Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Frissítsd fel a kerítésed a nyárra!

Frissítsd fel a kerítésed a nyárra!

A nyár beköszöntével ideje előkészíteni a házunkat, nyaralónkat a szezonra. Az első dolog, ami a vendégek figyelmét megragadja, az a kerítés, ezért fontos, hogy jó benyomást keltsen. Ezzel a blogbejegyzéssel egy útmutatót szeretnénk adni a kerítés felújításához, legyen szó fa vagy fém kerítésről. Bemutatjuk a legjobb tippeket és trükköket a kerítésfesték használatával kapcsolatban, hogy a kerítésed hosszú éveken át megőrizze szépségét és épségét.

Kerítésfesték fa és fém felületekre: A legjobb tippek és trükkök

A kerítésfesték nemcsak otthonunk megjelenése szempontjából kulcsfontosságú, hanem a fa és fémfelületek védelmében és megőrzésében is. A megfelelő festék kiválasztása és alkalmazása hosszú távon megóvja a kerítést az időjárás viszontagságaitól és a korróziótól.

A kerítésfesték használata: Alapvető ismeretek

A piacon számos kerítésfesték kapható fémre és fára egyaránt, amelyek közül érdemes a kerítés anyagának megfelelőt választani. A fém felületekehez általában oldószeres alapú korróziógátló alapozót, (Trinát Korróziógátló Alapozót vagy Dunaplaszt Primer alapozó) és zománcfestéket (Trinát Magasfényű zománc, Trinát Aqua uniTOP) ajánlunk.

A fa kerítésekhez leginkább vékony lazúrok (Lazurán Rapid, Remmers GW-310) vagy időjárásálló fedőfestékek, fedőlazúrok használhatók (Remmers Deckfarbe fedőfesték, Factor Pergola fedőlazúr).

Egy tartós kerítésfesték hosszú távon ellenáll az időjárás viszontagságainak és nem igényel gyakori karbantartást. Előnyei közé tartozik a hosszú élettartam, a jó fedőképesség és a korrózióállóság. Hátránya, hogy általában drágábbak mint olcsó árfekvésű "kannás lazúrok".

Hogyan fogj hozzá a fából készült kerítés festésekor?

 1. Tisztítás: Festés előtt kezd a kerítés alapos megtisztításával. Távolítsd el a szennyeződéseket, a mohaszedést és a pókhálókat egy kemény sörtéjű kefével és vízzel. Ha szükséges, használhatsz mosószert is. Kiváló termék az elszürkült fafelületek felújítására a Sadolin Fresh Fehérítő és Felújító és a Remmers Holz-Entgrauer Speciális tisztító és szürkülés eltávolító termékünk.

 2. Javítás: Ellenőrizd a kerítést sérülésekre, és javítsd meg a törött deszkákat vagy léceket. Ha szükséges, cseréld ki a rozsdás szögeket és csavarokat.

 3. Csiszolás: Csiszold le a fa felületét csiszolópapírral, hogy eltávolítsd a laza festéket és a egyenetlenségeket.

 4. Festés: Vidd fel a festéket két rétegben, hagyd megszáradni az egyes rétegek között. Fa felületek esetén a Lazurán 3 az 1-ben vékonylazúrt és a Remmers vékonylazúrokat ajánljuk. Amennyiben fontos a kedvező ár és a gyors száradási idő, a Lazurán Aqua Rapid a legjobb választás. Fém felületek esetén, a korróziógátló alapozóval festett vas és acélfelületet átfesthető bármilyen zománcfesték vagy időjárásálló fedőfesték használatával.

MIt tegyünk egy rozsdás fém kerítés felújítása során?

A fém kerítés festése során fontos, a vas- és acélfelület megfelelő előkészítése. Az fém és acél felületeken alkalmazott festéknek ellenállónak kell lennie a korrózióval és az időjárás viszontagságaival szemben.

 1. Tisztítás: Távolítsd el a szennyeződéseket, a rozsdát és a festékleválást drótkefével vagy csiszolópapírral. A régi bevonatot Supralux Festéklemaróval vagy Remmers AGE Festéklemaróval távolíthatod el. A festéklemarók használata közben fokozottan ügyelj a biztonságra! A rozsdás felületek előkészítése során a rozsdamarók hatékonyan eltávolítják a rozsdát. A rozsdamaró használatát követően a fém felületeinket zsírtalanítsuk!

 2. Alapozás: A kerítésfesték felhordására előtt érdemes előzetesen egy korróziógátló alapozót alkalmazni, amely megóvja a kerítést a korróziótól és javítja a festék tapadását. Alkalmazzuk Trinát Korróziógátló alapozót vagy Dunaplaszt Primer alapozót korrodált, rozsdás fémfelületek esetén.

 3. Festés: Vidd fel a festéket két rétegben, hagyd megszáradni az egyes rétegek között. Válasszuk ki a megfelelő terméket a kerítés anyagának megfelelően. Amennyiben fém kerítést festünk, a Trinát Zománcfestékeket és az alapozó és fedőfesték egyaránt tartalmazó Trinát uniTOP Aqua, a kedvező árú Trikolor Kertésfestéket vagy Dunaplaszt Kerítésfestéket ajánljuk.

Mi a különbség egy lazúr és egy zománcfesték vagy fedőfesték között?

Dönthetsz a természetesebb megjelenés mellett vagy választhatsz olyan színárnyalatokat, amelyek kiegészítik otthonod stílusát. A Borsodfesték webáruházában mindkét lehetőséget megtalálod!

Természetesebb megjelenéshez vékony-lazúrt válassz, amely kiemeli a fa erezetét, és megvédi a víz behatolásától és az UV sugárzástól. Színtelen és színes lazúrok is kaphatók, például tölgy, mahagóni vagy dió árnyalatokban.

 • A vékonylazúrt a fa erezetének irányában vidd fel két rétegben, a száradási időket betartva. Az egyes rétegek között finom csiszolópapírral csiszold le a "felszőrösödött" részeket.

Ha színes bevonatokat kedvelsz, vagy le szeretnéd fedni a fa erezetét: Használj zománcfestéket vagy fedőlazúrt. Több színárnyalatban kapható, gyorsan szárad, jól terül, és magasfényű, selyemfényű vagy matt felületet is adhatsz vele a fának. Népszerű termékünk a Trinát Aqua uniTOP gyorsán száradó alapozó és fedőfesték, amely védi a fát az időjárás hatásaitól és gyermekjátékok festéséhez is használható.

Alapozó és fedőfesték egyben: Trikolor kerítésfesték, Trinát Aqua uniTOP és Dunaplast Multifunkciós Kerítésfesték

A Trikolor kerítésfesték és a Dunaplaszt Kerítésfesték olyan termékek, amely egyben alapozóként is szolgál, így egyszerűsíti a festési folyamatot. Használatuk során egy selyemfényű bevonat keletkezik, amely esztétikus megjelenést és tartós védelmet biztosít a kerítés számára. A Trikolor selyemfényű kerítésfesték előnyei és alkalmazási területei a következők:

 • Egyszerű alkalmazás: a festék és alapozó egyben történő használata időt és energiát takarít meg.

 • Tartós védelem: a multifunkciós bevonat ellenáll az időjárás viszontagságainak és a korróziónak.

 • Alkalmazási területek: fém- és fakerítésekre egyaránt használható.

Trinát Special multiTOP 9in1: szinte minden felületre!

Ha egy sokoldalú, könnyen használható és tartós festéket keresel, a Trinát Special multiTOP 9in1 a tökéletes választás. A Trinát Special multiTOP 9in1 egy sokoldalú vizes bázisú festék, amely alapozóként és fedőfesték is használható, bel- és kültéren egyaránt. Kiválóan tapad számos felülethez, beleértve a fémet, réz és alumínium felületeket, a fát, a műanyagot, a csempét és a téglát. Gyorsan szárad, kiválóan fed és ellenáll az időjárás viszontagságainak.

Az oldal tetejére