Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 

A penész elleni festék megelőzi a csúnya foltok kialakulását ©2023

Ha a penészedés esetén nem csak a magas páratartalom, hanem a hőhíd is ludas, akkor nem elegendő átfestened az érintett felületeket. Amennyiben nem szünteted meg a kiváltó okot, úgy a jövőben is problémát fognak jelenteni a fel-felbukkanó foltok.

Milyen környezetben érzi jól magát a penészgomba?

Azért fontos, hogy pontos képet kapj az ideális penészhelyről, mert így megakadályozhatod annak létrejöttét. A nedves felületek kiváló életteret biztosítanak a penészgombáknak. A magas páratartalom előbb-utóbb lecsapódik, elsősorban a hideg felületeken. Az ablakok mellett vagy éppen a szekrény mögött elterülő pacnik csak egy ideig maradnak néptelenek. A penésztelepek észrevétlenül beszivárognak a nedves felületekre és benépesítik azokat. Innentől kezdve valószínűleg ismerős a helyzet.

A penész elleni festék közbenjárásával hatékonyan szállhatsz szembe a betolakodókkal és széppé, tisztává varázsolhatod az előzőleg penészektől túlzsúfolt felületeket.

A penészgátló falfestékek és a megelőzés

Ha nem szeretnéd, hogy újra kialakuljon a probléma, akkor jobb, ha gondoskodsz az optimális környezet fenntartásáról. A páratartalom gyakori szellőztetéssel kordában tartható, de használhatóak páramentesítő készülék is. Te magad is hozzájárulhatsz az egyensúlyi páraállapot megteremtéséhez.

penészgátló falfestékekkel és adalékokkal pedig felteheti az i-re a pontot és tartósan búcsút inthetsz a penésznek.

Az oldal tetejére