Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 
5.990 Ft
Menny.:db

Lazurán Aqua Oldószermentes Faanyagvédőszer 1 L -Trilak

Válassz lazúr színt!information_mark
Színtelen
Válassz kiszerelést!information_mark
5.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 000A6F
Egységár: 5.990,01 Ft/L
Gyártó: Trilak
Vonalkód: 5995061622214
Értékelés: Nem értékelt
Rövid leírás:

Kiválóan alkalmas a kültéri faszerkezetek védelmére megszüntető és megelőző céllal is. Megmunkált vagy kéreg- és háncsmentes, egészséges, légszáraz faanyagoknak (nyílászáró szerkezetek, kerti bútorok stb.) kékpenésszeL, farontó gombákkal (könnyező házigomba, fenyő lemezestapló, pincegomba, házi kéreggomba, elszíneződést okozó gombák stb.) és rovarokkal szembeni védelmére szolgál. A faanyag rostjai közé mélyen beszívódik. Használatát kültéri, vagy nedvességnek kitett helyeken ajánljuk. Nem képez fedő bevonatot. A fa rostjai közé mélyen beszívódik, és ott megtapadva fejti ki hatását.

Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

  • Vizes bázisú
  • Farontó gomba és rovarok, kékgomba elleni védelem
  • Megelőző és megszüntető védelemet nyújt
  • A faanyag rostjai közé mélyen beszívódik, azokon erősen megtapad

Leírás és Paraméterek

Biocid tartalmú, vizes bázisú faanyagvédő

Elérhető kiszerelés  0,75 l és 5 l

Alkalmazási terület   Kültéri használatra

Külső megjelenés   Áttetsző, a fa felületébe mélyen beszívódó

Anyagszükséglet/kiadósság   3-5 m²/L

Felhordás módja   Akril ecsettel vagy mártással

Rétegszám   2 réteg

Száradási idő   1 óra alatt porszáraz. Átfesthetőségi idő: 1 óra után átfesthető +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett. A réteg teljes átszáradása, a védelem kialakulása 48 óra múlva következik be

Hígíthatóság   A termék használatra kész állapotban kerül csomagolásra. Nem szükséges azt hígítani!

extra_infok A képernyőn megjelenő színek a valóságtól eltérhetnek.
Kiszerelés 0,75 liter és 5 liter
Felhordás Akril ecsettel vagy mártással.
Anyagszükséglet
Rétegszám 2
Száradási idő 1 óra alatt porszáraz. Átfesthetőségi idő:1 óra után átfesthető +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett, a réteg teljes átszáradása, a védelem kialakulása 48 óra múlva következik be.

Felhasználás

Felületek előkészítése:

A termék már lakkozott, festett fafelületen közvetlenül nem alkalmazható, csak a bevonat teljes eltávolítása után. Nem alkalmazható játékok, méhkasok, hajtató- és üvegházak faszerkezetének, valamint élelmiszerrel és takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez. A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5% nedvességtartalmú faanyag lehet.

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Ezután kezelhető a Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszerrel.

 

Puhafa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül kezelhetők a Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszerrel. A régi, elöregedett fafelületeket, a korhadt, málló felületek lecsiszolása után esetenként ismét Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszerrel kell kezelni. Ha a fenyőfélék természetes gyantatartalma nagymértékben lecsökkent szükség lehet Lazurán Lenolajkencés impregnálásra is a kezelés után. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a lenolajkence felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben töröljük vissza egy száraz ronggyal.

 

Keményfa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszerrel. Régi, elöregedett felületek esetén a málló, korhadt részeket csiszolással el kell távolítani, majd portalanítás után szükség esetén ismét faanyagvédőszerrel kezelni. Általában lenolajkence alkalmazása nem szükséges.

 

Egzóta fa felületek előkészítése:

Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be.

 

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. A festendő felület állapotától függően szükség lehet gombagátló megelőző vagy megszüntető kezelésre is. Ezt a Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszer alkalmazásával végezhetjük el. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán Lenolajkencével kell kezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

 

Egyéb tudnivalók:

Eszközök tisztítása:

A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt szappanos víz, azok megszáradása után szintetikus hígító vagy lakkbenzin alkalmas.

 

Megjegyzés:

A Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszer felhordása után a felületet csiszolni nem szabad. A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

 

A terméket +5 és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Rólunk mondták

Az oldal tetejére