Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

Thermotek Kolor Szilikon Vékonyvakolat Kapart 1,5 MM 25 KG -Trilak

Válassz szemcseméretet!
1.5 mm
Válaszd ki a kültéri festék színét!
 
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: 7 napon belüli szállítás
Cikkszám: 000A99
Egységár: 1.319,60 Ft/KG
Gyártó: Trilak
Vonalkód: 5996281055684
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:

Kapart vagy dörzsölt struktúrájú, különböző szemcseméretben gyártott, színkeverőgéppel színezhető vékonyvakolat. Kötőanyaga szilikongyanta és módosított akrilát diszperzió.

  • Hidrofóbizált
  • Vízlepergető
  • Öntisztuló felület, algásodás és gombásodás ellen védett
  • Rugalmas
  • Mechanikailag fokozottan ellenálló

Leírás és Paraméterek

Szilikon kötőanyagú, kapart vagy dörzsölt struktúrájú vékonyvakolat

Elérhető kiszerelés  25 kg

Alkalmazási terület   A homlokzati hőszigetelő rendszerek (Thermotek) vagy más vakolt felületek befejező díszítő vékonyvakolata. Kiemelt rugalmassága lévén különösen ajánlott új épületek, illetve meglévő homlokzati hőszigetelő rendszerek újraszínezésére a megfelelő felületképzés után

Színek száma/színezhetőség   Színkeverőgépen a Thermotek Kolor szilikon vékonyvakolat több ezer színben színezhető

Külső megjelenés   Megfelelő struktúrájó és szemcseméretű, matt, esztétikus felületű

Anyagszükséglet/kiadósság

Kapart struktúra:

1,5 mm szemcseméret: 2,5 kg/m²

Dörzsölt struktúra: 

2mm szemcseméret: 2,7 kg/m²

Felhordás módja   A felületre szemcsevastagságban rozsdamentes acél simítóval kell felhúzni, majd rövid várakozás után műanyag simítóval kell a kívánt struktúrát kialakítani

Rétegszám   1 réteg

Száradási idő   24 óra

Hígíthatóság   A Thermotek Kolor szilikon vékonyvakolat felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Szükség esetén max. 1% vizet lehet adagolni

Kiszerelés 25 kg
Felhordás A felületre szemcsevastagságban rozsdamentes acél simítóval kell felhúzni, majd rövid várakozás után műanyag simítóval kell a kívánt struktúrát kialakítani.
Anyagszükséglet Kapart struktúra:1,5 mm szemcseméret:2,5 kg/ m²
Dörzsölt struktúra 2,0 mm szemcseméret:2,7 kg/m²
Rétegszám 1
Száradási idő 24 óra

Felhasználás

Az alkalmazás feltételei:

 

Vakolt alapfelületek:

A bevonandó felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A vakolat minősége legyen min. vH 10. Homlokzati felületek glettelését nem javasoljuk, mivel a glettanyagok hosszú távú tartóssága homlokzatfelületeken kétséges.

 

Régi, már diszperziós festékkel festett felületek:

Portalanítsuk a felületet, távolítsuk el a porló, leváló felületrészeket, javítsuk ki az esetlegesen meghibásodott vakolatot lehetőleg a vakolat anyagával azonos anyaggal, majd a régi bevonat szívóképességének megfelelően alapozzunk THERMOTEK kolor szilikon vékonyvakolat alapozóval.

 

Homlokzati hőszigetelő rendszer záró bevonataként:

A THEMOTEK kolor szilikon vékonyvakolatot felhasználás előtt lassú fordulatú keverővel fel kell keverni. Kb. 5 perc pihentetés után rozsdamentes acélsimítóval lehet felhordani az vakolatot. A felhordott vakolatot még száradása előtt, nedves állapotban PVC-ből készült simító segítségével körkörös irányba kell eldörzsölni. Rusztikusabb struktúra elérése érdekében használjon polisztirol vagy parafa simítót a dörzsöléshez. Egyenletesen, folyamatosan dolgozzunk, ne adjunk hozzá semmilyen más anyagot illetve szerszámra ragadt finom anyagfelesleget ne dobjuk vissza a vödörbe, mert az minőségromlást, foltosodást, illetve eltérő struktúrát eredményezhet! Az előírások betartásával igen esztétikus megjelenésű, szemcsés szerkezetű felületet nyerhetünk. A THEMOTEK kolor szilikon vékonyvakolat +8℃-tól +25℃-ig terjedő környezeti hőmérséklet (levegő- és tárgyhőmérséklet) mellett hordható fel. Tűző napon nem szabad a felhordást végezni, mert a gyorsabb száradás esetenként rosszabb tapadáshoz vezethet. Ugyancsak nem célszerű erősen borult vagy rendkívül párás időben végezni a felhordást. Az egybefüggő, egyszerre látszó felületekre célszerű azonos gyártási dátumú terméket felhasználni. Minden esetben javasolt a színhelyesség ellenőrzése.

 

Megjegyzés:

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és a felülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni. A megfelelő tartósság és védelem eléréséhez a felületre szükséges a fentebb megadott anyagmennyiséget felhordani. Továbbá, a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. A termék alkalmazási tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatják a felhasználás körülményei és az alapfelület minősége. A javasolttól eltérő alkalmazásból, a festék szakmai ismeretek hiányából adódó hibákért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

 

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5℃ alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

A terméket +5℃ és +30℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Baumit SpeedTop Star - 400 ML

8 napon belüli szállítás
8.390 Ft

Baumit SpeedTop 250 ML

8 napon belüli szállítás
6.290 Ft

Rólunk mondták

Az oldal tetejére