Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 

Thermotek Kolor Szilikát Vékonyvakolat Kapart 1,5 MM 25 KG -Trilak

Válassz szemcseméretet!
1.5 mm
Válaszd ki a kültéri festék színét!
 
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: 7 napon belüli szállítás
Cikkszám: 000A9A
Egységár: 1.099,60 Ft/Kg
Gyártó: Trilak
Vonalkód: 5996281055462
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:

Kapart vagy dörzsölt struktúrájú, különböző szemcseméretben gyártott, színkeverőgéppel színezhető vékonyvakolat. Kötőanyaga kálivízüveg.

  • Hidrofóbizált
  • Vízlepergető
  • Öntisztuló felület, algásodás és gombásodás ellen védett
  • Rugalmas
  • Mechanikailag fokozottan ellenálló

Leírás és Paraméterek

Kálivízüveg kötőanyagú, kapart vagy dörzsölt struktúrájú vékonyvakolat

Elérhető kiszerelés  25 kg

Alkalmazási terület   Homlokzati hőszigetelő rendszerek (Theromtek), ásványi bázisú vakolatrendszerek, valamint felújító vakolat befejező díszítő vékonyvakolata

Színek száma/színezhetőség   Színkeverőgépen a Thermotek Kolor szilikát vékonyvakolat több ezer színben színezhető

Külső megjelenés   Megfelelő struktúrájú és szemcseméretű, matt, esztétikus felületű

Anyagszükséglet/kiadósság

Kapart struktúra:

1,5 mm szemcseméret: 2,5 kg/m²

Dörzsölt struktúra:

2,0 mm szemcseméret: 2,7 kg/m²

Felhordás módja   A felületre szemcsevastagságban rozsdamentes acél simítóval kell felhúzni, majd rövid várakozás után műanyag simítóval kell a kívánt struktúrát kialakítani

Rétegszám   1 réteg

Száradási idő   24 óra

Hígíthatóság   A Thermotek Kolor szilikát vékonyvakolat felhasznásra kész állapotban kerül forgalomba. Szükség esetén max. 1% vizet lehet adagolni

Kiszerelés 25 kg
Felhordás A felületre szemcsevastagságban rozsdamentes acél simítóval kell felhúzni, majd rövid várakozás után műanyag simítóval kell a kívánt struktúrát kialakítani.
Anyagszükséglet Kapart struktúra:1,5 mm szemcseméret:2,5 kg/ m²
Dörzsölt struktúra 2,0 mm szemcseméret:2,7 kg/m²
Rétegszám 1
Száradási idő 24 óra

Felhasználás

Az alkalmazás feltételei:

 

Vakolt alapfelületek:

A bevonandó felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani. A vakolat minősége legyen min. vH 10. Homlokzati felületek glettelését nem javasoljuk, mivel a glettanyagok hosszú távú tartóssága homlokzatfelületeken kétséges.

 

Régi, már diszperziós festékkel festett felületek:

Portalanítsuk a felületet, távolítsuk el a porló, leváló felületrészeket, javítsuk ki az esetlegesen meghibásodott vakolatot lehetőleg a vakolat anyagával azonos anyaggal, majd a régi bevonat szívóképességének megfelelően alapozzunk THERMOTEK kolor szilikát vékonyvakolat alapozóval.

 

Homlokzati hőszigetelő rendszer záró bevonataként:

A THERMOTEK kolor szilikát vékonyvakolatot a felhasználása előtt lassú fordulatú keverővel fel kell keverni. Kb. 5 perc pihentetés után rozsdamentes acélsimítóval lehet felhordani az vakolatot. A felhordott vakolatot még megszáradás előtt, nedves állapotban PVC-ből készült simítóval körkörös irányban kell eldörzsölni. Rusztikusabb struktúra elérése érdekében használjon polisztirol vagy parafa simítót a dörzsöléshez. Egyenletesen, folyamatosan dolgozzunk, ne adjunk hozzá semmilyen más anyagot, illetve szerszámra ragadt finom anyagfelesleget ne dobjuk vissza a vödörbe, mert az minőségromlását, foltosodást, illetve eltérő struktúrát eredményezhet! Az előírások betartásával esztétikus megjelenésű, szemcsés szerkezetű felület nyerhet. A THERMOTEK kolor szilikát vékonyvakolat +8℃-tól +25℃-ig terjedő környezeti hőmérséklet (levegő- és tárgyhőmérséklet) mellett hordható fel. Tűző napon nem szabad a felhordást végezni, mert a gyorsabb száradás esetén romlik a vékonyvakolat tapadása, valamint a felület nem lesz esztétikus. Ugyancsak nem célszerű erősen borult, +8℃-nál alacsonyabb hőmérsékletű vagy nagyon párás időben felhordani, mert ilyen időben fokozott a foltosodás veszélye. Az egybefüggő, egyszerre látszó felületekre célszerű azonos gyártási dátumú terméket felhasználni. Minden esetben javasolt a színhelyesség ellenőrzése.

 

Megjegyzés:

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és a felülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni. A megfelelő tartósság és védelem eléréséhez a felületre szükséges a fentebb megadott anyagmennyiséget felhordani. Továbbá, a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. A termék alkalmazási tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatják a felhasználás körülményei és az alapfelület minősége. A javasolttól eltérő alkalmazásból, a festék szakmai ismeretek hiányából adódó hibákért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

 

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5℃ alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

A terméket +5℃ és +30℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Rólunk mondták

Az oldal tetejére