Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 
4.990 Ft
Menny.:db

Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer 0,75 L -Trilak

Válassz lazúr színt!information_mark
Színtelen
Válassz kiszerelést!information_mark
4.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 000A8L
Egységár: 6.653,33 Ft/L
Gyártó: Trilak
Vonalkód: 5996281027353
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:

Kiválóan alkalmas a kültéri faszerkezetek védelmére megszüntető és megelőző céllal is. Megmunkált vagy kéreg- és háncsmentes, egészséges, légszáraz faanyagoknak (nyílászáró szerkezetek, kerti bútorok stb.) kékpenésszel, farontó gombákkal (könnyező házigomba, fenyő lemezestapló, pincegomba, házi kéreggomba, elszíneződést okozó gombák stb.) és rovarokkal szembeni védelmére szolgál. A faanyag rostjai közé mélyen beszívódik, azokon erősen megtapad. Használatát kültéri, vagy nedvességnek kitett helyeken ajánljuk. Nem képez fedő bevonatot. A fa rostjai közé mélyen beszívódik, és ott megtapadva fejti ki hatását.

Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

  • Kékgomba elleni védelem
  • Megelőző és megszüntető védelemet nyújt
  • A faanyag rostjai közé mélyen beszívódik, azokon erősen megtapad

Leírás és Paraméterek

Biocid tartalmú, oldószeres faanyagvédő

 

Elérhető kiszerelés 0,75 l; 2,5 l és 5 l

Alkalmazási terület Kültéri használatra

Külső megjelenés Áttetsző, a fa felületébe mélyen beszívódó

Anyagszükséglet / kiadósság 3-5 m²/l

Felhordás módja Ecsettel vagy mártással

Rétegszám 2 réteg

Száradási idő 1 óra alatt porszáraz. Átfesthetőségi idő: 1 óra után átfesthető +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett. A réteg teljes átszáradása, a védelem kialakulása 72 óra múlva következik be. 

Hígíthatóság A termék felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítani nem szükséges.

extra_infok A képernyőn megjelenő színek a valóságtól eltérhetnek.
Kiszerelés 0,75 liter, 2,5 liter és 5 liter
Felhordás Ecsettel vagy mártással
Anyagszükséglet 3-5 m²/liter
Rétegszám 2
Száradási idő 1 óra alatt porszáraz. Átfesthetőségi idő:1 óra után átfesthető +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett. A réteg teljes átszáradása, a védelem kialakulása 72 óra múlva következik be.

Felhasználás

Felületek előkészítése:

A termék már lakkozott, festett fafelületen közvetlenül nem alkalmazható, csak a bevonat teljes eltávolítása után. Nem alkalmazható játékok, méhkasok, hajtató- és üvegházak faszerkezetének, valamint élelmiszerrel és takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez. A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5% nedvességtartalmú faanyag lehet. Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani.

 

Puhafa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül kezelhetők a Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel. A régi, elöregedett fa felületeket, a korhadt, málló felületek lecsiszolása után esetenként ismét Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni. Ha a fenyőfélék természetes gyantatartalma nagymértékben lecsökkent, szükség lehet Lazurán Lenolajkencés impregnálásra is a kezelés előtt. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a lenolajkence felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben töröljük vissza egy száraz ronggyal.

 

Keményfa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel. Régi, elöregedett felületek esetén a málló, korhadt részeket csiszolással el kell távolítani, majd portalanítás után szükség esetén ismét faanyagvédőszerrel kezelni. Általában lenolajkence alkalmazása nem szükséges.

 

Egzóta fafelületek előkészítése:

Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be.

 

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban vastaglazúrral vagy zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. A festendő felület állapotától függően szükség lehet gombagátló megelőző vagy megszüntető kezelésre is. Ezt a Lazurán Univerzális faanyagvédőszer alkalmazásával végezhetjük el. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes a festendő felületet Lazurán Lenolajkencével kell kezelni

 

Alkalmazás:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Lazurán Univerzális faanyagvédőszer felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, azt hígítani nem szabad. A terméket ecsettel vagy mártással vigyük fel a kezelendő felületre. Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és +25°C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Egyéb tudnivalók:

Eszközök tisztítása:

A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt szintetikus hígító vagy lakkbenzin alkalmas.

 

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott kezelendő felület vizsgálatától.

 

A terméket +5 és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére