Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

VALMOR Air Flow Beltéri Hőtükör (0,25 L) és Air Flow fehér falfesték (0,75 L) -FestékBázis

Válassz falfesték színt!information_mark
 
Válassz kiszerelést!information_mark
1 liter
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: 10 napon belüli szállítás
Cikkszám: 0003CG
Gyártó: Festék Bázis
Vonalkód: 5999558568030
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:

A VALMOR - AIR FLOW - Kenhető Hőtükör és festék egy mikroméretű kerámia gömböket tartalmazó, speciális összetételű festék. A kerámia gömbök belsejében vákuum van, amely a legjobb hővezetést gátló közeg.

A hősugárzást kiválóan visszatükrözi, így csökkenti a fal hideg sugárzását, és növeli a fal belső hőmérsékletét.

A részleteket olvasd el a "LEIRÁS ÉS PARAMÉTEREK" fülön lejjebb!

Ez a kiszerelés kb. 3 m2 felület kezelésére elegendő 3 mm vastagon.

Leírás és Paraméterek

VALMOR - AIR FLOW - Kenhető Hőtükör és festék Felhasználható célzott felületekre, pl. hőhidak utólagos kezelésére és a teljes épület belső és külső hővédelmére egyaránt.

 

Alkalmazható radiátorok mögötti felületeken, nyílászárók áthidalóinál, sarkoknál, koszorúk mentén, pincefödémeknél, padlózat és falazat csatlakozásánál és mindenhol, ahol úgy érezzük, hogy „húz” a fal. (sugározza a hideget).

 

A mikro-kerámia gömbös technológia "hőszigetelő festék"-ként elhíresült hőtechnikai megoldás, de a valóságban ilyen vékony rétegben semmilyen anyag nem tud úgy hőszigetelni, hogy annak a pénztárcánkon is látható eredménye legyen.

 

Egészen más módon tudja kifejteni előnyös tulajdonságait.

 

Ezt az anyagot az űrtechnológiában használták először, az űrrepülőgépek hővédelmére szolgált.  A mikro-kerámiagömbös anyagok a hősugárzás fizikai jelenségének tudnak ellenállni. Visszatükrözik a sugárzó hő jelentős részét, így kevesebb hőveszteség keletkezik pl. a radiátor mögötti falfelületen. Másik előnye, hogy használatával növekedik a kezelt fal felületi hőmérséklete, így jelentősen csökken a páralecsapódás veszélye, sokkal nehezebben alakul ki penészesedés a felületen.

 

A VALMOR - AIR FLOW - Kenhető Hőtükör és festék, 2 Komponensből álló együttes.

 

Az A komponens a VALMOR - AIR FLOW - Lélegző Beltéri Falfesték. Ebből lesz a VALMOR - AIR FLOW - Hőtükör-Festék háromnegyed része, ezért van belőle 0,75 liter ebben a csomagban. B komponens pedig a VALMOR - AIR FLOW - Hőtükör, a csomagban 0,25 literes kiszerelésével. A két komponens összekeverve festékként könnyen felhordhatóvá válik.

 

Ez a keverék kb. 3 m2 felület befestésére elegendő, ami 3-4 radiátor mögötti felületnek felel meg.

 

Ha nagyobb felületen szeretnénk használni, akkor a VALMOR - AIR FLOW - Hőtükör 1,7 literes vagy 3,4 literes kiszerelését kell megvásárolni, és hozzá a VALMOR - AIR FLOW - Beltéri falfesték fehér 5 literes vagy 10 literes kiszerelését. A keveréket mindig 3 rész VALMOR - AIR FLOW - Beltéri falfesték fehér komponensnek és 1 rész VALMOR - AIR FLOW - Hőtükör komponensnek kell alkotnia.

 

Ha nagyobb hatékonyságot szeretnénk elérni, akkor meg kell vásárolni a VALMOR - AIR FLOW - Hőtükör 1,7 literes vagy 3,4 literes kiszerelését, és vékony rétegben fel kell kenni (glettelni) a falra kb. 1,5 mm vastagságban. Ha így járunk el, akkor az 1,7 literes kiszerelés kb. 2,5 m2 felületre, a 3,4 literes pedig 5 m2-re lesz elegendő. Ezután a felületet befesthetjük a VALMOR - AIR FLOW - Beltéri falfesték fehér termékkel.

extra_infok A képernyőn megjelenő színek a valóságtól eltérhetnek.
Kiszerelések 0,75l A + 0,25l B ajándék keverő vödörrel
Szín Fehér
Színezés Kötőanyag nélküli kézi és gépi színező tintákkal, 3-5 % mennyiséggel
Kiadósság A+B 0,3 mm esetén 1 liter/3 m2
Száradási és átvonhatósági idő (25 °C–on) 8 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Felhasználás módja

A felület előkészítése

Új építésű, vakolt falak esetén, a 28 nap kötési idő letelte után simítsuk le a felületet. Régebben már felületkezelt falak esetében a laza, pergő részeket távolítsuk el, az olajos, zsíros, penészes szennyeződéseket tisztítsuk le! Rendszeres vizesedési problémával küzdő falazatoknál, a régi vakolatot távolítsuk el maradéktalanul, majd vakoljuk újra páraáteresztő alapvakolattal úgy, hogy ne használjon simításhoz glettelő anyagot.

Alapozáshoz minden esetben használja a VALMOR Air Flow lélegző alapozó 1:1 arányban vízzel higított elegyét. A festési munkálatok megkezdése előtt javasolt a próbafestés elvégzése.

Felhasználás

A VALMOR - AIR FLOW - Hőtükör-Festék két komponensének összekeverése után a festést kizárólag Beltérben csak +10 °C felett végezzük!

A felhordást végezhetjük ecsettel, hengerrel vagy szórással.

Használat előtt a két komponenst alaposan keverjük össze, hígításképpen maximum 5%-ban vizet adhatunk hozzá. (túlhígítás esetén a rendszer felhasználhatatlan lesz, mivel a vákuum gömbök felúsznak a festék tetejére) Gépi keverés csak alacsony fordulatszámon történhet, mert különben sérülhetnek a kerámia gömbök. Az első réteg felvitele után hagyjuk azt átszáradni, majd a 2. illetve 3. réteg felhordását víz hozzáadása nélkül végezzük. A festéket minden réteg felhordása előtt keverjük át!

A festék keverék 0,1mm nagyságú kerámia gömböcskéi miatt az első réteg felhordásakor dorozsmásabb (rücskösebb) felületet kaphatunk.

Figyelem! Csiszolni TILOS! Elvesztheti a hatékonyságát a bevonat.

1 liter festéket összeségében 3 négyzetméternyi felületre hordjunk fel és az így kapott bevonat vastagsága kb 0,3 mm lesz.

Vastagabb réteg esetén a bevonat hatékonysága növekszik! A megadott keverési arány „A” komponens mennyiségét csökkentve a hatékonyság arányosan növekszik! A termék felhasználásának megkezdése előtt, kérjük, töltse le a Műszaki és Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére