Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

6.990 Ft
Menny.:db

Lazurán Selyemfényű Vastaglazúr 0,75 L Borovifenyő -Trilak

Válassz lazúr színt!information_mark
Válassz kiszerelést!information_mark
6.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 000A7O
Egységár: 9.320,01 Ft/L
Gyártó: Trilak
Vonalkód: 5996281052850
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:

Áttetsző, selyemfényű védőfilmet képző vastaglazúr. Kiemeli a fa erezetét, és hosszú időn át védi a fát az időjárás, különösen a napfény káros hatásaitól. UV-védő adalékot tartalmaz. Vízlepergető tulajdonsága miatt a kezelt fafelület kitűnően ellenáll az időjárási hatásoknak. Megfelelően előkészített kül- és beltéri ún. mérettartó fafelületek bevonataként alkalmazható. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől.

  • Könnyen felhordható
  • Vízlepergető
  • Színre keverhető

Leírás és Paraméterek

Oldószeres, selyemfényű lazúrfesték kültéri-beltéri fafelületekre

Kiemeli a fa erezetét, nem képez fedő bevonatot, alkidgyanta kötőanyagú. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz. Nem tartalmaz a farontó gombák és rovarkártevők elleni adalékokat.

Elérhető kiszerelés 0,75 l; 2,5 l és 5 l

Alkalmazási terület   Kül- és beltéri használatra

Színek száma / színezhetőség   14 készrekevert, különféle természetes fához hasonló színben elérhető, színkeverőgépen további 60 színre színezhető

Külső megjelenés   Selyemfényű. A termék áttetsző, különféle természetes fafajtákhoz hasonló színekben érhető el. Egyenletes, esztétikus felületet biztosít

Anyagszükséglet/kiadósság   13 m²/l

Felhordás módja   Ecsettel, szórással

Rétegszám   2 réteg

Száradási idő   Kb. 6 óra múlva átfesthető, 24 óra múlva szárad meg. A réteg teljes átszáradása 48 óra múlva következik be

Hígíthatóság   A termék használatra kész állapotban kerül csomagolásra, nem szükséges azt hígítani!

extra_infok A képernyőn megjelenő színek a valóságtól eltérhetnek.
Kiszerelés 0,75 liter, 2,5 liter és 5 liter
Felhordás ecsettel, szórással
Anyagszükséglet 13 m²/liter
Rétegszám 2
Száradási idő Kb. 6 óra elteltével átfesthető, 24 óra elteltével szárad meg. A réteg teljes átszáradása 48 óra elteltével következik be.
Kiszerelés 0,75 liter, 2,5 liter és 5 liter
Felhordás ecsettel, szórással
Anyagszükséglet 13 m²/liter
Rétegszám 2
Száradási idő Kb. 6 óra elteltével átfesthető, 24 óra elteltével szárad meg. A réteg teljes átszáradása 48 óra elteltével következik be.

Felhasználás

Az alkalmazás feltételei:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert lazúrfesték a felhasználás során egyenetlen színű felületet képezhet. Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és +25°C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő. A Lazurán Vastaglazúr színtelen változatát ne használjuk időjárásnak kitett felületen.

Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5% nedvességtartalmú faanyag lehet.

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felület a Lazurán selyemfényű lazúrral átfesthető

Puhafa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Vastaglazúrral. A régi, elöregedett fafelületeket, a korhadt, málló felületek lecsiszolása után esetenként ismét faanyagvédőszerrel kell kezelni. Ha a fenyőfélék természetes gyantatartalma nagymértékben lecsökkent, szükség lehet Lazurán Lenolajkencés impregnálásra is a lazúrréteg felhordása előtt. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a Lenolajkence felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben töröljük vissza egy száraz ronggyal.

Keményfa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás, valamint favédő kezelés után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Vastaglazúrral. Régi, elöregedett felületek esetén a málló, korhadt részeket csiszolással el kell távolítani, majd portalanítás után szükség esetén ismét faanyagvédőszerrel kezelni. Általában Lenolajkence alkalmazása nem szükséges.

Egzóta fafelületek előkészítése:

Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be.

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. A festendő felület állapotától függően szükség lehet gombagátló megelőző vagy megszüntető kezelésre is. Ezt a Lazurán Univerzális faanyagvédőszer alkalmazásával végezhetjük el. Ha a fa felülete tömör, ép, egészséges a Lazurán Vastaglazúr felhordható. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes a festendő felületet Lazurán Lenolajkencével kell kezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A terméket +5 és + 30°C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Rólunk mondták

Az oldal tetejére