Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

A kényelmes vásárlás és az igényeidnek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadd el az ehhez szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintva.

Jóváhagyásoddal: Megőrizzük a beállításaidat és preferenciáidat. Emlékezünk az általad megtekintett oldalakra. Személyre szabottabb vásárlási élményt nyújtunk.

Döntésedet bármikor módosíthatod és a képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod.

6.190 Ft
Menny.:db

Lazurán Magasfényű Csónaklakk 0,75 L Csónaklakk -Trilak

Válassz fényességi fokot!
Magasfényű
Válassz kiszerelést!information_mark
6.190 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 000A8E
Egységár: 8.253,34 Ft/L
Gyártó: Trilak
Vonalkód: 5996281043568
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:

Csónakok, fából készült vízbe merülő szerkezetek lakkozására alkalmazható. Alkalmas poliészter anyagú csónakok védelmére is. Kitűnően használható belső térben lévő fafelületekre. Átlátszó védőfilmet képez a fa felületén, és hosszú időn át védi a fát. Fokozottan véd az időjárás, különösen a napfény káros hatásától.

  • Vízálló
  • UV-elleni védelmet nyújt

Leírás és Paraméterek

Oldószeres, magasfényű lakk

Magasfényű, oldószeres, uretán-alkidgyanta kötőanyagú. A bevonat a háztartásban előforduló vegyszereknek, víznek ellenáll. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz.

Elérhető kiszerelés  0,5 l, 1 l, 5 l

Alkalmazási terület   Kül- és beltéri használatra

Külső megjelenés   Magasfényű, átlátszó, egyenletes, esztétikus felületű

Anyagszükséglet/kiadósság   10 m²/L

Felhordás módja   Ecsettel, lakkhengerrel, kefével, szórással

Rétegszám   Min. 2 réteg

Száradási idő   Kb. 1 óra múlva porszáraz. A felhordást követően 24 óra múlva átvonható. A réteg teljes átszáradása, használatba vehetősége 48 óra múlva következik be

Hígíthatóság   A Lazurán csónaklakk felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Ha mégis hígításra lenne szükség, a terméket kizárólag Trinát szintetikus hígítóval hígítsuk!

Kiszerelés 0,75 l, 2,5 l
Felhordás Ecsettel, lakkhengerrel, kefével, szórással
Anyagszükséglet 10 m²/liter
Rétegszám min. 2
Száradási idő Kb. 1 óra múlva porszáraz. A felhordást követően 24 óra múlva átvonható. A réteg teljes száradása, használatba vehetősége 48 óra múlva következik be

Felhasználás

Az alkalmazás feltételei:

A festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert lakk a felhasználás során egyeletlen fényű felületet képez. Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és +25°C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő. Vízbe merülő szerkezetek esetén ne használjunk faanyagvédő szereket, mivel ezek a bevonat sérülése esetén az élővizeket mérgezhetik.

 

Az alapfelület előkészítése:

A lakkozandó felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5% nedvességtartalmú faanyag lehet.

 

Új fafelületek előkészítése:

A felületet fel kell csiszolni, a lakkozandó felületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Kültéri, vízbe nem merülő szerkezeteknél a felületet Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kezeljük. A Lazurán Csónaklakkot 2-3 rétegben kell felhordani, a rétegek között a felületet finoman meg kell csiszolni.

 

Puhafa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Csónaklakkal.

 

Keményfa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült fafelületek csiszolás és portalanítás után a Lazurán Csónaklakkal közvetlenül átvonható.

 

Egzóta fafelületek előkészítése:

Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be.

 

Régi, már korábban lakkozott felületek:

A régi, sérült bevonatot az ép fafelületig le kell csiszolni. Pórustömítésre a Lazurán Lenolajkence használható, abban az esetben, ha erősen szívó, száraz fát, vagy érdes, csiszolatlan, esetleg fűrészlet fafelületet kell beereszteni. 2 óra múlva a felületet töröljük vissza, majd hagyjuk egy napig száradni. Ezután vihetjük fel a Lazurán Csónaklakkot.

 

Poliészter csónakok lakkozása:

A poliészter felületet csiszolással célszerű érdesíteni a jobb tapadás érdekében. A Lazurán Csónaklakkot ezután 2-3 rétegben kell felhordani. Ha a poliészter felület olyan mértékben sérült, hogy az üvegszálak kilátszanak, ezeket a lakkozással eltüntetni nem lehet, mivel ez a lakkrétegnél lényegesen vastagabb bevonatot igényel.

 

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

 

A terméket +5 és + 30°C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére