Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 

Sadolin Terrace 0,75 L Fenyő -Akzo

Válassz faápoló színt!
Válassz kiszerelést!information_mark
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: 10 napon belüli szállítás
Cikkszám: 0000R1
Egységár: 8.253,34 Ft/L
Gyártó: AkzoNobel
Vonalkód: 5903525361883
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:
A Sadolin Terrace oldószeres, kültéri fa járófelületek bevonására készült. Vízálló, védi a fát az UV-sugárzással szemben. Mélyen behatol a fába, és a második réteg csúszásgátló bevonatot képez. A Sadolin Terrace könnyen ecsetelhető és jól terül, vízálló, selyemfényű bevonatot ad. Vörösfenyőre nem ajánljuk. Próbafestés elvégzése ajánlott.

Leírás és Paraméterek

Alkalmazási terület: 

A Terrace Kültéri Fapadló lazúr elsősorban kültéri járó fafelületek bevonására javasolt. A készítmény alkalmas korábban nyomás alatt telített faanyag, keményfa vagy előzetesen konzerválószerrel beitatott fa bevonására.

Előnyök:

  • Csúszásgátló hatású
  • Kiemelkedő UV védelem
  • Vízlepergető felületet ad
  • Selyemfényű
  • Könnyen, gyorsan felhordható

extra_infok A képernyőn megjelenő színek a valóságtól eltérhetnek.

Felhasználás

Alkalmazás:

Felület előkészítés:

A fa legyen tiszta és száraz, ne legyen rajta por, szennyeződés, föld, viasz, zsír vagy felületi nedvesség. A faanyag nedvességtartalma ne haladja meg a 18%-ot. Egyes keményfafajták nagy mennyiségű gyantát, latexet vagy olajat tartalmaznak, ezért a keményfák felületét előzőleg töröljük le Supralux H-100-as Szintetikus Hígítóval átnedvesített ronggyal. A fafelületeket ne csiszoljuk túl finomra csiszolópapírral, mivel ez csökkenti az abszorpció mértékét.

  • Előzőleg festett vagy lakkozott faanyag: ha a festék vagy lakk tapadása a felületre nem megfelelő (hámlik vagy pattogzik), akkor a bevonatot teljesen el kell távolítani. Ezután úgy kezeljük, mintha új faanyag lenne.
  • Karbantartás és felújítás: A port, szennyeződést, földet, algát, stb. mosással távolítsuk el. Bármilyen lazán tapadó anyagot kemény kefével (ne használjunk drótkefét) távolítsunk el. Azt a területet, ahol látszódik a csupasz fafelület, Sadolin Base-zel kenjük be. Száradás után a fafelületet vonjuk be egy réteg Sadolin Terrace Fapadló Lazúrral. Ha az időjárás hatására a felület beszürkült, akkor csiszoljuk le az egészet és új faanyagként kezeljük.

Nem alkalmas vörösfenyő, óriástuja vagy ipe faanyagok kezelésére.

 

Felhordás:

A készítményt az erezet irányában hordjuk fel ecsettel vagy festőhengerrel, úgy hogy egy egyenletes, homogén réteget kapjunk. Beltéri lakóhelységekben, lakószobákban történő alkalmazása tilos! Nem alkalmazható, ha túl magas a levegő páratartalma, ha a hőmérséklet +10°C alatti vagy +35°C feletti. 

Az eszközök tisztításához vagy az elcsepegések eltávolításához frissen, Supralux H-100-as Szintetikus Hígító használható.

Száradási idő: kb. 5-8 óra. Átfestéskor legalább 8 órát várjunk az első és második réteg között. Ha harmadik réteg felfestése szükséges, 24 órát várjunk a második és harmadik réteg között. Ügyeljen arra, hogy két réteg felvitele között három hónapnál hosszabb időtartam ne teljen el! A bütüfákat a telítésig kell kezelni!

Átlagos védelem: 2x Sadolin Terrace Kültéri Fapadló Lazúr

Tartós védelem: 1x Sadolin Base, 2 x Sadolin Terrace Kültéri Fapadló Lazúr

Teljes védelem: Nyomás alatt impregnálás 2x Sadolin Terrace Kültéri Fapadló Lazúr

Kiszerelés: 0,75 liter, 2,5 liter

Színválaszték: színtelen, fenyő, teak, zöld

Felhordási módok: ecset, henger

Hígítás: felhasználásra kész, hígítást nem igényel! Szükség esetén Supralux H-100-as Szintetikus Hígító

Eszközök tisztítása: H-100 szintetikus hígítóval

Kiadósság: 1 rétegben

Gyalult felületen

  • 1. réteg: 5-10 m²/liter
  • 2. réteg: 8-15 m²/liter

Gyalulatlan felületen rétegenként:

  • 3-5 m²/liter

Átlagos kiadósság: 8-10 m²/liter

Igénybevétel: kb. 5 nap

Átfesthető: legalább 8 órát várjunk az első és második réteg között. Ha harmadik réteg szükséges, 24 órát várjunk a második és a harmadik réteg között.

Minőségmegőrzési idő: 24 hónap. Fagymentesen tároljuk!

Alkalmazási körülmények: nem alkalmazható, ha túl magas a levegő páratartalma, ha a hőmérséklet +10°C alatti vagy +35°C feletti!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére