek inkább visszafogottak, főleg fehér, barna és halvány pasztellek, míg a lakástextíliák színesek és mintásak.

A rusztikus stílus: Természetesség és otthonosság

Ami a rusztikus stílust illeti, a legfontosabb jellemzője a természetesség. Itt a tömörfából készült bútorok, a természetes anyagok, mint a natúr textíliák, a tégla, mészkő vagy fa burkolatok, valamint a földies és pasztellszínek dominálnak. A rusztikus berendezési tárgyak közel állnak a természethez, egyszerűek, melegséget és otthonosságot árasztanak, még ha kovácsoltvasból készültek is.

A shabby chic varázsa: Elegáns, nosztalgikus és romantikus

A "shabby" kifejezés a kopottságra és elhasználódásra utal, míg a "chic" az eleganciát és a stílusosságot jelöli. Elsőre ellentmondásosnak tűnhet a kettő társítása, de lenyűgöző végeredményt hoz létre. A shabby chic stílust az ilyen elegáns, visszafogott, nosztalgikus és természetközeli jegyek teszik különlegessé. A rusztikussal szemben itt az egyedi formák és textúrák, valamint az időtálló elegancia és a letisztult életérzés a megkülönböztető jegy, ami minden shabby chic stílusban berendezett helyiséget romantikussá varázsol. Ez a stílus tökéletes egyensúlyt teremt a divatos és az elegáns, a friss és a hagyományos, az egyszerű és az összetett között. Bár régi, kopott darabokra épül, friss és trendi lakberendezési irányzatként tündököl.

 

A krétafestés alapjai – Íme, hogyan kezdj hozzá!

Kövesd az alábbi tanácsokat, és máris jó úton jársz a festési projekt sikeres megvalósításához. Kezdődjön hát a munka, elmondom, hogyan fogj hozzá!

Először is, nézd meg alaposan a festendő felület állapotát!

A leváló régi festékrétegeket mindenképpen távolítsd el, ehhez csiszolópapírt használhatsz. Ha ezt nem tennéd meg, az új festék sem tapadna meg rendesen. Az egyenetlenségeket szintén csiszolással és fatapasszal tudod kiküszöbölni.

Csiszolás – igen vagy nem?

A festés egyik nagy dilemmája. Néhányan minden festéktípushoz javasolják a csiszolást vagy legalább egy minimális felület érdesítést. Ha a bútor vagy a egyéb felújítandó tárgy jó állapotban van, a krétafesték esetén nem szükséges csiszolni. Persze, ha a bútor nagyon régi vagy koszos, érdemes lehet, mivel így a legjobban elő tudod készíteni a felületet.

Alapos tisztítás

Csiszolás után, vagy akár helyette, a felületet alaposan mosd le mosogatószeres vízzel, majd öblítsd le tiszta vízzel. Nagyon fontos, hogy a felület por- és zsírmentes, teljesen száraz legyen. Kerüld a durva zsíroldókat, mert azok kárt tehetnek a felületben. Bútorfestés előtt érdemes még áttörölni denaturált szeszbe mártott ronggyal, hogy minden szennyeződést eltávolíts. A tartós eredmény elérése érdekében kulcsfontosságú a felület alapos tisztítása.

Alapozás szükségessége

Krétafestékkel dolgozva nem muszáj alapoznod, mivel a festék annyira jól tapad, hogy az önmagában is kiválthat egy alapozó réteget.

Festésre fel!

A festést vékony rétegekben végezd, így érheted el a legtartósabb végeredményt. Krétafestékkel, ha rusztikus hatást szeretnél, akkor összevissza húzogathatod az ecsetet, erre remek a körecset. Laposecsettel pedig azoknak ajánlott, akik sima felületet szeretnének elérni, ekkor szálirányban dolgozz.

 

Krétafesték: Alkoss bátran és egyszerűen!

A krétafesték a DIY projektjeid legjobb barátja lesz. Könnyű kezelhetősége és sokoldalúsága miatt remekül alkalmazkodik bútorok, falak és más dekorációs elemek átalakításához. Próbáld ki te is, és élvezd az alkotás örömét krétafestékkel!

Tartalomhoz tartozó címkék: Krétafesték
Az oldal tetejére