Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Falfestés minták hálószobába

Falfestés minták hálószobába

Falfestés minták hálószobába is alkalmazhatók! A jól megválasztott falminták és színek segíthetnek relaxálni. Tudj meg többet cikkünkből!

Unod már a hagyományos hálószobastílusokat, de kevésnek érzed pusztán egy élénk vagy merészebb árnyalat alkalmazását vagy a mennyezetszínnel való trükközést és többre vágysz? Neked találták ki a falmintákkal való játékot, hiszen ehhez nagy mértékű kreativitás szükséges és bátorság is, mivel alapjaiban változtatja különlegessé a teret. Egy-egy jól megválasztott minta falra, díszítő festés vagy szín segíthet ellazulni és relaxálni is családod tagjainak vagy vendégeidnek, legyen szó nappalid otthonosabbá tételéről, vagy épp hálószobádról, ahol akár hamarabb álomba is szenderülhetsz általuk.

Hálószoba falszínek bátrabban

Az ember nyugalmas álmát a hálószoba és az ágynemű színe is befolyásolja, azonban tévhit, hogy visszafogottan kellene bánnunk hálószobánk színvilágával a pihentető éjszakákért. Az árnyalatok játékának terápiás jellegét manapság már kutatják is, így gyakorlati tapasztalatokkal is alátámasztható.Az olyan színek, mint a zöld vagy a kék például kifejezetten nyugtatólag hatnak az emberi idegrendszerre, biztonságot sugallnak, ettől könnyebben kerülünk elalvásra képes állapotba. Ezzel ellentétben a vörös pezsgő árnyalata inkább aktivitásra ingerel, ami a nyugodt alvásnak kifejezetten rosszat tesz, de hasonlóan kerülendők lehetnek az olyan konzervatívnak hitt színek is, mint a szürke vagy mélyebb barnák, fényes-bársonyos színek, mivel rosszkedvet okozhat az élénkség hiányaként. Előfordulhat azonban olyan is, ami jót tesz a pihenésnek, azonban könnyebben sarkall nyugtalanságra: ide tartoznak az élénk sárga tónusok, amiket inkább olyan helyekre javaslunk, ahol több energiát mozgósít az ember.

Egyedi minták a hálóba, amik segítik a pihentető alvást

A finom vonalvezetés és egyszerű minták nyugalmat és kiegyensúlyozottságot sugallnak, mely a pihenés szentélyében, a hálószobánkban is szem előtt tartandó szempont a belső interior kialakításakor. Nem tudod, mi lenne igazán hozzád illő? Inspirálódj velünk a következő tippekkel, és meríts ihletet az akár saját kezűleg is megalkotható falfestés dizájnokból és kreatív ötletekből!

Ragasztószalagos megoldások

Az egyik legelterjedtebb módszer, a ragasztószalagos festés, mely során csíkokkal borítjuk be falfelületünket akár szimmetrikusan, akár aszimmetrikusan, majd a felület festékkel való beborítását követően eltávolítjuk azokat, ezzel egy egybefüggő, arányos és rendkívül precíz, egyenes vonalazású hatást elérve.

Festősablonok bevetése

Megijeszt a ragasztószalagokkal való festés? Egyedi mintákat szerencsére nem csak ezek segítségével varázsolhatsz otthonod falára, a kevésbé tapasztaltaknak tökéletes megoldásként szolgálhat a stencilek, vagy hivatalos nevükön szólítva festősablonok alkalmazása. Ezek a sablonok olyan speciális műanyag fóliából vannak, mellyel falra és bútorra egyaránt festhetsz különféle mintákat anélkül, hogy aggódnod kellene pontatlanságok, szabálytalan vonalvezetésű ecsethasználat vagy túlfolyás miatt. Manapság már a csillagtól a háromszögen át a koronáig mindent megtalálsz, így a kiválasztott álomárnyalataid mintákkal kombinálva egészen különlegessé teheted, és akár össze is hangolhatod bútoraiddal, lakásod kiegészítőivel. Az igazán bátrak akár egyedi sablonnal is készíthetnek díszítő festést, ahol mi magunk vágunk ki esetleg kartonból vagy műanyagból mintát, aminek kivágott területeit aztán a falra helyezve lefesthetünk kisebb hengerel, ecsettel, vagy színezhetünk be pamacsoló technikával, mellyel biztosan nem kerül festék a sablon alá. 

Szabadkezes festés

Szabad kézzel már a festésben jártasabb, vagy bevállalósabb alkotók próbálkoznak inkább, habár a legegyszerűbben elkészíthető csináld magad minták így készülnek. Lényege, hogy bármilyen szabálytalan vonalat, ívet felfesthetünk, mértéke, erőssége, mennyisége teljesen ránk van bízva. Előnye, hogy akár több színt is alkalmazhatunk, sőt, kimondottan elegánsabbá is válik, ha a fal eredeti színétől pár árnyalattal eltérőt vagy a használt kiegészítőink színét csempésszük a mintákba. Javasolt fokozatosan és kisebb lépésekben a fal megmunkálásának esni, néha távolabbról is megtekinteni, mivel így elkerülhetjük a gyakorlatlanságból fakadó hibákat, és könnyebben kiszúrjuk az esetlegesen kialakuló hézagokat is. 

Nézzen szét készre kevert színes beltéri falfestékeink közt!

Tartalomhoz tartozó címkék: Színes falfesték
Az oldal tetejére